Velge den beste VPN for din Android-enhet, en topp 3

Hvis du eier en Android-smarttelefon eller -brett, kan det være lurt å vurdere å bruke en VPN. En VPN lar deg bedre sikre forbindelsen din på offentlige Wi-Fi-nettverk og til og med streame amerikansk Netflix hvor du enn er i verden. Uansett grunn, det er utrolig mange VPN-er for Android. Dette kan gjøre det vanskelig å ta det riktige valget for en VPN som best passer dine behov. Noen Android VPN-er er treg, andre er raske, men utrygge, og noen er faktisk ikke VPN-er i det hele tatt, men fullmakter. I denne artikkelen vil vi hjelpe deg å velge den beste Android VPN for din situasjon.


Hva du skal se etter når du velger den beste Android VPN?

Hvis du vil ha en utmerket VPN-leverandør for Android, må du sørge for å velge en rask, sikker VPN med de riktige serverplasseringene. Avhengig av hva som er viktig for deg, kan noen VPN-er være mer passende enn andre. Strømmer du mye? Så gå for en rask VPN. Vil du at dataene dine skal være sikre? Velg deretter en sikker VPN. Vil du oppheve blokkeringen av et bestemt nettsted fra et annet land? Kontroller deretter om VPN-en du vil velge har servere i det landet. I tillegg er det selvfølgelig nyttig hvis VPN har en Android-applikasjon.

Mens du velger en VPN, kan det være nyttig å være klar over noen viktige aspekter ved VPN-er. Når vi bestemte de tre beste Android VPN-ene vi så på følgende aspekter:

 • Sikkerhet og personvern: Vi så hovedsakelig på loggprinsipper og krypteringsprotokoller til en VPN. Av personverngrunner er det viktig at en VPN-leverandør ikke fører noen logger, ellers blir dataene dine fortsatt lagret av VPN-selskapet, noe du absolutt ikke vil ha når du bruker en VPN. Krypteringsprotokollene til en VPN bestemmer ofte hvor vanskelig det er å knekke en kryptert fil. De fleste VPN-er bruker OpenVPN, men det er noen som ikke gjør det. Vi anbefaler at du velger en VPN-leverandør som bruker OpenVPN.
 • Hastighet: hastighet kan være veldig viktig for en VPN, spesielt under streaming, nedlasting og daglig bruk. VPN-er kan redusere hastigheten din litt, men med noen VPN-er vil du ikke en gang legge merke til dette, mens du vil gjøre det med andre. Vi anbefaler bare VPN-er som påvirker hastigheten din så lite som mulig.
 • Brukervennlighet: noen VPN-er krever teknisk kunnskap, andre ikke. Når vi velger de beste Android VPN-leverandørene, har vi fokusert på VPN-er som passer for alle. Med andre ord, alle VPN-er i vår topp 3 kan lett brukes av store og små.
 • servere: Hvis du bruker en VPN for å oppheve blokkering av nettsteder, er et stort spekter av servere veldig nyttig. For eksempel, hvis du har en VPN som bare har servere i Frankrike, vil du ikke kunne bruke den til å fjerne blokkeringen av amerikanske Netflix. I tillegg vil en VPN påvirke hastigheten din mindre hvis VPN-serveren du bruker ligger i nærheten.
 • Tilleggsfunksjoner: VPN-er tilbyr noen ganger ekstra alternativer for å gjøre det enklere for brukeren å surfe sikkert eller strømme raskere. Noen ganger i form av en kill switch, andre ganger i form av en dedikert IP. Selv om dette vanligvis er en mindre viktig faktor, kan det være greit å ta hensyn til dette hvis du har noen spesielle VPN-behov.
 • Pris: i tillegg til den faktiske kvaliteten på VPN-tjenesten, er det også bra å se om VPN-abonnementet passer til budsjettet ditt. Sjansen er stor for at du ønsker en god VPN, men ikke vil betale for mye for det. Derfor har vi inkludert pris som et aspekt i topp 3-ene.

De beste VPN-ene for Android: vår topp 3

Basert på kriteriene nevnt over, har vi valgt følgende tre VPN-leverandører som vi mener er de beste VPN-ene for Android for øyeblikket:

1. Surfshark

Surfshark er en av de beste og rimeligste VPN-ene. På nesten alle aspekter scorer denne VPN veldig bra. Serverne er raske, du har et bredt utvalg av serverplasseringer i et stort antall land, VPN er enkel å bruke og på toppen av det er denne VPN veldig billig for kvaliteten som leveres. Alt dette betyr at du kan streame på Android-enhetene dine til en veldig lav pris uten noen hikke. Dette er nyttig hvis du ser på mange filmer eller serier på Android-telefonen eller nettbrettet.

2. ExpressVPN

ExpressVPN er en fantastisk VPN for Android. VPN er ekstremt rask, har mange servere og er veldig enkel å installere og konfigurere på Android-enheter. Appen ser automatisk hvilket språk enheten din er satt til og justerer seg deretter. I tillegg til sin høye hastighet har ExpressVPN også ekstremt god kryptering. Du kan ikke gå galt med ExpressVPN. Sammenlignet med Surfshark vil vi si at ExpressVPN er litt bedre med tanke på kvalitet, men også mye dyrere. Derfor har vi fortjent andreplassen på denne listen for oss.

3. Privat Internett-tilgang – PIA

Private Internet Access (PIA) er et utmerket VPN-alternativ for brukere som leter etter en svært sikker og personvernorientert VPN. PIA er veldig fokusert på online sikkerhet og har fortsatt gode hastigheter. PIA er litt tregere enn ExpressVPN og litt dyrere enn Surfshark, men fortsatt er denne VPN et godt valg for Android. Vi liker spesielt sikkerheten og krypteringen til denne leverandøren.

Gratis kontra betalte VPN-er for Android

I tillegg til betalte VPN-tjenester, har du også muligheten til å gå med en gratis VPN. Selv om det finnes en rekke gode gratis VPN-tjenester, vil de fleste ikke være egnet for langvarig bruk. Mange gratis VPN-tjenester har begrensninger i hastighet, datamengde du kan bruke per måned eller serverplasseringer. Ofte vil datagrensen ikke engang tillate deg å se en hel film. Gratis VPN-er uten datagrense eller med en veldig høy grense vil ofte være treg eller utrygg. Derfor anbefaler vi vanligvis å gå for en betalt VPN.

Gratis Android VPN-apper som ikke er faktiske VPN-er

Hvis vi snakker om gratis VPN-apper for Android, er det også bra å nevne fullmakter kort. Dette er apper som ofte er gratis og annonseres som VPN-er. Vanligvis er dette imidlertid fullmakter: tjenester som endrer IP-adressen din, men ikke krypterer dataene dine. Et eksempel på dette er Hola. Denne tjenesten annonserer seg selv som VPN, men endrer bare IP-adressen din til en annen Hola-bruker. Hvis du bruker Hola, vil forbindelsen din også bli brukt av andre Hola-brukere. Dette er veldig utrygt fordi andre mennesker bruker forbindelsen din, og som vet hva de bruker den til.

Hvorfor en VPN for Android?

Alle har forskjellige grunner til å bruke et VPN. De vanligste årsakene er som følger:

Årsaken
Forklaring
Sikkerhet Fordi internetttrafikken din er kryptert med et VPN, kan ikke andre bare få tilgang til dataene dine. For eksempel kan ikke hackere, myndigheter og internettleverandører se hva du gjør på nettet. Dette er spesielt viktig for Android-enheter fordi du ofte kobler deg til offentlige Wi-Fi-nettverk med smarttelefonen eller nettbrettet.
Personvern Takket være en VPN er din egen IP-adresse skjult, og du får en annen IP-adresse fra en av VPN-serverne. Som et resultat kan ikke dine online handlinger spores tilbake til enheten din eller til deg som person. Dette brukes ofte i kombinasjon med å laste ned torrenter for å unngå bøter. Personvern og lovgivning er også grunnen til at journalister, som bor i land med mye sensur, bruker en VPN for å uttrykke sine meninger ved å bruke anonyme fora.
Unblocking Noen nettsteder og tjenester blokkerer innholdet ditt basert på din beliggenhet. For eksempel har Netflix et større tilbud av filmer og serier i Amerika enn i de fleste andre land. Ved hjelp av en VPN kan du omgå denne typen geografiske blokkeringer for fortsatt å se filmer og serier fra andre land. Dette er også grunnen til at en VPN ofte brukes i Kina, der nettsteder som YouTube og Facebook er blokkert.

Hvordan installere en VPN på Android

Det er flere måter å installere en VPN på en Android-enhet. Det enkleste er sannsynligvis gjennom en app fra Play Store:

 1. Abonner på en VPN-leverandør;
 2. Last ned VPN-appen fra Play Store;
 3. Åpne applikasjonen;
 4. Juster innstillingene om nødvendig;
 5. Slå på VPN (Android-enheten din vil sannsynligvis be deg om å endre konfigurasjonen av VPN-tilkoblinger under ‘nettverk’, tillat dette).

Oppsummert: den beste VPN for Android, vår topp 3

Basert på kriteriene vi nevnte før, vil vi anbefale følgende VPN-er for Android:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. PIA

Alle disse leverandørene har utmerket Android-programvare og er gode med tanke på pris, hastighet og sikkerhet. Surfshark er den rimeligste premium-VPN-en, ExpressVPN er kanskje litt bedre, men er også mye dyrere, og PIA tar ekstra skritt når det gjelder sikkerhet. Hvis ingen av disse leverandørene appellerer til deg, kan du alltid se på oversikten over alle gjennomgåtte VPN-er:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map