De beste VPN voor Apple TV | Haal het meeste uit uw tv! | VPNOVerview

Zwart vierkant met Apple TV-logo en blauw schild dat zegt


Tegenwoordig hebben veel mensen een Apple TV. Een Apple TV verandert in wezen een normale tv in een smart tv, waarop je films en series rechtstreeks vanaf internet kunt afspelen. Helaas gebeurt normaal gesproken al het internetverkeer dat afkomstig is van en naar een Apple TV gaat, via een onbeveiligde verbinding. Dit brengt enkele veiligheidsrisico’s met zich mee. Gelukkig kun je je Apple TV een stuk veiliger maken door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken. Bovendien kunt u met een VPN uw Apple TV op een veel vrijere, minder beperkte manier gebruiken. Met een VPN kun je immers veel geografische beperkingen omzeilen.

Veel streamingdiensten die op je Apple TV kunnen worden gebruikt, zoals Netflix, Hulu, BBC iPlayer en YouTube, dwingen zogenaamde geografische beperkingen af. Zo is het aanbod van series en films van Netflix in elk land anders. De Amerikaanse versie van Netflix, die meer shows biedt dan welke andere versie dan ook, is alleen beschikbaar in de VS. Hulu is helemaal niet beschikbaar buiten de Verenigde Staten. Deze beperking is waarschijnlijk van invloed op u als u niet in de Verenigde Staten woont of als u op vakantie bent naar het buitenland. Ook is de BBC iPlayer, die door velen wordt gebruikt om populaire Britse uitzendingen te bekijken, normaal gesproken alleen toegankelijk in het VK. Met een VPN kun je echter veel van deze streaming-geografische beperkingen omzeilen.

Een VPN biedt nog veel meer voordelen, behalve dat het handig is voor het deblokkeren van geografische beperkingen. Als je meer wilt weten over al deze voordelen, bekijk dan dit artikel. De meeste voordelen van VPN’s vallen in een van de drie categorieën: veiligheid, privacy en vrijheid. In het volgende deel zullen we kort en duidelijk alle drie deze soorten voordelen van VPN’s samenvatten.

Wat is het voordeel van het gebruik van een VPN voor mijn Apple TV?

Er zijn een paar goede redenen om een ​​VPN op je Apple TV te gebruiken. De belangrijkste redenen zijn:

  • Veiligheid: Er zijn tal van bedrijven en overheden op internet die proberen een ‘digitaal profiel’ op jou te creëren. Aan de andere kant zijn er ook hackers die achter je persoonlijke-, account- en betalingsgegevens aan zitten. Door een VPN te gebruiken, versleutelt u uw internetverkeer, waardoor het voor bedrijven, overheden en hackers veel moeilijker wordt om uw persoonlijke informatie te verkrijgen. Daarom ben je veel beter online beschermd als je een VPN gebruikt.
  •  Privacy: Een VPN verandert en verbergt daarom uw IP-adres. Dit betekent dat websites het moeilijker hebben om uw online activiteiten aan u toe te schrijven en in wezen uw identiteit te achterhalen. Dit betekent dat het gebruik van een VPN uw niveau van anonimiteit en privacy verhoogt.
  • Deblokkeren / vrijheid: De meeste mensen gebruiken een VPN vanwege de mogelijkheid die VPN’s bieden om geografische beperkingen te omzeilen. Door een VPN te gebruiken, kunt u toegang krijgen tot inhoud die normaal niet beschikbaar zou zijn in het land waar u zich bevindt. Hiermee kunt u bijvoorbeeld toegang krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix buiten de Verenigde Staten. Of om toegang te krijgen tot de BBC iPlayer buiten het Verenigd Koninkrijk. Het is echter niet alleen streaming inhoud die VPN’s kunnen deblokkeren. Vanwege hun deblokkeringsmogelijkheden kunnen VPN’s ook helpen censuur te bestrijden en iemands online vrijheid terug te eisen.

De beste VPN-services voor Apple TV

Een goede VPN is veilig en betrouwbaar, snel, gebruiksvriendelijk en heeft servers in een groot aantal landen. Een VPN voor je Apple TV moet snel zijn, want anders is het streamen van series en films echt lastig. Natuurlijk wil je niet een eeuwigheid wachten op het bufferen van je favoriete show. Bovendien is het belangrijk dat een VPN een groot aantal servers en serverlocaties heeft. Immers, hoe meer serverlocaties een VPN biedt, hoe meer inhoud je kunt deblokkeren, omdat je verbinding moet maken met een server in het land / de landen waartoe de inhoud beperkt is. Daarom is het hebben van servers in veel landen in wezen een must voor een Apple TV VPN. Helaas voldoen de meeste gratis VPN’s niet aan de bovenstaande criteria. Daarom raden we aan in plaats daarvan een van de volgende drie premium VPN-providers te gebruiken.

ExpressVPN voor Apple TV

ExpressVPN is op dit moment misschien wel de beste VPN-provider, deze provider biedt zeer gebruiksvriendelijke software en is erg snel. De software van ExpressVPN is beschikbaar op Windows, Mac OS, iOS, Android en Linux. ExpressVPN is zeer geschikt om geografische beperkingen te omzeilen, omdat de VPN meer dan 3000 servers in 94 verschillende landen heeft. ExpressVPN biedt ook een duidelijke en gemakkelijk te volgen gids voor het opzetten van een ExpressVPN-verbinding op uw Apple TV. Dit alles betekent dat ExpressVPN absoluut een van de beste VPN-providers voor Apple TV is. Bovendien kunt u ExpressVPN 30 dagen proberen en kijken of dit de juiste provider voor u is, aangezien ze een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie bieden.

NordVPN voor Apple TV

NordVPN is een van de meer betaalbare premium VPN-providers die beschikbaar zijn. Bovendien is het een van de veiligste VPN-opties die er zijn. NordVPN biedt immers (dubbele) AES 256-bit encryptie van militaire kwaliteit. Dit wordt beschouwd als een zeer veilig type codering. Verder biedt NordVPN zeer intuïtieve en gebruiksvriendelijke software. Dit maakt de VPN gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen die voor het eerst een VPN gebruiken. Behalve dat het een grote meerwaarde biedt, geeft NordVPN al zijn klanten ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Surfshark Apple TV

Als je op zoek bent naar een zeer betaalbare VPN voor je Apple TV, die heel goed kan concurreren met zijn premium-concurrenten, dan is Surfshark een geweldige provider. Gezien de zeer concurrerende prijs van Surfshark, zijn de snelheden die het beheert op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Vooral de Amerikaanse servers die we hebben getest (vanuit ons kantoor in Nederland), presteerden geweldig en waren erg snel. Dit is natuurlijk geweldig voor mensen die hun Apple TV graag gebruiken om Amerikaanse streamingdiensten te gebruiken, zoals Netflix en Hulu.

Bovendien heeft Surfshark meer dan 1000 servers in 61 landen. Dit maakt Surfshark een zeer geschikte VPN voor het deblokkeren van doeleinden. Surfshark biedt ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, zodat je het kunt uitproberen voordat je echt iets doet.

Een VPN instellen op je Apple TV

Als je eenmaal een VPN-abonnement hebt, wil je natuurlijk je VPN instellen op je Apple TV. Dit kan door een VPN op uw router te installeren of op een virtuele router op uw Windows- of Mac-pc. Zodra je je Apple TV met je router verbindt, wordt je Apple TV ook verbonden met je VPN. Wil je precies weten hoe je een VPN op je router installeert? Lees dan onze uitgebreide gids over hoe u dit doet.

Laatste gedachten

In dit artikel heb je kunnen lezen waarom het belangrijk en nuttig is om een ​​VPN op je Apple TV te gebruiken. Met een VPN op uw Apple TV wordt u anoniemer, veiliger en vrijer online. Dit artikel besprak ook de drie beste VPN’s voor je Apple TV. Providers zoals ExpressVPN, NordVPN en Surfshark kunnen je helpen om veilig gebruik te maken van je Apple TV. Ten slotte legde dit artikel uit hoe je een VPN instelt op je Apple TV.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me