Hoe gebruik je een VPN met je Chromecast in 2019 | VPNOverzicht

Google Chromecast is een handige mediaspeler waarmee je films, series, sport en muziek van je apparaten naar je tv kunt streamen. U kunt het beste uit uw Chromecast-dongle halen met een VPN. In dit artikel vertellen we je over de verschillende voordelen van het gebruik van je Chromecast in combinatie met een VPN en hoe je deze gebruikt.


Met een Chromecast stream je eenvoudig media naar je televisie. Sommige streamingdiensten kunnen echter geografische beperkingen opleggen aan bepaalde inhoud. Om toegang te krijgen tot al dit beperkte materiaal kun je een VPN gebruiken. Bovendien zorgt een VPN ervoor dat alles wat u online doet, inclusief streaming, anoniem en veilig is. Geen enkele hacker of overheid zou moeten kunnen zien wat je streamt, toch??

De beste VPN-providers voor Google Chromecast

Waar moet je op letten bij een VPN voor Google Chromecast? Waarschijnlijk is het belangrijkste kenmerk snelheid. Voor het streamen van films of muziek is een snelle en stabiele verbinding met internet vereist. Sommige VPN-providers vertragen uw verbinding enigszins vanwege de verschillende beveiligingslagen. Als je op zoek bent naar een goede VPN om mee te streamen, is snelheid belangrijk om naar te zoeken.

De meeste VPN-providers hebben servers in veel landen. De locaties van hun servers zijn van vitaal belang als u van plan bent uw virtuele locatie te wijzigen met een VPN. Het is praktisch om uit veel landen te kiezen omdat het de kans vergroot dat je een land vindt waar je stream beschikbaar is.

Ten slotte heeft de algehele kwaliteit van een VPN invloed op uw ervaring ermee in combinatie met uw Chromecast. De beste VPN-providers hebben gebruiksvriendelijke applicaties en een geweldige klantenservice. Lees ook ons ​​artikel met recensies van de beste VPN-providers in het algemeen.

Met deze functies in gedachten hebben we een top drie van de beste VPN-providers gemaakt om te gebruiken in combinatie met je Chromecast.

1. ExpressVPN voor Chromecast

ExpressVPN is al jaren een van de beste VPN-providers. Ze hebben meer dan 2000 servers in meer dan 90 verschillende landen. Dit is meer dan genoeg om altijd het land te vinden dat u nodig heeft voor uw specifieke stream.

ExpressVPN is erg snel, dus het streamen van films, series en muziek zou geen probleem moeten zijn.

Hun applicaties zijn gebruiksvriendelijk en duidelijk. Bovendien, als u niet kunt achterhalen hoe u iets aan het werk kunt krijgen, zal hun klantenservice u op elk moment graag helpen. Lees alles over deze provider in onze volledige ExpressVPN-evaluatie.

2. Surfshark voor Chromecast

Surfshark heeft in korte tijd bewezen een zeer betrouwbare en betaalbare service te zijn. Ze hebben een van de beste deals die er zijn met $ 1,80 per maand en een zeer betrouwbaar servernetwerk van meer dan 1000 verschillende servers in 61 landen. Surfshark heeft ook een redelijk goede klantenservice die al je vragen per e-mail zal beantwoorden, hoewel het een dag kan duren. Hun codering en gebruiksgemak is ook geweldig. Al met al is surfshark een geweldige keuze voor Chromecast-streaming.

3. CyberGhost voor Chromecast

CyberGhost heeft wereldwijd meer dan 2700 servers. Deze aanbieding biedt u voldoende keuzes om altijd toegang te hebben tot geoblokkeerd materiaal.

Deze provider heeft snelheden die hoog genoeg zijn voor al je streaming-sessies. Bovendien is CyberGhost handig als u toegang wilt tot streamingdiensten zoals Netflix.

Met CyberGhost kunnen 7 apparaten tegelijkertijd verbinding maken met internet met slechts één abonnement. Ze zijn ook heel betaalbaar. Bekijk ons ​​testrapport van CyberGhost voor meer informatie.

Waarom een ​​VPN gebruiken met uw Google Chromecast?

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een VPN met uw Google Chromecast voordelen kan hebben. Het belangrijkste is dat u geografische beperkingen kunt omzeilen. Het beveiligt ook uw internetverbinding en anonimiseert uw online activiteiten.

Omzeil geografische beperkingen met een VPN

De belangrijkste reden voor mensen om een ​​VPN te gebruiken in combinatie met hun Chromecast is om toegang te krijgen tot meer content. Sommige inhoud op streamingdiensten zoals Netflix is ​​verborgen achter geografische beperkingen. Dit betekent dat er landen zijn waar bepaalde inhoud beschikbaar is en andere waar dat niet het geval is. Netflix US heeft bijvoorbeeld meer dan driemaal de hoeveelheid inhoud die de streamingdienst in de meeste andere landen heeft. Het verspreiden van rechten en auteursrechtkwesties voorkomt dat streamingdiensten wereldwijd dezelfde inhoud aanbieden.

Met een VPN heb je toegang tot je streamingdienst alsof je in een ander land bent. VPN-providers hebben servers in veel verschillende landen. Wanneer u uw VPN-software heeft geïnstalleerd, maakt u eenvoudig verbinding met een server in een land naar keuze. Als u zich in Frankrijk bevindt maar verbinding maakt met een Amerikaanse server, lijkt het alsof u vanuit de VS toegang tot internet heeft. Je hebt nu toegang tot alle Amerikaanse inhoud op je verschillende streamingdiensten. Er is gewoon meer om naar je Chromecast te casten met een VPN!

De Chromecast is zo klein dat je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Als u op vakantie bent en een streamingdienst wilt gebruiken die alleen beschikbaar is in uw eigen land, kunt u uw VPN ook gebruiken om verbinding te maken met een server in uw eigen land.

Als je meer wilt weten over het bekijken van de Amerikaanse Netflix-inhoud, lees dan ons artikel over Netflix kijken met een VPN.

Online veiligheid met een VPN

Een VPN versleutelt al je dataverkeer en beveiligt je verbinding met internet. Op deze manier kan geen enkele overheid, hacker, adverteerder, internetprovider of bedrijf alles zien wat u online doet. U heeft anonimiteit en uw persoonlijke informatie, zoals inloggegevens en wachtwoorden, is veilig. Je denkt misschien dat je niets te verbergen hebt. Bedrijven kunnen de informatie die ze uit uw streaminggedrag halen wel gebruiken om u te targeten voor bepaalde advertenties of inhoud. Op deze manier bepalen zij wat u online te zien krijgt en verliest u een deel van uw online vrijheid. Lees meer over dit gebruik van een VPN in ons artikel over anoniem browsen.

Een VPN in combinatie met Kodi

Kodi is een populaire, open-source multimediaspeler. Het brengt al uw favoriete streamingdiensten samen in één service, zodat u niet tussen deze hoeft te schakelen. Zoals je je kunt voorstellen zijn de diensten van de Google Chromecast, Kodi en een VPN perfect geschikt om te combineren. Je hebt alles op één plek, je kunt het naar je televisietoestel casten en de VPN zorgt voor meer inhoud en een veilige verbinding.

Gratis VPN

Misschien wilt u geen geld uitgeven aan de voordelen die een VPN te bieden heeft. Als dit het geval is, kun je ons artikel over de beste gratis VPN-services bekijken. Als u echter overweegt een VPN te gebruiken om te streamen, heeft een gratis VPN geen zin. De meeste gratis VPN-providers beperken de hoeveelheid gegevens die u elke maand mag gebruiken. Meestal is deze hoeveelheid gegevens niet eens genoeg om één film te streamen.

Bovendien beperken ze de snelheid van onbetaalde gebruikers. Dit betekent dat het eeuwen kan duren om een ​​video of nummer te laden. Tel daarbij op dat je hoogstwaarschijnlijk geen toegang hebt tot streamingdiensten zoals Netflix, misschien wil je nog een keer nadenken over het gebruik van een gratis VPN. Als u alleen anoniem op internet wilt surfen, kan een gratis VPN zijn wat u nodig heeft.

Installeer uw VPN op uw Chromecast

Er zijn verschillende manieren waarop u uw VPN kunt installeren, zodat deze werkt in combinatie met uw Chromecast. U kunt een VPN niet rechtstreeks op een Chromecast installeren, maar u kunt deze wel installeren op de apparaten die u gebruikt om naar de Chromecast te casten. De meeste providers maken dit proces uiterst eenvoudig met een mooie installatiewizard.

De veiligste optie is om uw VPN op uw router te installeren, zodat alle apparaten die via die router zijn verbonden, worden beschermd. De tweede optie is om een ​​hotspot op uw pc of Mac te maken, maar dit kan de verbinding vertragen.

Google Chromecast instellen illustratie

Chromecast voor Linux installeren en gebruiken

Sommige Linux-gebruikers willen hun streams mogelijk ook op een groter scherm casten. Je kunt hier lezen om de juiste VPN voor Linux te vinden. Het verschilt per distributie, maar als je Linux Mint, Ubuntu of een andere op Debian gebaseerde distro gebruikt, kun je MkChromecast of de nieuwste versie van VLC-mediaspeler gebruiken (het moet minimaal versie 3.0 zijn).

U kunt beide downloaden met deze opdrachten

  • sudo apt-get installeer mkchromecast
  • sudo apt-get installeer vlc

Zodra u een bestand met VLC heeft geopend, kunt u in het hoofdmenu op Afspelen klikken > Renderer > en selecteer vervolgens Chromecast.

Met MKChromecast moet je de terminal open houden en deze commando’s gebruiken.

  • mkchromecast –video -i “/path/to/file.mp4”

Als je ondertitels wilt toevoegen:

  • mkchromecast –video -i “~ / Videos / Example.mp4” –ondertiteling ~ / Videos / Example.srt

Als je een video van een website wilt casten:

  • mkchromecast -y https://www.youtube.com/watch?v=NxD_kWK8A5M –video

Laatste gedachten

Het gebruik van een VPN in combinatie met je Chromecast heeft veel voordelen. Hiermee kunt u geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot inhoud van over de hele wereld. Bovendien zorgt het ervoor dat uw verbinding wordt beschermd tegen betrokkenheid van derden en dat u anoniem blijft tijdens het streamen.

ExpressVPN, Surfshark en CyberGhost zijn solide providers die u kunnen helpen het meeste uit uw Chromecast te halen. Ze scoren allemaal goed op snelheid en serverlocatie.

Je denkt misschien dat je een gratis VPN wilt, maar komt erachter dat dat geen optie is als je films of muziek wilt streamen.

Het installeren van een VPN voor uw Chromecast kan een uitdaging zijn, maar er zijn handleidingen die u stap voor stap door het proces leiden.

Geniet van gratis en anoniem streamen!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me