Lees hier hoe je een VPN kunt gebruiken met je Fire TV Stick!

De Amazon Fire TV Stick combineert al je favoriete streamingdiensten op één plek. Met de stick maak je van je gewone tv een smart tv. Om dit gemak nog meer te vergroten kun je de Fire TV Stick gebruiken in combinatie met een VPN. Een VPN zorgt ervoor dat je anoniem en veilig kunt streamen en je kunt geografisch geblokkeerde inhoud bekijken.


Waarom een ​​VPN gebruiken met uw Amazon Fire TV-stick

Een dienst als Amazon Fire TV Stick is ideaal om al je streamingdiensten op je tv te verzamelen. U moet echter onthouden dat dit net als uw andere apparaten internet gebruikt. Met internet moeten we altijd rekening houden met onze privacy en anonimiteit. Met een VPN kunt u uw online activiteiten beveiligen en vrijheid en anonimiteit krijgen.

Geografische beperkingen omzeilen

Waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van een VPN voor film- en muziekliefhebbers is de mogelijkheid om geografisch geblokkeerd materiaal te omzeilen. Streamingdiensten zoals Netflix, HBO en Hulu hebben geografische beperkingen opgelegd aan sommige materialen. Ze moeten dit doen vanwege de contracten die ze hebben met distributeurs in verschillende landen. Het is dus mogelijk dat u een bepaalde film in uw land niet kunt bekijken, terwijl u naar de VS zou kunnen reizen als u naar de VS zou reizen. Met een VPN kunt u uw virtuele locatie wijzigen en net doen alsof u vanuit een ander land toegang tot internet heeft. Om deze reden gebruiken mensen graag een VPN om toegang te krijgen tot dit geo-geblokkeerde materiaal.

Anonimiteit en beveiliging

Het belangrijkste kenmerk van een VPN is de bescherming van aanbiedingen. De VPN-software versleutelt al uw online verkeer en zorgt ervoor dat niemand toegang heeft tot uw persoonsgegevens. Bovendien is uw IP-adres dat de vingerafdruk is van uw online activiteit verborgen. Wanneer u een VPN gebruikt, neemt u het IP-adres op van de VPN-server waarmee u bent verbonden. Niemand zal uw echte IP-adres zien. Niemand kan dus uw online activiteit koppelen aan uw internetverbinding, locatie en uiteindelijk persoon. U kunt volledig anoniem zijn. Ontdek alles wat u altijd al wilde weten in ons uitgebreide artikel over het gebruik van een VPN.

Waarop moet je letten bij een VPN-provider voor Amazon Fire TV Stick

Elke VPN-provider biedt een iets ander pakket aan functies. Sommige providers zijn gericht op de algemene internetgebruiker en andere zijn meer gericht op die-hard gamers. Om erachter te komen welke VPN-providers goed passen bij het gebruik van een Amazon Fire TV Stick, zijn er verschillende dingen om in gedachten te houden.

Allereerst zijn de snelheid en stabiliteit van de verbinding belangrijk. Wanneer u media streamt, wilt u geen uur wachten voordat uw film is geladen. Snelheid is iets om op te letten omdat sommige providers uw verbinding vertragen vanwege de hoge beveiligingsmaatregelen die uw internet omleiden. Gelukkig zijn er veel providers die je verbinding nauwelijks vertragen. Als je een VPN voor veel streaming wilt gebruiken, zijn dit de providers waar je op moet letten.

Ten tweede, als u uw VPN gebruikt om geografische beperkingen te omzeilen, heeft u een behoorlijk aantal servers in verschillende landen nodig, zodat u kunt schakelen tussen locaties. Het aantal servers en hun locaties zijn dus iets om op te letten wanneer u op zoek bent naar een VPN. Meestal zijn een paar verschillende landen om verbinding mee te maken voldoende om alles te bekijken wat je leuk vindt. Het kan echter zijn dat u vanuit een bepaald land televisie wilt kijken. Als dit het geval is, is het verstandig om vooraf te controleren of een provider in dat land een server heeft.

Ten slotte is de algehele kwaliteit van de provider van groot belang voor uw streamingervaring. De kwaliteit van hun bescherming, klantenservice en apps zijn allemaal belangrijk voor de algehele gebruiksvriendelijkheid die een provider te bieden heeft. We hebben al deze functies uitgebreid getest, zodat u dit niet zelf hoeft te doen.

Belangrijk: hoewel een VPN je toegang kan geven tot geo-geblokkeerd materiaal op sommige streamingdiensten, moet je om te beginnen een abonnement op deze diensten hebben.

De beste VPN-providers voor Amazon Fire TV Stick

Rekening houdend met de snelheid, servers en algehele kwaliteit van de providers, kunnen we de volgende twee services aanbevelen voor gebruik in combinatie met de Amazon Fire TV Stick.

1. ExpressVPN

ExpressVPN is een van onze favoriete providers om te gebruiken in combinatie met Amazon Fire TV Stick. Het heeft een sterke 256-bits codering en geweldige klantenondersteuning. Hun app is zeer gebruiksvriendelijk en beschikbaar voor Amazon Fire TV Stick, ideaal voor installatie- en configuratiedoeleinden.

De snelheid van hun verbindingen is zo hoog dat je nauwelijks verschil zult merken met je normale snelheid. Dit maakt het gemakkelijk om zonder vertraging films, series en muziek te streamen en bekijken.

Met meer dan 1700 servers in meer dan 90 verschillende landen, kun je altijd een server vinden die je favoriete video’s kan deblokkeren.

Vanwege hun geweldige algehele kwaliteit is ExpressVPN iets duurder dan uw gewone VPN-service.

2. Privé-internettoegang

Private Internet Access (PIA) is een perfect alternatief als u op zoek bent naar een goedkopere service. PIA staat bekend om hun geweldige bescherming van uw privacy en houdt geen enkel logbestand bij.

Ze hebben meer dan 3000 servers in 25 verschillende landen, wat genoeg zou moeten zijn om aan al uw streamingbehoeften te voldoen. De snelheid en stabiliteit van hun verbinding is goed genoeg om zonder vertraging te streamen.

Een VPN installeren voor uw Fire TV-stick

Er zijn verschillende manieren om een ​​VPN op je Amazon Fire TV Stick te installeren. Bekijk onze gedetailleerde gids waarin wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen. Je zult zien dat er enkele apps zijn die je rechtstreeks op je Fire TV Stick kunt installeren. In de meeste gevallen is dit echter niet mogelijk. U moet de VPN op uw router of op een virtuele router op uw pc of Mac installeren. Het voordeel van deze laatste methoden is dat al uw apparaten in huis worden beschermd. Nadat je een VPN hebt geïnstalleerd, kun je vrij, anoniem en veilig streamen met je Fire TV Stick.

Amazon Fire Stick instellen illustratie

Laatste gedachten

Door de functies van je Amazon Fire TV Stick te combineren met de functies van een VPN-service, kun je films en muziek anoniem streamen. Met de VPN kunt u geografische beperkingen omzeilen en dit doen via een gecodeerde verbinding. Als u naar het aantal servers en de snelheid en stabiliteit van de verbinding kijkt, kunt u de juiste provider vinden voor streaming. ExpressVPN en PIA zijn beide goede opties om zorgeloos naar je Fire TV Stick te streamen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me