Den beste VPN for Apple TV | Få mest mulig ut av TV-en din! | VPNOVerview

Svart firkant med Apple TV-logo og blått skjold som det står


I disse dager er det mange som eier en Apple TV. En Apple TV forvandler egentlig en vanlig TV til en smart-TV, der du kan spille filmer og serier direkte fra internett. Dessverre gjør imidlertid all internetttrafikk fra og som går til en Apple TV normalt via en usikker tilkobling. Dette kommer med noen få sikkerhetsrisikoer. Heldigvis kan du gjøre din Apple TV mye sikrere ved å bruke et VPN (Virtual Private Network). En VPN vil også tillate deg å bruke Apple TV på en mye friere, mindre begrenset måte. Tross alt lar en VPN deg omgå mange geografiske begrensninger.

Mange strømmetjenester som kan brukes på Apple TV, som Netflix, Hulu, BBC iPlayer og YouTube, håndhever såkalte geo-restriksjoner. For eksempel er Netflix tilbud av serier og filmer annerledes i alle land. Den amerikanske versjonen av Netflix, som for eksempel tilbyr flere show enn noen annen versjon, er bare tilgjengelig i USA. Hulu er utilgjengelig helt utenfor USA. Denne begrensningen vil sannsynligvis påvirke deg hvis du ikke bor i USA eller hvis du er på ferie til et fremmed land. BBC iPlayer, brukt av mange for å se populære britiske sendinger, er normalt bare tilgjengelig i Storbritannia. En VPN lar deg imidlertid omgå mange av disse geo-begrensningene.

En VPN gir mange flere fordeler, i tillegg til å være nyttig for å fjerne blokkering av geobegrensninger. Hvis du vil lære mer om alle disse fordelene, kan du se på denne artikkelen. De fleste av fordelene som VPN-er tilbyr, faller i en av tre kategorier: sikkerhet, personvern og frihet. I neste del oppsummerer vi kort og tydelig alle tre av disse typer fordeler som tilbys av VPN-er.

Hva er fordelen ved å bruke en VPN for min Apple TV?

Det er noen gode grunner til å bruke en VPN på Apple TV. De viktigste grunnene er:

  • Sikkerhet: Det er mange selskaper og myndigheter på internett som prøver å lage en “digital profil” på deg. På den annen side er det også hackere som følger din personlige, konto- og betalingsinformasjon. Ved å bruke en VPN vil du kryptere internettrafikken din, noe som gjør det mye vanskeligere for selskaper, myndigheter og hackere å få tak i dine personlige opplysninger. Derfor er du mye bedre beskyttet på nettet hvis du bruker en VPN.
  •  Personvern: En VPN endres og skjuler derfor IP-adressen din. Dette betyr at nettsteder vil ha det vanskeligere å tilskrive dine online aktiviteter til deg, og i det vesentlige å avdekke identiteten din. Dette betyr at bruk av VPN øker nivået på anonymitet og personvern.
  • Unblocking / frihet: De fleste bruker en VPN på grunn av muligheten VPN tilbyr å omgå geografiske begrensninger. Ved å bruke en VPN kan du få tilgang til innhold som normalt ikke vil være tilgjengelig i landet du er i. Dette gir deg tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix utenfor U.S.A. Eller for å få tilgang til BBC iPlayer utenfor Storbritannia. Imidlertid er det ikke bare streaming av VPN-er som kan fjerne blokkeringen. På grunn av deres blokkeringsfunksjonalitet, kan VPN-er også bidra til å bekjempe sensur og gjenvinne ens online frihet.

De beste VPN-tjenestene for Apple TV

En god VPN er trygg og pålitelig, rask, brukervennlig og har servere i et stort antall land. En VPN for din Apple TV må være rask, for ellers vil streamingserier og filmer være en virkelig smerte. Selvfølgelig vil du ikke vente en evighet på at favorittprogrammet ditt skal buffe. Videre er det viktig at VPN har mange servere og serverplasser. Tross alt, jo flere serverplasseringer en VPN tilbyr, desto mer innhold kan du fjerne blokkeringen, siden du trenger å koble til en server i det landet / land innholdet er begrenset til. Derfor er det å ha servere i mange land egentlig et must for en Apple TV VPN. Dessverre oppfyller de fleste gratis VPN ikke kriteriene ovenfor. Derfor anbefaler vi å bruke en av de følgende tre premium VPN-leverandørene i stedet.

ExpressVPN for Apple TV

ExpressVPN er muligens den beste VPN-leverandøren akkurat nå. Denne leverandøren tilbyr veldig brukervennlig programvare og er veldig rask. ExpressVPNs programvare er tilgjengelig på Windows, Mac Os, iOS, Android og Linux. ExpressVPN er veldig egnet for å omgå geografiske begrensninger, fordi VPN har over 3000 servere i 94 forskjellige land. ExpressVPN tilbyr også en oversiktlig og enkel å følge guide for å sette opp en ExpressVPN-tilkobling på Apple TV. Dette betyr at ExpressVPN definitivt er en av de beste VPN-leverandørene for Apple TV. Dessuten kan du prøve ExpressVPN i 30 dager og se om det er den rette leverandøren for deg, siden de tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

NordVPN for Apple TV

NordVPN er en av de rimeligere VPN-leverandørene som er tilgjengelige. Dessuten er det et av de tryggeste VPN-alternativene andre der. Tross alt tilbyr NordVPN (dobbelt) militær karakter, AES 256-bit kryptering. Dette anses som en veldig sikker type kryptering. Videre tilbyr NordVPN veldig intuitiv og brukervennlig programvare. Dette gjør VPN enkelt å bruke, også for folk for første gang VPN-brukere. Bortsett fra å tilby god verdi, gir NordVPN også alle sine kunder en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Surfshark Apple TV

Hvis du er ute etter en veldig rimelig VPN for din Apple TV, som kan konkurrere veldig godt med premiumkonkurrentene, er Surfshark en flott leverandør å dra med på. Med tanke på Surfsharks meget konkurransedyktige pris, er hastighetene den klarer imponerende for å si det mildt. Spesielt de amerikanske serverne vi testet (fra vårt kontor i Nederland), presterte bra og var veldig raske. Selvfølgelig er dette flott for folk som liker å bruke Apple TV til å bruke amerikanske strømmetjenester, som Netflix og Hulu.

Videre har Surfshark mer enn 1000 servere i 61 land. Dette gjør Surfshark til en veldig egnet VPN for å fjerne blokkering. Surfshark tilbyr også en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du kan prøve det før du virkelig begynner på noe.

Sette opp en VPN på Apple TV

Når du har fått deg et VPN-abonnement, vil du selvfølgelig sette opp VPN på Apple TV. Dette kan gjøres ved å installere en VPN på ruteren din eller på en virtuell ruter på din Windows- eller Mac-PC. Så snart du kobler Apple TV til ruteren din, vil Apple TV også være koblet til VPN. Vil du vite nøyaktig hvordan du installerer en VPN på ruteren din? Les deretter vår dyptgående guide.

Siste tanker

I denne artikkelen har du kunnet lese hvorfor det er viktig og nyttig å bruke en VPN på Apple TV. Med en VPN som kjører på Apple TV, vil du være mer anonym, tryggere og friere på nettet. Denne artikkelen diskuterte også de tre beste VPN-ene for Apple TV. Leverandører som ExpressVPN, NordVPN og Surfshark kan hjelpe deg med å utnytte Apple TV på en sikker måte. Til slutt forklarte denne artikkelen hvordan du konfigurerer en VPN på Apple TV.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me