Hvordan bruke en VPN med Chromecasten din i 2019 | VPNOverview

Google Chromecast er en nyttig mediaspiller som lar deg streame film, serier, sport og musikk fra enhetene dine til TVen din. Du kan utnytte Chromecast-dongelen din best mulig med en VPN. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om de forskjellige fordelene ved å bruke Chromecast i kombinasjon med en VPN og hvordan du bruker den.


Med en Chromecast kan du enkelt streame medier til fjernsynet. Noen strømmetjenester kan imidlertid pålegge geografiske begrensninger for bestemt innhold. For å få tilgang til alt dette begrensede materialet kan du bruke en VPN. Videre sørger en VPN for at alt du gjør på nettet, inkludert streaming, er anonymt og sikkert. Ingen hacker eller myndigheter skal kunne se hva du streamer, ikke sant?

De beste VPN-leverandørene for Google Chromecast

Hva bør du se etter i en VPN for Google Chromecast? Sannsynligvis er den viktigste funksjonen hastighet. Streaming av filmer eller musikk krever en rask og stabil tilkobling til internett. Noen VPN-leverandører bremser forbindelsen din litt på grunn av de forskjellige lagene med sikkerhet. Hvis du er ute etter en god VPN å streame med, er hastighet viktig å se etter.

De fleste VPN-leverandører har servere i mange land. Plasseringene til serverne deres er avgjørende hvis du planlegger å endre den virtuelle plasseringen din med en VPN. Det er praktisk å ha mange land å velge mellom fordi det øker sjansen for at du finner et land der strømmen din er tilgjengelig.

Til slutt vil den generelle kvaliteten på en VPN påvirke opplevelsen din med den i kombinasjon med Chromecast. De beste VPN-leverandørene har brukervennlige applikasjoner og god kundeservice. Les også artikkelen vår med anmeldelser av de beste VPN-leverandørene generelt.

Med disse funksjonene i tankene skapte vi en topp tre av de beste VPN-leverandørene du kan bruke i kombinasjon med Chromecasten din.

1. ExpressVPN for Chromecast

ExpressVPN har vært en av de beste VPN-leverandørene i mange år nå. De har over 2000 servere i mer enn 90 forskjellige land. Dette er mer enn nok til å alltid finne landet du trenger for din spesielle strøm.

ExpressVPN er veldig raskt, så streaming av filmer, serier og musikk bør ikke være et problem.

Programmene deres er brukervennlige og tydelige. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du får noe til å fungere, vil kundeservice deres gjerne hjelpe deg når som helst. Les alt om denne leverandøren i vår komplette ExpressVPN-evaluering.

2. Surfshark for Chromecast

Surfshark har på kort tid vist seg å være en veldig pålitelig og rimelig tjeneste. De har en av de beste tilbudene der ute med $ 1,80 i måneden og et veldig pålitelig servernettverk på over 1000 forskjellige servere i 61 land. Surfshark har også ganske god kundeservice som vil svare på alle spørsmålene dine via e-post, selv om det kan ta en dag. Deres kryptering og brukervennlighet er også stor. Alt i alt er surfshark et godt valg for streaming av Chromecast.

3. CyberGhost for Chromecast

CyberGhost har over 2700 servere over hele verden. Dette tilbudet gir deg nok valg til å alltid kunne få tilgang til geo-blokkert materiale.

Denne leverandøren har høye nok hastigheter for alle streaming-økter. Dessuten er CyberGhost praktisk hvis du vil ha tilgang til strømmetjenester som Netflix.

CyberGhost lar 7 enheter samtidig koble seg til internett med bare ett abonnement. De er også veldig rimelige. Sjekk testrapporten vår om CyberGhost for å lære mer.

Hvorfor bruke et VPN med Google Chromecast?

Det er flere grunner til at bruk av VPN med Google Chromecast kan ha fordeler. Det viktigste er at den lar deg omgå geografiske begrensninger. Det sikrer også internettforbindelsen din og anonymiserer dine online aktiviteter.

Omgå geografiske begrensninger med en VPN

Den viktigste grunnen til at folk bruker et VPN i kombinasjon med Chromecast, er å få tilgang til mer innhold. Noe innhold på strømmetjenester som Netflix er skjult bak geografiske begrensninger. Dette betyr at det er land der bestemt innhold er tilgjengelig, og andre der det ikke er. For eksempel har Netflix US mer enn tre ganger så mye innhold som strømmetjenesten har i de fleste andre land. Distribusjonsrettigheter og copyright opphav hindrer strømmetjenester i å tilby det samme innholdet over hele verden.

Med en VPN kan du få tilgang til strømmetjenesten din som om du var i et annet land. VPN-leverandører har servere i mange forskjellige land. Når du har installert VPN-programvaren, kobler du ganske enkelt til en server i et land du ønsker. Hvis du er i Frankrike, men du kobler til en amerikansk server, vil det virke som om du får tilgang til internett fra USA. Du har nå tilgang til alt USA-innhold på de forskjellige strømmetjenestene dine. Det er rett og slett mer å kaste til Chromecasten din med en VPN!

Chromecasten er så liten at den er enkel å ta med seg overalt. Hvis du er på ferie og ønsker å bruke en strømmetjeneste som bare er tilgjengelig i hjemlandet, kan du også bruke VPN til å koble til en server i hjemlandet ditt.

Hvis du vil lære mer om å se det amerikanske Netflix-innholdet, kan du lese artikkelen vår om å se Netflix med en VPN.

Online sikkerhet med VPN

En VPN krypterer all datatrafikk og sikrer forbindelsen til internett. På denne måten kan ingen myndigheter, hacker, annonsører, internettleverandør eller selskap se noe du gjør online. Du vil ha anonymitet og dine personlige opplysninger, som påloggingsdata og passord, er trygge. Du tror kanskje du ikke har noe å skjule. Bedrifter kan imidlertid bruke informasjonen de får fra strømningsatferden din for å målrette deg mot bestemte annonser eller innhold. På denne måten bestemmer de hva du får se på nettet, og du vil miste deler av din online frihet. Les mer om denne bruken av et VPN i vår artikkel om anonym surfing.

En VPN i kombinasjon med Kodi

Kodi er en populær, åpen kildekode multimediaspiller. Den setter alle favorittstrømmetjenestene dine sammen i en tjeneste, slik at du ikke trenger å veksle mellom dem. Siden du kan avbilde tjenestene til Google Chromecast, Kodi og VPN er perfekt egnet til å kombinere. Du vil ha alt på ett sted, du vil kunne kaste det til TV-apparatet ditt, og VPN vil gi deg mer innhold og en trygg forbindelse.

Gratis VPN

Du vil kanskje ikke bruke penger på fordelene en VPN har å tilby. Hvis dette er tilfelle, kan du se på artikkelen vår om de beste gratis VPN-tjenestene. Hvis du vurderer å bruke en VPN til å streame, vil en gratis VPN imidlertid ikke være til nytte. De fleste gratis VPN-leverandører begrenser datamengden du får brukt hver måned. Oftest er denne datamengden ikke engang nok til å streame en film.

Dessuten begrenser de hastigheten til ubetalte brukere. Dette betyr at det kan ta tid å laste inn en video eller sang. Legg til det faktum at du sannsynligvis ikke vil ha tilgang til strømmetjenester som Netflix, kan det være lurt å tenke nytt om å bruke en gratis VPN. Hvis du bare ønsker å anonymt surfe på internett, kan en gratis VPN være det du trenger.

Installer VPN på Chromecast

Det er forskjellige måter du kan installere VPN på, slik at det fungerer i kombinasjon med Chromecast. Du kan ikke installere en VPN direkte på en Chromecast, men du kan installere den på enhetene du bruker til å caste til Chromecast. De fleste leverandører gjør denne prosessen ekstremt enkel med en fin installasjonsveiviser.

Det sikreste alternativet er å installere VPN på ruteren din, slik at alle enheter som er koblet gjennom den ruteren vil bli beskyttet. Det andre alternativet er å lage et hotspot på din PC eller Mac, men dette kan redusere tilkoblingen.

Google Chromecast-konfigurasjonsillustrasjon

Installere og bruke Chromecast for Linux

Noen Linux-brukere vil kanskje også lage strømmer på en større skjerm. Du kan lese her for å finne riktig VPN for Linux. Det skiller seg per distribusjon, men hvis du kjører Linux Mint, Ubuntu eller annen debian-basert distro, kan du bruke MkChromecast eller den nyeste versjonen av VLC media player (Det må minst være versjon 3.0).

Du kan laste ned begge ved å følge disse kommandoene

  • sudo apt-get install mkchromecast
  • sudo apt-get install vlc

Når du har åpnet en fil med VLC, kan du klikke på toppmenyen på Avspilling > renderer > og velg deretter chromecast.

Med MKChromecast må du holde terminalen åpen og bruke disse kommandoene.

  • mkchromecast –video -i “/path/to/file.mp4”

Hvis du vil legge til undertekster:

  • mkchromecast –video -i “~ / Videoer / Eksempel.mp4” –tittel ~ / Videoer / Eksempel.srt

Hvis du vil caste en video fra et nettsted:

  • mkchromecast -y https://www.youtube.com/watch?v=NxD_kWK8A5M –video

Siste tanker

Å bruke en VPN i kombinasjon med Chromecasten din har mange fordeler. Det lar deg omgå geografiske begrensninger og få tilgang til innhold fra hele verden. Videre sørger den for at forbindelsen din er beskyttet mot tredjepartsengasjement og at du forblir anonym mens du streamer.

ExpressVPN, Surfshark og CyberGhost er solide leverandører som kan hjelpe deg å oppnå mest mulig med Chromecast. De scorer alle godt på hastighet og serverplassering.

Du tror kanskje du vil ha en gratis VPN, men vil finne ut at det ikke er et alternativ hvis du vil streame film eller musikk.

Det kan være utfordrende å installere en VPN for Chromecasten din, men det er guider som tar deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Kos deg med å streame fritt og anonymt!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me