De beste VPN voor smart TV | Haal meer uit je tv! | VPNOverview.com

Als je een smart tv bezit, is het heel eenvoudig om je favoriete films en series te streamen, zonder dat je extra hardware nodig hebt. U hoeft bijvoorbeeld geen laptop op uw tv aan te sluiten om toegang te krijgen tot Netflix of Hulu. De hele USP van smart-tv’s is immers hun vermogen om rechtstreeks verbinding te maken met internet.


Desalniettemin kunt u zelfs met een smart-tv problemen ondervinden wanneer u probeert uw favoriete programma te bekijken. Een veel voorkomend probleem is de zogenaamde geoblocking. Dit betekent dat veel streamingdiensten, zoals Netflix, Hulu, de BBC iPlayer en zelfs YouTube, (een deel van) hun inhoud blokkeren voor kijkers in bepaalde regio’s of landen. Zo is de Amerikaanse versie van Netflix, met het grootste aantal films en series, alleen toegankelijk voor streamers in de Verenigde Staten. Evenzo is toegang tot de iPlayer van de BBC normaal gesproken alleen mogelijk vanuit het VK.

Er is echter een heel eenvoudige oplossing om deze en de meeste andere geografische beperkingen te omzeilen. Dit kan zonder al te veel gedoe worden bereikt door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een VPN en welke VPN is de juiste voor jouw smart tv? Lees dan verder hieronder.

Waarom zou ik een VPN op mijn Smart TV installeren??

Zoals hierboven aangegeven, is het gebruik van een VPN de perfecte manier om geografische beperkingen op uw smart-tv te omzeilen. Dit betekent dat VPN’s een geweldige manier zijn om toegang te krijgen tot meer films, series en shows die u op uw smart TV kunt streamen.

Het andere grote voordeel van het gebruik van een VPN is het positieve effect dat dit heeft op uw online privacy en veiligheid, vanwege de versleuteling en het gewijzigde IP-adres dat een goede VPN biedt. Als je hier meer over wilt weten, bekijk dan dit artikel.

Omzeilen van geografische beperkingen op uw Smart TV

Met een VPN voor uw smart-tv kunt u eindelijk films en shows bekijken waartoe u normaal gesproken geen toegang heeft, op basis van uw geografische locatie. Onnodig te zeggen dat dit een paar duidelijke voordelen heeft, zoals de mogelijkheid om overal ter wereld toegang te krijgen tot de enorme Amerikaanse versie van Netflix. Of de mogelijkheid om Hulu buiten de VS te bekijken, of inhoud van de BBC iPlayer buiten het VK, of toegang tot geblokkeerde YouTube-video’s.

Bekijk overal de Amerikaanse versie van Netflix

Zoals u wellicht weet, is de Amerikaanse versie van Netflix, die verreweg het grootste aantal series en films bevat, waaronder veel exclusieve titels in de Verenigde Staten, normaal gesproken ontoegankelijk als u zich niet in de Verenigde Staten bevindt. Dit kan heel goed betekenen dat als je niet in de Verenigde Staten woont of op vakantie bent, je je favoriete programma of film niet kunt bekijken. Gelukkig maakt een VPN het vaak gemakkelijk om deze Netflix-beperkingen te omzeilen.

Veel streamingdiensten tegenwoordig, waaronder Netflix, detecteren en blokkeren VPN-gebruikers. Ze doen dit door specifieke IP-adressen te blokkeren als ze veel verkeer (dus waarschijnlijke VPN- of proxy-gebruikers) van die adressen opmerken. Daarom loont het om te investeren in een goede VPN met veel servers (IP-adressen) en handige functies om geografische beperkingen te bestrijden, zoals

Krijg toegang tot de BBC iPlayer buiten het Verenigd Koninkrijk

Net als Netflix is ​​de BBC iPlayer een zeer populaire streamingdienst. Het is de online mediaspeler van de BBC (British Broadcasting Corporation), waarmee je je favoriete Britse shows live kunt volgen of later kunt bekijken.

Helaas is de BBC iPlayer vanwege rechtenkwesties normaal gesproken alleen toegankelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig zijn er manieren om dit te omzeilen en, u raadt het al, het gebruik van een VPN is een van de beste manieren om dit te doen. Met een goede VPN kun je veel van je favoriete Britse tv-programma’s blijven volgen en veilig en anoniem blijven terwijl je dit doet.

Bekijk Hulu buiten de VS..

Hulu is een streamingdienst die veel op Netflix lijkt. Een van de belangrijkste verschillen is echter dat Hulu helemaal niet beschikbaar is buiten de VS (in tegenstelling tot Netlflix, dat verschillende shows biedt op basis van het land waarin je je bevindt). Velen prijzen Hulu voor zijn grote aanbod aan films en series. Door een VPN te gebruiken, kunt u een van de vele mensen zijn die genieten van Hulu’s brede selectie aan films en series, of u nu in de VS bent of niet!

Toegang tot geblokkeerde YouTube-video’s

Soms wanneer je een video op YouTube probeert af te spelen, zie je een bericht met de tekst ‘Deze video is niet beschikbaar in jouw land’ of iets van vergelijkbare aard. Dit is natuurlijk een goed voorbeeld van een geografische beperking. Misschien is de beste manier om dit te omzeilen door verbinding te maken met een VPN-server in een van de landen waar de video beschikbaar is.

De beste VPN voor uw Smart TV

Als u op zoek bent naar een goede VPN voor uw smart-tv, is het erg belangrijk dat u een VPN kiest die goede snelheden biedt. Aangezien u uw smart-tv voornamelijk zult gebruiken om inhoud van middellange tot lange lengte te streamen, kan een VPN die uw internetsnelheden sterk verlaagt, vrij gemakkelijk hinderlijk worden. Daarom raden we over het algemeen af ​​om een ​​gratis VPN-service te gebruiken. Veel gratis VPN-services dwingen immers snelheid- en / of gegevensbeperkingen af. Twee dingen die u wilt vermijden bij het bekijken van complete series en films.

Ook bieden meestal betaalde VPN’s veel meer servers en serverlocaties dan hun gratis tegenhangers, waardoor je meer opties hebt als het gaat om het deblokkeren van je favoriete series en films. Al deze dingen in overweging genomen, hebben we een paar VPN-providers geselecteerd die volgens ons de meest geschikte VPN-opties zijn voor smart tv die er zijn.

Beste allround VPN voor smart tv: ExpressVPN

ExpressVPN is een geweldige VPN-provider die eerlijk gezegd op alle fronten goed presteert. Geweldige beveiliging, een groot aantal servers en razendsnelle verbindingen zijn enkele van de dingen die ExpressVPN biedt. Vooral voor Android TV, een populair type smart tv, is ExpressVPN een geweldige optie dankzij de zeer gebruiksvriendelijke Android-app.

ExpressVPN biedt meer dan 3000 servers in 94 landen, waardoor het een geweldige VPN is voor het deblokkeren. ExpressVPN biedt ook 256-bit encryptie, zeer goede klantenondersteuning en een strikt no-logs-beleid.

Beste premium budget VPN voor smart tv: Surfshark

Surfshark is een zeer goede, maar ook zeer betaalbare VPN-service. Vooral als je bedenkt dat het meest betaalbare abonnement begint bij slechts $ 1,99 per maand, biedt Surfshark verrassend goede streaming-snelheden. In onze review van Surfshark, die werd uitgevoerd vanuit ons kantoor in Nederland, merkten we dat vooral de Amerikaanse servers erg snel leken. Dit maakt Surfshark een geweldige VPN om de uitgebreide Amerikaanse versie van Netflix te bekijken, waar je ook bent.

Bovendien is Surfshark een zeer gebruiksvriendelijke VPN die geweldige klantenondersteuning biedt en een even indrukwekkende, duidelijke, gebruiksvriendelijke interface. Dit, in combinatie met de betaalbaarheid, maakt Surfshark een geweldige VPN voor smart tv-gebruikers die nog nooit een VPN hebben gebruikt. Bovendien zullen Android smart TV-gebruikers blij zijn te horen dat Surfshark een geweldige Android-app heeft.

Geweldige VPN voor het deblokkeren van smart-tv: VyprVPN

Net als Surfshark en ExpressVPN biedt VyprVPN een geweldige Android-app die eenvoudig te installeren is op een Android-tv, wat een leuke bonus is voor eigenaren van dit type smart-tv. Bovendien is VyprVPN een veilige, snelle VPN met een groot aantal servers. Met zijn “Chameleon” VPN-encryptie is VyprVPN ook geweldig voor het deblokkeren van Netflix-inhoud en andere geografische beperkingen. Kortom, VyprVPN is een geweldige VPN voor je smart tv.

VPN-compatibiliteit met een Smart TV

Gelukkig kunt u met vrijwel alle smart-tv’s verbinding maken met een VPN door een VPN in te stellen op uw router of op een virtuele router op uw Windows-pc of Mac-computer. Misschien gebruik je liever een eenvoudig in te stellen VPN-app rechtstreeks vanuit de Play Store of App Store. In dat geval heb je een specifiek type smart tv nodig, namelijk een Android tv of een Apple tv.

Een VPN instellen op uw Smart TV

Het instellen van een VPN op uw smart-tv kan op verschillende manieren worden gedaan. Een van de meest gebruikelijke manieren is door een VPN op uw router in te stellen, wat betekent dat alle apparaten die op deze router zijn aangesloten, inclusief uw smart-tv, automatisch ook op de VPN worden aangesloten. Andere manieren om een ​​VPN op uw smart-tv in te stellen, zijn: een VPN instellen op een virtuele router op uw computer of door simpelweg een VPN-app rechtstreeks naar uw smart-tv te downloaden. Merk op dat deze laatste methode alleen werkt als je een Android TV of een Apple TV hebt. Heeft u meer hulp nodig bij het opzetten van een VPN op uw Smart TV? Bekijk dan gerust deze handleiding.

Laatste gedachten

Het gebruik van een VPN op uw smart-tv is een geweldige manier om geoblokken te omzeilen. Dit maakt een VPN een geweldige manier om films en films te bekijken die niet toegankelijk zijn waar je woont of waar je je vakantie doorbrengt. Bovendien betekent het gebruik van een VPN op uw smart-tv, net als op elk ander apparaat, ook dat uw identiteit veel beter wordt beschermd tegen overheden, bedrijven, marketeers en hackers. Dit helpt u om uw online privacy terug te vorderen en uw persoonlijke informatie beter te beschermen. Al met al raden we je zeker aan om je smart tv aan te sluiten op een VPN. Voor dit doel raden we over het algemeen aan om ExpressVPN, Surfshark of VyprVPN te gebruiken.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map