Top 5 echt gratis VPN-providers van 2020. Vind de beste gratis VPN’s!

Dit artikel bevat de beste gratis VPN’s van dit moment. Met een VPN kunt u anoniemer en veiliger internetten omdat het u een versleutelde verbinding biedt. Bij de meeste VPN-providers moet u betalen om gebruik te kunnen maken van hun beveiligde servernetwerk. Er zijn echter enkele VPN-providers die een gratis VPN-verbinding.


Wanneer u begint met zoeken, merkt u dat maar weinig gratis VPN-services van acceptabele kwaliteit zijn. Zelfs de beste gratis VPN-abonnementen hebben vaak datalimieten of snelheidslimieten. Sommige providers bieden gratis een beperkte basisapplicatie aan, met de bedoeling je te overtuigen om achteraf een betaald abonnement te krijgen. In dit artikel leert u meer over gratis VPN-services, hoe ze werken en waarom u er voorzichtig mee moet zijn. Bovendien raden we vijf uitstekende gratis VPN-services aan die u meteen kunt gebruiken.

Proeven met premium VPN-providers: het overwegen waard

Mogelijk bent u op zoek naar een gratis VPN om anoniem door torrents te bladeren en deze te downloaden, of om een ​​online beperking te omzeilen waardoor u geen toegang krijgt tot Facebook op uw werkplek of school, of zelfs tot een geografisch blok. Hoewel sommige gratis VPN’s in deze gevallen hun werk heel goed zullen doen, zullen ze niet allemaal je kunnen geven wat je nodig hebt. Mogelijk kunnen ze de pagina’s die u wilt bereiken niet deblokkeren. Bovendien beweren veel services ‘gratis’ te zijn, maar nemen ze nog steeds iets van je over, ook al is het geen geld. Sommige gratis VPN’s, zoals Hola, verkopen je gegevensverbinding aan anderen. Andere gratis providers registreren zelfs de websites die u bezoekt, zodat ze deze gegevens aan marketingbureaus kunnen verkopen. Met andere woorden, u denkt misschien dat uw online leven wordt beschermd door de VPN, maar in de tussentijd komt uw privacy nog meer in gevaar.

Mogelijk overweegt u een gratis VPN omdat u een (bepaalde) VPN wilt uitproberen voordat u een maandelijkse betaling doet. Dit is begrijpelijk, maar u krijgt mogelijk niet de volledige ervaring met een gratis abonnement. Betaalde VPN’s zijn over het algemeen veiliger en bieden meer opties, zoals onbeperkte data, onbeperkte snelheden, goede klantenondersteuning en toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix, waar je ook bent. Als je voorzichtig bent met je geld, maar wel een premium VPN wilt, is er een sterke up-and-comer die we van harte aanbevelen: Surfshark. Voor slechts een paar dollar (momenteel minder dan $ 2 per maand) krijg je alle voordelen van een premium VPN. Surfshark biedt ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie die nuttig zou kunnen zijn als je uiteindelijk toch niet van de VPN geniet – hoewel we betwijfelen of dit het geval zal zijn.

Als je gewoon op zoek bent naar de beste VPN op de markt, probeer ExpressVPN dan eens. Deze VPN is stabiel, snel en heeft servers in bijna 100 landen. Ze hebben een genereuze geld-terug-garantie waarmee u hun service 30 dagen zonder risico kunt testen. Als u zich via onderstaande knop inschrijft voor een 1-jarig abonnement, krijgt u zelfs drie maanden extra – gratis.

Gelukkig zijn er enkele betrouwbare opties als een gratis VPN echt is wat je zoekt. U kunt gegevenslimieten of snelheidslimieten tegenkomen, maar de gratis VPN-providers in de onderstaande lijst zijn over het algemeen redelijk goed. De VPN’s die we vanaf nu zullen bespreken, zijn helemaal gratis. U hoeft zich niet te registreren met uw betalingsgegevens of gebruik te maken van een geld-terug-garantie. Gratis is echt gratis bij deze VPN-providers.

De beste gratis VPN

trofeeWanneer komt een gratis VPN-service in aanmerking voor onze lijst? Nou, een goede gratis VPN moet op zijn minst – je raadt het al – gratis zijn. Afgezien daarvan zijn er een paar dingen om in de gaten te houden: datalimieten, snelheidsbeperkingen, het aantal gelijktijdige verbindingen (op verschillende apparaten) dat het toestaat en de serverlocaties die de VPN biedt. Gratis VPN’s hebben vaak een combinatie van verschillende beperkende factoren met betrekking tot gegevens, internetsnelheden en serverbeschikbaarheid. Als zodanig hangt de meest geschikte gratis VPN af van uw persoonlijke wensen en behoeften.

Als u een snelle VPN wilt, moet u proberen een gratis VPN-service te vinden die servers in uw land heeft en geen snelheidslimiet (wat moeilijk kan zijn gezien het beperkte aantal servers dat de meeste gratis VPN’s aanbieden). Bent u van plan de VPN te gebruiken voor streaming? Dan is het belangrijk om een ​​grote datalimiet (of idealiter helemaal geen limiet) en goede snelheden te hebben. Als het echter om streaming gaat, lenen betaalde VPN-services zich meestal beter voor dit doel, vanwege hun hogere snelheden en het gebrek aan datadoppen. Hoewel gratis VPN-abonnementen meestal van mindere kwaliteit zijn dan betaalde, zijn er een paar die het proberen waard zijn.

Eerst geven we je onze top 5 beste gratis VPN’s in willekeurige volgorde. Als je meer wilt weten over deze providers, scroll dan naar beneden en lees verder.

Onze top 5 gratis VPN’s

Gratis VPN-provider
Speed ​​cap
Maandelijkse datalimiet
Aantal serverlocaties
Netflix VS.
Anoniem downloaden
ProtonVPNNee*Geen3JaNee
Verstop meNee10 GB5NeeJa
TunnelBearNee500 MB (1,5 GB als je ze deelt via Twitter)23NeeNee
WindscribeNee2 GB (10 GB als u uw e-mailadres registreert)10NeeJa
ZoogVPNJa2 GB3JaJa

* ProtonVPN’s gratis service heeft een beperkt aantal servers beschikbaar. Wanneer veel gebruikers tegelijkertijd op deze servers staan, wat vaak het geval is, kan dit uw internetsnelheid negatief beïnvloeden.

Hieronder vind je wat meer diepgaande informatie over de gratis VPN’s op onze lijst.

ProtonVPN

proton banner

Specificaties ProtonVPN Free

 • Torrents:
 • Netflix: +
 • Gelijktijdige verbindingen: 1
 • Server locaties: 3
 • Gegevenslimiet: Geen
 • Snelheidslimiet: Geen
 • Prijs: Helemaal gratis

ProtonVPN is een populaire VPN-provider uit Zwitserland die ook een gratis service biedt. Hun software is zeer gebruiksvriendelijk en het beveiligingsniveau is geweldig. De gratis versie van ProtonVPN heeft geen datalimiet of maximumsnelheid, hoewel hun servers behoorlijk traag kunnen worden wanneer veel mensen ze tegelijkertijd gebruiken, wat vaak het geval is. ProtonVPN ondersteunt geen torrent-downloads, maar geeft je af en toe toegang tot Netflix, afhankelijk van de server.

We moeten u echter laten weten dat u de gratis proefperiode van ProtonVPN het beste kunt gebruiken als u graag Netflix met een VPN wilt kijken. Deze proef biedt u premiumfuncties, zodat u toegang heeft tot veel meer servers dan alleen de acht servers in de Verenigde Staten, Nederland en Japan. Tijdens onze meest recente test van de compatibiliteit van ProtonVPN met Netflix (op 27 maart – we hebben de gratis proefversie getest omdat onze tester hier automatisch toegang toe kreeg bij het registreren van een nieuw account) ontdekten we dat veel van de ProtonVPN-servers worden geblokkeerd door Netflix. Uiteindelijk hebben we echter een server gevonden waarmee we Netflix konden kijken. Daarom raden we je aan om de gratis proefversie voor Netflix te gebruiken, zodat je eerder een server zult vinden die werkt met de streamingdienst.

Als je deze gratis versie gebruikt, zal de software je regelmatig proberen te overtuigen om te upgraden naar de betaalde versie. ProtonVPN geeft je toegang tot drie serverlocaties: drie zijn gevestigd in Nederland, drie in Japan en twee in de Verenigde Staten. U kunt ProtonVPN Free gebruiken op één apparaat tegelijk, maar aangezien het gratis is, kunt u zich theoretisch meerdere keren registreren met verschillende e-mailadressen.

Afgezien van de gratis service van ProtonVPN, hebben we ook de premium (betaalde) versie van deze provider beoordeeld. We zijn in het algemeen zeer tevreden met ProtonVPN en u kunt onze volledige recensie hier lezen.

Verstop me

logo hide.me

Specificaties Hide.me VPN

 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Gelijktijdige verbindingen: 1
 • Server locaties: 5
 • Gegevenslimiet: 10 GB per maand
 • Snelheidslimiet: Nee
 • Prijs: Helemaal gratis

Hide.me biedt zowel een betaalde als een gratis VPN aan. Het gratis abonnement geeft je toegang tot vijf servers: in Nederland, Canada, Singapore en twee in de Verenigde Staten. De gratis versie van Hide.me heeft een datalimiet van 10 GB per maand. U kunt slechts één van uw apparaten tegelijk beschermen, maar de service houdt wel een ‘geen logboek’-beleid bij.

Met ondersteuning voor Windows, iOS, MacOS, Android en FireOS kan Hide.me op bijna alle apparaten worden gebruikt. De service ook staat P2P-verkeer toe, zelfs met zijn gratis VPN-abonnement. Dit betekent dat je torrents kunt downloaden, hoewel je waarschijnlijk relatief snel de datalimiet bereikt als je ervoor kiest om de VPN voor dit doel te gebruiken. De gratis versie van Hide.me geeft je ook 24/7 toegang tot klantenondersteuning.

TunnelBear

Tunnelbear-logo

Specificaties TunnelBear VPN

 • Torrents:
 • Netflix:
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Server locaties: 20
 • Gegevenslimiet: 500 MB – 1,5 GB per maand
 • Snelheidslimiet: Nee
 • Prijs: Helemaal gratis

TunnelBear is een andere goede optie als je op zoek bent naar een gratis VPN. De interface is duidelijk, leuk en makkelijk te gebruiken. Het installeren van de VPN is ook snel en gemakkelijk. Bovendien zijn beveiliging en codering in orde. De gratis versie van TunnelBear kent geen maximumsnelheden. Het heeft echter wel een datalimiet van 500 MB per maand. Je kunt deze limiet uitbreiden tot 1,5 GB door TunnelBear op Twitter te promoten.

Zelfs met zijn gratis versie kun je met TunnelBear kiezen uit al hun 23 servers. Dit is geweldig, omdat het betekent dat de servers niet zoveel vertragen als servers die behoren tot gratis VPN’s met slechts een handvol servers. In termen van serverlocaties omvatten uw opties (maar zijn niet beperkt tot) de VS, het VK, Canada, Duitsland, Japan, Nederland en Italië. We konden verschillende online streamingdiensten gebruiken, namelijk Hulu, BBC iPlayer en YouTube. TunnelBear is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Deze provider heeft enkele beperkingen, maar is nog steeds een prima goede gratis VPN. Als je de gratis versie wilt downloaden, klik je op ‘Prijzen’ bovenaan hun website. Selecteer dan het gratis abonnement.

Windscribe

Windscribe-banner

Specificaties Windscribe VPN

 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Gelijktijdige verbindingen: Onbeperkt
 • Server locaties: 11
 • Gegevenslimiet: 2 GB – 10 GB per maand
 • Snelheidslimiet: Nee
 • Prijs: Helemaal gratis

Windscribe heeft gebruiksvriendelijke software en apps die eenvoudig te installeren zijn. Deze gratis VPN heeft een datalimiet van 2 GB per maand. Als je er echter voor kiest om je e-mailadres te delen met Windscribe, kun je het gebruiken tot 10GB een maand. Houd er nogmaals rekening mee dat dit technisch gezien een betaling is: u betaalt met uw e-mailadres en krijgt meer gegevens terug. Zelfs met die limiet heb je echter snel geen gegevens meer na een dag van intensief internetgebruik, vooral wanneer je aan het downloaden of streamen bent. Bovendien biedt de gratis versie van Windscribe niet hetzelfde beveiligingsniveau als de betaalde versie. Niet dat de beveiliging van Windscribe ontbreekt, maar het zou beter kunnen.

Windscribe-aanbiedingen 11 servers in verschillende landen aan zijn gratis gebruikers. Dit zou voldoende moeten zijn voor de gemiddelde gratis VPN-gebruiker. Bovendien kunt u Windscribe op zoveel apparaten gebruiken als u maar wilt.

ZoogVPN

Zoog banner

Specificaties Zoog VPN

 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Gelijktijdige verbindingen: 1
 • Server locaties: 3
 • Gegevenslimiet: 2 GB per maand
 • Snelheidslimiet: Ja
 • Prijs: Helemaal gratis

ZoogVPN is een gratis VPN-service met een redelijk veilige verbinding. Zoog VPN lijkt uw internetverkeer niet te loggen. Ze geven wel aan dat hun betaalde versie veiliger is dan hun gratis versie. ZoogVPN heeft drie servers beschikbaar voor gratis gebruikers: één in Amsterdam (Nederland), één in Londen (VK) en één in Washington (VS). De gratis versie kan alleen worden gebruikt op één apparaat tegelijk. Daarnaast heeft ZoogVPN zowel een datalimiet van 2 GB per maand en een snelheid cap. Deze VPN-provider is vrij snel, maar als zijn servers veel verkeer ontvangen, zullen gratis gebruikers de eersten zijn die dit opmerken. Hun verbindingen zullen aanzienlijk vertragen.

Gratis VPN versus betaalde VPN

Je moet voorzichtig zijn bij het gebruik van gratis VPN-services. Uit een onderzoek onder meer dan 300 gratis VPN-applicaties is gebleken dat veel van deze niet goed werken of uw gegevens niet goed behandelen. Toegang tot allerlei onnodige gevoelige informatie (zoals je contacten, foto’s en social media) wordt gevraagd, en sommige gratis providers besmetten je apparaat zelfs met spyware en andere malware. Veel gratis VPN-services zijn ook eigendom van Chinese bedrijven, waardoor u vermoedens kunt hebben over hun bedoelingen en het veiligheidsniveau van de VPN’s. Omdat we tegenwoordig allemaal non-stop gebruik maken van internet, loont het om een ​​goede en betrouwbare VPN-service te gebruiken.

Betaalde VPN-services houden over het algemeen meer rekening met uw privacy en bieden een geavanceerder beveiligingsniveau, evenals vele andere extra functies. Verbindingen zijn bijvoorbeeld vaak veel sneller, je hebt meerdere gelijktijdige verbindingen toegestaan ​​(dus je kunt je abonnement delen met vrienden en familie of gewoon één account gebruiken op zowel je laptop als je telefoon), en je krijgt misschien zelfs toegang tot streaming diensten zoals Netflix. Je kunt ook veilig torrents downloaden en je hoeft je geen zorgen te maken over datalimieten. De meeste van deze functies zijn niet beschikbaar bij gratis services. Bovendien zijn betaalde VPN-abonnementen vrij goedkoop geworden. Als je wilt weten welke providers de beste VPN-services van dit moment zijn, verwijzen we je graag naar dit overzicht:

Goedkope VPN’s

Er zijn grote prijsverschillen tussen betaalde VPN’s. Vooral als u op zoek bent naar een gratis VPN, kunnen de prijzen van sommige premium VPN-providers u choqueren. Gelukkig zijn er een aantal VPN-providers die fantastische VPN-verbindingen aanbieden tegen zeer lage prijzen. Voor slechts een paar dollar per maand kunt u een echt goede VPN krijgen en kunt u gerust zijn over de veiligheid van uw internetverbinding en gegevens. Een goed voorbeeld van een geweldige VPN die weinig kost, is Surfshark. Wil je meer weten over de verschillende goedkope VPN’s die er zijn? Misschien wil je ons artikel lezen:

Gratis VPN’s zonder datalimieten

Zoals je hebt gezien, hebben de meeste goede gratis VPN’s datalimieten. Gratis VPN-gebruikers worden op deze manier beperkt, omdat het onderhouden van VPN-servers en VPN-verbindingen geld kost. Met datalimieten kan de provider u in staat stellen zijn VPN-service te leren kennen zonder dat het hem teveel geld kost. Desalniettemin is er één goede gratis VPN zonder datalimiet: ProtonVPN. In plaats van een datalimiet, kan de gratis versie van deze VPN soms behoorlijk traag zijn, omdat al zijn gratis gebruikers verspreid zijn over slechts drie servers. Wanneer deze servers te druk worden, zal uw snelheid dalen. Proton hoopt dat dit het langdurig gebruik van hun gratis service minder aantrekkelijk maakt. Als verlaagde snelheden geen probleem voor je zijn (bijvoorbeeld wanneer je je VPN niet nodig hebt tijdens het streamen), is ProtonVPN zeker het overwegen waard.

Een groot nadeel van de datalimieten van gratis VPN’s is dat ze je er vaak van weerhouden om een ​​hele film of show te bekijken. Als je iets bekijkt op een online stream of zelfs op Netflix, bereik je al na ongeveer een uur of twee je datalimiet. Dus zelfs als de snelheid van de verbinding geen probleem is, zal uw kijkplezier van korte duur zijn.

Gratis VPN’s zonder Speed ​​Caps

Aangezien de meeste gratis VPN’s al gegevenslimieten hanteren, zien ze de noodzaak niet in om ook snelheidsbeperkingen op te leggen. Hierdoor zijn deze VPN’s vaak net zo snel als betaalde VPN’s. Sommige gratis VPN’s kiezen ervoor om geen snelheidsbeperkingen toe te passen omdat hun gratis servers zo druk zijn dat de verbinding sowieso niet erg snel zal zijn. Gelukkig zijn er providers die relatief veel servers aanbieden als onderdeel van hun gratis abonnementen, zoals TunnelBear en Windscribe. Dit betekent dat, hoewel de VPN-verbinding gratis is, de snelheden nog steeds erg behoorlijk zijn. Vooral TunnelBear laat duidelijk zien hoe een betaald abonnement bij hen eruit zou zien, omdat ze je toegang geven tot al hun servers.

Gratis VPN voor al uw apparaten

De meeste goede gratis VPN’s bieden software en apps die compatibel zijn met de meest voorkomende apparaten en besturingssystemen. Dit betekent dat dergelijke VPN’s eenvoudig te installeren zijn op je computer, smartphone en tablet. Sommige VPN’s bieden zelfs software aan voor minder bekende besturingssystemen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een ​​gratis VPN op Linux te gebruiken. Hieronder bespreken we kort de verschillende apparaten.

Gratis VPN voor uw computer of Mac

De meeste gratis VPN’s zijn beschikbaar voor Windows en Mac. Er zijn twee manieren waarop u een VPN op uw computer kunt gebruiken: u downloadt een applicatie voor uw besturingssysteem of voegt een browserextensie toe aan uw browsers. Sommige VPN’s zijn alleen beschikbaar als browserextensie, bijvoorbeeld voor Chrome of Firefox. Dit betekent dat ze NIET al uw internetverkeer beschermen, inclusief torrents en e-mailen. Het enige dat een VPN-browserextensie beschermt, is het internetverkeer dat door uw browser loopt, zoals online bankieren via de website van uw bank.

Verschillende besturingssystemen vereisen verschillende soorten VPN-software. Linux-gebruikers zullen het vaak moeilijker hebben om een ​​VPN-verbinding op te zetten dan Windows- of Mac-gebruikers. Het installeren van een VPN op Windows of Mac is meestal gewoon een kwestie van downloaden en installeren van het programma, terwijl Linux-gebruikers hun VPN-verbinding vaak handmatig moeten configureren.

Gratis VPN voor iOS en Android

VPN op mobielNaast VPN’s voor desktopcomputers worden VPN’s voor smartphones steeds populairder. Niet alleen gebruiken we onze smartphones steeds vaker, we hebben ook de neiging om ze vaker te verbinden met onbeveiligde Wi-Fi-netwerken dan met een computer. Een gratis VPN is daarom zeker van toegevoegde waarde voor elke smartphonegebruiker die vaak op pad gaat om deze netwerken te gebruiken. Naast Windows en Mac bieden bijna alle goede gratis VPN’s software voor zowel Android als iOS. Alle VPN’s die we hierboven hebben vermeld als de beste gratis VPN’s van dit moment, bieden software voor zowel Android als iOS.

Gratis VPN voor tablet

Smartphones zijn niet de enige apparaten die op Android en iOS worden uitgevoerd: iPads en Android-tablets ook. Het is heel eenvoudig om de gratis VPN-software op uw tablet te installeren en in te stellen als u deze al op uw telefoon heeft staan, aangezien dit voor beide hetzelfde werkt. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van Netflix op je iPad wilt kijken. Net als voor smartphones hebben alle hierboven genoemde gratis VPN’s software voor zowel iPads als Android-tablets.

Gratis VPN-serverlocaties

Wat de serverlocaties betreft, bieden de meeste gratis VPN’s een kleine steekproefomvang van hun betaalde abonnement, behalve TunnelBear. TunnelBear geeft je toegang tot het hele wereldwijde netwerk van servers.

Gratis VPN
Serverlocaties
ProtonVPNDe VS, Nederland en Japan
Verstop meDe VS (Oost, West, Midden), Nederland, Duitsland en Canada
TunnelBearAl hun wereldwijde servers, inclusief de VS en het VK
WindscribeDe VS, het VK, Nederland, Canada, Hong Kong, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en Roemenië
ZoogVPNDe VS, het VK en Nederland

Conclusie: wat is de beste gratis VPN?

Gratis VPN’s zijn geschikt wanneer u ze af en toe gebruikt en niet te veel gegevens nodig heeft. Zo is een gratis VPN handig om snel een IP adres (geo-) blok te omzeilen. De gratis VPN-services die we in dit artikel hebben besproken, ondersteunen over het algemeen meerdere platforms en besturingssystemen. Dus of u nu op zoek bent naar een gratis VPN voor iPad, een gratis VPN voor Android of een gratis VPN voor iPhone, de bovengenoemde VPN-services zouden moeten werken voor uw apparaat. Op het moment dat u echter een gratis VPN voor Netflix of Popcorn Time gaat gebruiken, zult u waarschijnlijk problemen ondervinden met datalimieten en snelheidslimieten. Evenzo ervaar je beperkingen voor het downloaden van shows en films met een gratis versie. Als gevolg hiervan heeft u waarschijnlijk meestal een betaalde VPN nodig als u video- en audiostreamingservices wilt downloaden of gebruiken.

Het is niet eenvoudig om een ​​duidelijk antwoord te geven op de vraag welke gratis VPN-service de beste is. Als je voor een gratis VPN-service wilt gaan, kies dan een van de providers die we hebben vermeld. Vooral omdat veel gratis VPN-apps in de Play Store en App Store niet goed werken – of zelfs schadelijk zijn voor uw apparaat / uw privacy – raden we u aan de eerste gratis VPN die u vindt niet te downloaden. Blijf bijvoorbeeld ver weg van de gratis VPN Hola. Internetveiligheid begint immers bij een goede VPN en een slechte VPN kan het tegenovergestelde effect hebben.

Hieronder vindt u een tabel met wat wij beschouwen als de beste gratis VPN-providers wanneer u verschillende criteria overweegt:

Criterium
Beste gratis VPN-optie
SnelheidWindscribe
GegevensProtonVPN
ServerlocatiesTunnelBear
VeiligheidProtonVPN
Makkelijk te gebruikenTunnelBear
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me