Topp 5 virkelig gratis VPN-leverandører av 2020. Finn de beste gratis VPN-ene!

Denne artikkelen viser de beste gratis VPN-ene for dette øyeblikket. En VPN lar deg bruke Internett mer anonymt og sikkert, da det gir deg en kryptert tilkobling. De fleste VPN-leverandører krever at du betaler for å kunne bruke det sikre servernettverket deres. Imidlertid er det noen VPN-leverandører som tilbyr en gratis VPN-tilkobling.


Når du begynner å lete, vil du legge merke til at få gratis VPN-tjenester er av akseptabel kvalitet. Selv de beste gratis VPN-abonnementene har ofte datagrenser eller hastighetskapsler. Noen tilbydere tilbyr et begrenset grunnleggende program gratis, med den hensikt å overtale deg til å få et betalt abonnement i etterkant. I denne artikkelen lærer du mer om gratis VPN-tjenester, hvordan de fungerer og hvorfor du bør være forsiktig med dem. Videre vil vi anbefale fem utmerkede gratis VPN-tjenester du kan begynne å bruke med en gang.

Forsøk med premium VPN-leverandører: Verdt å vurdere

Du leter kanskje etter en gratis VPN for å bla gjennom og laste ned torrenter anonymt, eller for å omgå en online begrensning som forhindrer deg i å få tilgang til Facebook på din arbeidsplass eller skole, eller til og med en geografisk blokk. Selv om noen gratis VPN-er vil gjøre jobben sin veldig bra i disse tilfellene, vil ikke alle av dem kunne gi deg det du trenger. De kan ikke være i stand til å fjerne blokkeringen av sidene du ønsker å nå. I tillegg hevder mange tjenester å være “gratis”, men tar likevel noe fra deg, selv om det ikke er penger. Noen gratis VPN-er, som Hola, selger datatilkoblingen din til andre. Andre gratis leverandører registrerer til og med nettsteder du besøker, slik at de kan selge disse dataene til markedsføringsbyråer. Med andre ord, du kan tro at ditt online liv er beskyttet av VPN, men i mellomtiden kom personvernet ditt enda mer til.

Du vurderer kanskje en gratis VPN fordi du vil prøve ut en (bestemt) VPN før du forplikter deg til en månedlig betaling. Dette er forståelig, men det er ikke sikkert at du får full opplevelse med et gratis abonnement. Betalte VPN-er er vanligvis sikrere og tilbyr flere alternativer, for eksempel ubegrensede data, ubegrensede hastigheter, riktig kundesupport og tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix, uansett hvor du er. Hvis du er forsiktig med pengene dine, men ønsker en premium VPN, er det en sterk up-and-comer som vi hjertelig anbefaler: Surfshark. For bare noen få dollar (for tiden under $ 2 i måneden), får du alle fordelene med en premium VPN. Surfshark tilbyr også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti som kan være nyttig hvis du ender opp med å ikke glede deg over VPN – selv om vi tviler på at dette vil være tilfelle.

Hvis du ganske enkelt er ute etter den beste VPN-en på markedet, kan du prøve ExpressVPN. Denne VPN-en er stabil, rask og har servere i nesten 100 land. De har en sjenerøs pengene-tilbake-garanti som lar deg teste tjenesten deres 30 dager uten risiko. Hvis du registrerer deg for et års abonnement via knappen nedenfor, vil du til og med få tre måneder ekstra – gratis.

Heldigvis er det noen pålitelige alternativer hvis en gratis VPN virkelig er det du leter etter. Det kan hende du støter på datagrenser eller hastighetskapsler, men de gratis VPN-leverandørene på listen nedenfor er generelt ganske bra. VPN-ene vi vil diskutere herfra og ut er helt gratis. Du trenger ikke å registrere deg med betalingsinformasjonen din eller benytte deg av en pengene-tilbake-garanti. Gratis er gratis med disse VPN-leverandørene.

Den beste gratis VPN

troféNår kvalifiserer en gratis VPN-tjeneste som god nok for listen vår? Vel, a god gratis VPN bør i det minste være – du gjettet det – gratis. Bortsett fra det er det et par ting å holde et øye med: datagrenser, hastighetskapsler, antall samtidige tilkoblinger (på forskjellige enheter) det tillater, og serverplasseringene VPN tilbyr. Gratis VPN-er har ofte en kombinasjon av forskjellige begrensende faktorer når det gjelder data, internetthastigheter og servertilgjengelighet. Som sådan avhenger den mest egnede gratis VPN-en av dine personlige ønsker og behov.

Hvis du vil ha en rask VPN, bør du prøve å finne en gratis VPN-tjeneste som har servere i ditt land og ingen hastighetshette (noe som kan være vanskelig gitt det begrensede antallet servere de fleste gratis VPN-ene tilbyr). Har du tenkt å bruke VPN for streaming? Da er det viktig å ha en stor datagrense (eller ideelt sett ingen grense i det hele tatt) og gode hastigheter. Når det gjelder strømming, låner imidlertid betalte VPN-tjenester seg vanligvis bedre til dette formålet, på grunn av deres høyere hastigheter og mangelen på datakap. Selv om gratis VPN-abonnementer vanligvis er av mindre kvalitet enn betalte, er det et par som er verdt å prøve.

Først vil vi gi deg de fem beste gratis VPN-ene i tilfeldig rekkefølge. Hvis du vil vite mer om disse leverandørene, blar du ned og fortsetter å lese.

Våre topp 5 gratis VPN-er

Gratis VPN-leverandør
Hastighetshette
Månedlig datagrense
Antall serverplasseringer
Netflix USA
Laster ned anonymt
ProtonVPNNei*Ingen3JaNei
Gjem megNei10GB5NeiJa
TunnelBearNei500 MB (1,5 GB hvis du deler dem via Twitter)23NeiNei
WindscribeNei2 GB (10 GB hvis du registrerer e-posten din)10NeiJa
ZoogVPNJa2GB3JaJa

* ProtonVPNs gratis tjeneste har et begrenset antall servere tilgjengelig. Når mange brukere er på disse serverne samtidig, noe som ofte er tilfelle, kan det påvirke internetthastigheten din negativt.

Nedenfor finner du litt mer detaljert informasjon om gratis VPN-er på listen vår.

ProtonVPN

proton banner

Spesifikasjoner ProtonVPN Free

 • torrents:
 • Netflix: +
 • Samtidige tilkoblinger: 1
 • Serverplasseringer: 3
 • Datagrense: Ingen
 • Speed ​​cap: Ingen
 • Pris: Helt gratis

ProtonVPN er en populær VPN-leverandør fra Sveits som også tilbyr en gratis tjeneste. Programvaren deres er veldig brukervennlig, og sikkerhetsnivået er stort. Gratisversjonen av ProtonVPN har ikke en datagrense eller hastighetsgrense, selv om serverne deres kan bli ganske trege når mange bruker dem samtidig, noe som ofte er tilfelle. ProtonVPN støtter ikke nedlastning av torrent, men gir deg av og til tilgang til Netflix, avhengig av serveren.

Vi må imidlertid varsle deg om at det er best å bruke ProtonVPNs gratis prøveperiode hvis du er opptatt av å se Netflix med en VPN. Denne prøven gir deg førsteklasses funksjoner, slik at du får tilgang til mange flere servere enn bare de åtte serverne i USA, Nederland og i Japan. Under vår siste test av ProtonVPNs kompatibilitet med Netflix (27. mars – vi testet gratis prøveversjonen fordi testeren vår automatisk fikk tilgang til dette ved registrering av en ny konto) fant vi ut at mange av ProtonVPNs servere er blokkert av Netflix. Imidlertid fant vi til slutt en server som vi kunne se Netflix med. Som sådan anbefaler vi deg å bruke gratis prøveversjon for Netflix, slik at det er mer sannsynlig at du finner en server som fungerer med streamingtjenesten.

Hvis du bruker denne gratisversjonen, vil programvaren regelmessig prøve å overbevise deg om å oppgradere til den betalte versjonen. ProtonVPN gir deg tilgang til tre serverplasseringer: tre ligger i Nederland, tre i Japan og to i USA. Du kan bruke ProtonVPN Free på en enhet om gangen, men siden det er gratis, kan du teoretisk registrere flere ganger med forskjellige e-postadresser.

Bortsett fra ProtonVPNs gratis tjeneste, har vi også vurdert premium (betalt) versjon av denne leverandøren. Vi er veldig fornøyd med ProtonVPN generelt, og du kan lese hele anmeldelsen vår her.

Gjem meg

skjul logo

Spesifikasjoner Hide.me VPN

 • torrents: +
 • Netflix:
 • Samtidige tilkoblinger: 1
 • Serverplasseringer: 5
 • Datagrense: 10 GB per måned
 • Speed ​​cap: Nei
 • Pris: Helt gratis

Hide.me tilbyr både en betalt og en gratis VPN. Gratisabonnementet gir deg tilgang til fem servere: i Nederland, Canada, Singapore og to i USA. Gratisversjonen av Hide.me har en datagrense på 10 GB per måned. Du kan bare beskytte en av enhetene dine om gangen, men tjenesten holder en “ingen logg” -policy.

Med støtte for Windows, iOS, MacOS, Android og FireOS, kan Hide.me brukes på nesten alle enheter. Tjenesten også tillater P2P-trafikk, selv med sitt gratis VPN-abonnement. Dette betyr at du kan laste ned torrenter, selv om du sannsynligvis vil nå datagrensen relativt raskt hvis du velger å bruke VPN til dette formålet. Gratisversjonen av Hide.me gir deg også 24/7 tilgang til kundesupport.

TunnelBear

Tunnelbear-logo

Spesifikasjoner TunnelBear VPN

 • torrents:
 • Netflix:
 • Samtidige tilkoblinger: 5
 • Serverplasseringer: 20
 • Datagrense: 500 MB – 1,5 GB per måned
 • Speed ​​cap: Nei
 • Pris: Helt gratis

TunnelBear er et annet godt alternativ hvis du leter etter en gratis VPN. Grensesnittet er klart, morsomt og enkelt å bruke. Det er raskt og enkelt å installere VPN. I tillegg er sikkerhet og kryptering på nivå med. Gratisversjonen av TunnelBear gir ikke hastigheter. Imidlertid har den en datagrense på 500MB per måned. Du kan strekke denne grensen opp til 1,5 GB ved å markedsføre TunnelBear på Twitter.

Selv med gratisversjonen, lar TunnelBear deg velge mellom alle deres 23 servere. Dette er flott, fordi det betyr at serverne ikke vil bremse så mye som servere som tilhører gratis VPN-er med bare en håndfull servere. Når det gjelder serverplasseringer inkluderer alternativene dine (men er ikke begrenset til) USA, Storbritannia, Canada, Tyskland, Japan, Nederland og Italia. Vi var i stand til å bruke flere forskjellige online streamingtjenester, nemlig Hulu, BBC iPlayer og YouTube. TunnelBear er tilgjengelig for Windows, Mac, Android og iOS. Denne leverandøren har noen begrensninger, men er fortsatt en perfekt god gratis VPN. Hvis du vil laste ned gratisversjonen, klikker du på ‘Priser’ øverst på nettstedet deres. Velg deretter gratisabonnementet.

Windscribe

Windscribe banner

Spesifikasjoner Windscribe VPN

 • torrents: +
 • Netflix:
 • Samtidige tilkoblinger: ubegrenset
 • Serverplasseringer: 11
 • Datagrense: 2 GB – 10 GB per måned
 • Speed ​​cap: Nei
 • Pris: Helt gratis

Windscribe har brukervennlig programvare og apper som er enkle å installere. Denne gratis VPN-en har en datagrense på 2 GB per måned. Hvis du velger å dele e-postadressen din med Windscribe, vil du imidlertid kunne bruke den opptil 10 GB en måned. Husk at dette teknisk sett er en betaling: du betaler med e-postadressen din og får mer data til gjengjeld. Selv med den grensen vil du imidlertid fort gå tom for data etter en dag med tung internettbruk, spesielt når du laster ned eller streamer. Dessuten tilbyr gratisversjonen av Windscribe ikke det samme sikkerhetsnivået som den betalte versjonen. Ikke at sikkerheten til Windscrib mangler, men det kan være bedre.

Windscribe tilbud 11 servere over forskjellige land til sine gratis brukere. Dette skal være nok for den gjennomsnittlige gratis VPN-brukeren. Dessuten kan du bruke Windscribe på så mange enheter du vil.

ZoogVPN

Zoog banner

Spesifikasjoner Zoog VPN

 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Samtidige tilkoblinger: 1
 • Serverplasseringer: 3
 • Datagrense: 2 GB per måned
 • Speed ​​cap: Ja
 • Pris: Helt gratis

ZoogVPN er en gratis VPN-tjeneste med en rimelig sikker tilkobling. Zoog VPN ser ikke ut til å logge Internett-trafikken din. De indikerer imidlertid at deres betalte versjon er sikrere enn gratisversjonen. ZoogVPN har tre servere tilgjengelig for gratis brukere: en i Amsterdam (Nederland), en i London (Storbritannia) og en i Washington (USA). Gratisversjonen kan bare brukes på en enhet av gangen. I tillegg har ZoogVPN begge a datagrense på 2 GB per måned og hastighetshette. Denne VPN-leverandøren er ganske rask, men hvis serverne har mye trafikk, vil gratis brukere være de første som legger merke til det. Deres forbindelser vil avta betydelig.

Gratis VPN vs Betalt VPN

Du må være forsiktig når du bruker gratis VPN-tjenester. En studie blant over 300 gratis VPN-applikasjoner har vist at mange av dem ikke fungerer ordentlig eller ikke behandler dataene dine godt. Det kreves tilgang til alle slags unødvendig sensitiv informasjon (som kontakter, bilder og sosiale medier), og noen gratis leverandører smitter til og med enheten din med spyware og annen skadelig programvare. Mye gratis VPN-tjenester er også eid av kinesiske selskaper, noe som kan føre til at du har noen mistanker om intensjonene deres og sikkerhetsnivået til VPN-ene. Ettersom vi alle bruker non-stop bruk av internett i disse dager, lønner det seg å bruke en god og pålitelig VPN-tjeneste.

Betalte VPN-tjenester vil generelt være mer oppmerksom på personvernet ditt og tilby et mer avansert sikkerhetsnivå, så vel som mange andre ekstrafunksjoner. For eksempel har tilkoblinger en tendens til å være mye raskere, du har tillatt flere samtidige forbindelser (slik at du kan dele abonnementet ditt med venner og familie eller ganske enkelt bruke en konto på både den bærbare datamaskinen og telefonen din), og du kan til og med få tilgang til streaming tjenester som Netflix. Du kan også trygt laste ned torrenter og slipper å bekymre deg for datagrenser. De fleste av disse funksjonene er ikke tilgjengelige med gratis tjenester. Dessuten er betalte VPN-abonnement blitt ganske billige. Hvis du vil vite hvilke leverandører som er de beste VPN-tjenestene for øyeblikket, vil vi henvise deg til denne oversikten:

Billige VPN-er

Det er store prisforskjeller mellom betalte VPN-er. Spesielt hvis du er ute etter en gratis VPN, kan prisingen av noen premium VPN-leverandører sjokkere deg. Heldigvis er det en rekke VPN-leverandører som tilbyr fantastiske VPN-tilkoblinger til veldig lave priser. For bare noen få dollar i måneden kan du få en virkelig god VPN og glede deg over sjelefred når det gjelder sikkerheten til internettforbindelsen og dataene dine. Et godt eksempel på en flott VPN som koster lite, er Surfshark. Vil du vite mer om de forskjellige billige VPN-ene der ute? Det kan være lurt å sjekke artikkelen vår:

Gratis VPN uten databegrensninger

Som du har sett, de fleste gode gratis VPN-er har datagrenser. Gratis VPN-brukere er begrenset på denne måten, fordi det koster penger å vedlikeholde VPN-servere og VPN-tilkoblinger. Datagrenser lar leverandøren tillate deg å bli kjent med VPN-tjenesten deres uten at det koster dem for mye penger. Likevel er det en god gratis VPN uten datagrense: ProtonVPN. I stedet for en datagrense, kan gratisversjonen av denne VPN til tider være ganske treg, siden alle dens gratis brukere er spredt over bare tre servere. Når disse serverne blir for overfylt, vil hastigheten din gå ned. Proton håper dette gjør langvarig bruk av gratis tjenester mindre attraktivt. Hvis reduserte hastigheter ikke er noe problem for deg (for eksempel når du ikke trenger VPN-en mens du streamer), er ProtonVPN absolutt verdt å vurdere.

En stor ulempe med datagrensene for gratis VPN-er er at de ofte vil hindre deg i å se en hel film eller et show. Hvis du ser på noe i en online strøm, eller til og med på Netflix, treffer du datagrensen din etter omtrent en time eller to allerede. Så selv om hastigheten på tilkoblingen ikke er noe problem, vil seegleden din være kortvarig.

Gratis VPN uten hastighetskapsler

Ettersom de fleste gratis VPN-er allerede bruker datagrenser, ser de ikke behovet for å håndheve hastighetskapsler. Som et resultat er disse VPN-ene ofte like raske som betalte VPN-er. Noen gratis VPN-er velger ikke å bruke hastighetskapsler fordi deres gratis servere er så opptatt at tilkoblingen ikke kommer til å bli veldig rask likevel. Heldigvis er det tilbydere som tilbyr relativt mange servere som en del av gratisabonnementene sine, for eksempel TunnelBear og Windscribe. Dette betyr at selv om VPN-tilkoblingen er gratis, er hastighetene fortsatt veldig anstendige. Spesielt TunnelBear demonstrerer tydelig hvordan et betalt abonnement hos dem vil se ut, da de gir deg tilgang til alle serverne deres.

Gratis VPN for alle enhetene dine

De fleste gode gratis VPN-er tilbyr programvare og apper som er kompatible med de vanligste enhetene og operativsystemene. Dette betyr at slike VPN-er er enkle å installere på datamaskinen, smarttelefonen og nettbrettet. Noen VPN-er tilbyr til og med programvare for mindre kjente operativsystemer, noe som gjør det mulig å bruke en gratis VPN på Linux, for eksempel. Vi vil kort diskutere de forskjellige enhetene nedenfor.

Gratis VPN for din datamaskin eller Mac

De fleste gratis VPN-er er tilgjengelige for Windows og Mac. Det er to måter du kan bruke en VPN på datamaskinen på: du laster ned et program for operativsystemet ditt, eller legger til nettleserutvidelsen til nettleserne. Noen VPN-er er bare tilgjengelige som nettleserutvidelse, for Chrome eller Firefox, for eksempel. Dette betyr at de IKKE beskytter all Internett-trafikken, inkludert torrenter og e-post. Det eneste en VPN-nettleserutvidelse beskytter, er internettrafikken som går gjennom nettleseren din, for eksempel nettbank via bankens nettsted.

Ulike operativsystemer krever forskjellige typer VPN-programvare. Linux-brukere vil ofte ha vanskeligere tid med å konfigurere en VPN-tilkobling enn Windows- eller Mac-brukere. Å installere en VPN på Windows eller Mac er vanligvis bare et spørsmål om å laste ned og installere programmet, mens Linux-brukere ofte vil måtte konfigurere VPN-tilkoblingen manuelt..

Gratis VPN for iOS og Android

VPN på mobilI tillegg til VPN-er for stasjonære datamaskiner, blir VPN-er for smarttelefoner stadig mer populære. Ikke bare bruker vi smarttelefonene våre mer og mer, vi pleier også å koble dem til ubeskyttede Wi-Fi-nettverk oftere enn vi gjør med en datamaskin. En gratis VPN er derfor absolutt av merverdi for enhver smarttelefonbruker som ofte finner ham eller henne ute og bruker disse nettverkene. I tillegg til Windows og Mac, tilbyr nesten alle gode gratis VPN-er programvare for både Android og iOS. Alle VPN-er vi har listet over som de beste gratis VPN-er for øyeblikket tilbyr programvare for både Android og iOS.

Gratis VPN for nettbrett

Smarttelefoner er ikke de eneste enhetene som kjører på Android og iOS: iPads og Android-nettbrett gjør det også. Det er veldig enkelt å installere og konfigurere den gratis VPN-programvaren på nettbrettet ditt hvis du allerede har fått det på telefonen, ettersom dette fungerer på samme måte for begge. Dette er ideelt hvis du for eksempel vil se den amerikanske versjonen av Netflix på iPad. Akkurat som for smarttelefoner har alle gratis VPN-er som er oppført over programvare for både iPads og Android-nettbrett.

Gratis VPN-serverplasseringer

Så langt det gjelder serverplasseringer, tilbyr de fleste gratis VPN-er en liten prøvestørrelse på det betalte abonnementet sitt, bortsett fra TunnelBear. TunnelBear gir deg tilgang til hele det globale nettverket av servere.

Gratis VPN
Serverplasseringer
ProtonVPNUSA, Nederland og Japan
Gjem megUSA (Øst, Vest, Midt), Nederland, Tyskland og Canada
TunnelBearAlle de globale serverne deres, inkludert USA og Storbritannia
WindscribeUSA, Storbritannia, Nederland, Canada, Hong Kong, Frankrike, Tyskland, Sveits, Norge og Romania
ZoogVPNUSA, Storbritannia og Nederland

Konklusjon: Hva er den beste gratis VPN-en?

Gratis VPN-er er egnet når du bare bruker dem nå og da, og ikke trenger for mye data. For eksempel er en gratis VPN praktisk for å raskt omgå en IP-adresse (geo-) -blokk. De gratis VPN-tjenestene som vi har diskutert i denne artikkelen støtter generelt flere plattformer og operativsystemer. Så om du er ute etter en gratis VPN for iPad, en gratis VPN for Android eller en gratis VPN for iPhone, bør de ovennevnte VPN-tjenestene fungere for enheten din. Men i det øyeblikket du begynner å bruke en gratis VPN for Netflix eller Popcorn Time, vil du sannsynligvis få problemer med datagrenser og hastighetshastigheter. På samme måte vil du oppleve begrensninger for å laste ned show og filmer med en gratis versjon. Som et resultat vil du sannsynligvis ende opp med å trenge et betalt VPN mesteparten av tiden hvis du vil laste ned eller benytte deg av streamingtjenester for video og lyd.

Det er ikke lett å gi et klart svar på spørsmålet om hvilken gratis VPN-tjeneste som er best. Hvis du vil gå for en gratis VPN-tjeneste, må du velge en av leverandørene vi har listet opp. Spesielt siden mange gratis VPN-apper i Play Store og App Store ikke fungerer som de skal – eller til og med er skadelige for enheten / personvernet ditt – anbefaler vi at du ikke laster ned den første gratis VPN-en du finner. Hold deg for eksempel langt borte fra gratis VPN Hola. Tross alt begynner internettsikkerhet med en god VPN, og en dårlig VPN kan ha motsatt effekt.

Nedenfor finner du en tabell som inneholder det vi anser som de beste gratis VPN-leverandørene når du vurderer forskjellige kriterier:

Criterium
Beste gratis VPN-alternativ
HastighetWindscribe
DataProtonVPN
ServerplasseringerTunnelBear
SikkerhetProtonVPN
BrukervennlighetTunnelBear
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me