De beste VPN-providers voor Mac. Top 3 Mac VPN’s | VPNoverzicht

Met een goede VPN voor je Mac kun je ervoor zorgen dat je veilig en anoniem op internet kunt surfen. Daarnaast helpt een VPN je om veel meer internetvrijheid te krijgen, waarmee je bijvoorbeeld Netflix-content in een ander land kunt bekijken. Bovendien kunt u openbare wifi-netwerken gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hackers uw persoonlijke gegevens stelen. In dit artikel ontdek je wat de beste VPN-providers voor Mac zijn.


Een VPN voor Mac: waar je op moet letten

Virtuele routerEr zijn veel providers om uit te kiezen wanneer je op zoek bent naar een VPN voor je Mac. De belangrijkste voorwaarde is dat de provider software aanbiedt voor MacOS, het Mac-besturingssysteem. Gelukkig doen bijna alle premium VPN-providers dit.

Een ander ding om op te letten zijn verbindingssnelheden. Het kan erg vervelend zijn als je internet flink wordt vertraagd door je VPN. Dat is precies waarom we alle VPN-providers onderwerpen aan snelheidstests om te zien of ze goed presteren. Aangezien de resultaten heel verschillend kunnen zijn, is het goed om hier rekening mee te houden bij het selecteren van een VPN voor Mac.

Ten slotte zijn er veel persoonlijke voorkeuren wat VPN’s betreft. De ene persoon vindt het misschien erg belangrijk dat de VPN-provider torrent-downloads toestaat, terwijl de ander zijn of haar account op 5 apparaten tegelijk wil kunnen gebruiken. De beste VPN-providers voorzien in ieders behoeften en bieden veel waar voor uw geld.

Beste VPN-providers voor Mac

Rekening houdend met alle essentiële functies, is de volgende selectie van VPN-providers het meest geschikt voor MacOS. Alle onderstaande providers hebben geweldige software en apps voor andere besturingssystemen, zoals Android, iOS en Windows.

ExpressVPN voor Mac

Je kunt geen lijst met goede VPN-providers voor Mac maken zonder ExpressVPN te noemen. Ze bieden een groot aantal servers (3000+) in een even indrukwekkend aantal landen (94). Deze servers zorgen voor een snelle en stabiele verbinding. Je kunt downloaden via P2P-netwerken en ExpressVPN werkt zelfs met Netflix, wat betekent dat je bijvoorbeeld de grote selectie films en series van de Amerikaanse versie van Netflix kunt bekijken.

ExpressVPN heeft uitstekende applicaties voor alle besturingssystemen. De app voor MacOS is heel eenvoudig en duidelijk. Hun beveiligingsmaatregelen voldoen aan de hoogste internationale normen, zodat u zeer veilig en anoniem bent. ExpressVPN staat niet voor niets in onze top 5 van de afgelopen jaren.

Surfshark voor Mac

Surfshark is niet alleen een zeer betaalbare VPN-provider, maar biedt ook een groot servernetwerk met meer dan 1000 servers in 61 landen. Bovendien is Surfshark verrassend snel voor een VPN in zijn prijsklasse en geeft het zelfs veel duurdere concurrenten een run voor hun geld. Ook Surfshark biedt ook een geweldige app voor MacOS, die zeer gebruiksvriendelijk is en zeer intuïtief werkt.

Wat veiligheid en privacy betreft, Surfhark is daar ook bij de beste. Surfshark beweert dat het geen gebruikerslogboeken verzamelt en opslaat, wat volgens ons een geloofwaardige claim is, gezien de jurisdictie waaraan het gebonden is (de Britse Maagdeneilanden).

Surfshark maakt ook downloaden van torrent mogelijk, waarvoor het zelfs speciale P2P-servers biedt. Niet alle VPN-providers staan ​​downloaden van torrent toe, maar Surfshark is een downloadvriendelijke VPN-provider. Wat ook geweldig is om te weten, is dat Surfshark goed werkt met de Amerikaanse versie van Netflix.

Je kunt Surfshark 30 dagen op je Mac uitproberen met hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Private Internet Access voor Mac

Private Internet Access heeft ook een leuke app voor MacOS. Deze provider zet de privacy van hun klanten op nummer één. Ze bieden uitstekende beveiligingsstandaarden, veilige versleutelingsprotocollen en houden geen logboeken bij. PIA staat ook het downloaden van torrent toe.

Een ander groot pluspunt is dat PIA zeer betaalbaar is. Omdat Macs al duur genoeg zijn, is het misschien leuk om wat geld te besparen op je VPN. Je kunt een abonnement nemen bij PIA voor slechts een paar dollar per maand.

Een VPN op Mac installeren

Met een abonnement bij een van de bovengenoemde providers is het heel eenvoudig om een ​​VPN-verbinding op te zetten op je Mac. De meeste premium VPN-providers bieden een eenvoudige applicatie die hun VPN zeer gebruiksvriendelijk maakt. Maar misschien wilt u zelf uw VPN-verbinding instellen. Gebruik de volgende stappen om een ​​VPN voor je Mac in te stellen:

  • Ga in het Apple-menu naar “Systeemvoorkeuren”.
  • Selecteer netwerk”.
  • Klik op het plusteken in de linker benedenhoek.
  • Selecteer “VPN” onder Interface.
  • Selecteer het gewenste protocol. OpenVPN is de veiligste en over het algemeen beste optie.
  • Vul uw inloggegevens in. Deze informatie kunt u opvragen op de website van uw VPN-provider.

We raden aan om de eenvoudige installatiewizard en de app te gebruiken die de meeste VPN-providers aanbieden, simpelweg omdat het eenvoudiger is. Bovendien, als u handmatig een VPN-verbinding instelt en u de instellingen wilt wijzigen, moet u teruggaan naar uw systeemvoorkeuren, terwijl de VPN-app alles automatisch voor u kan wijzigen.

Laatste gedachten

ExpressVPN, Surfshark en Private Internet Access zijn allemaal goede opties als je een VPN voor je Mac wilt gebruiken. Voor een paar dollar per maand ben je online veel beter beschermd en anoniem. Gebruik hun eenvoudige applicaties om een ​​veilige verbinding te maken via een van hun VPN-servers. Als je wilt, kun je ook zelf de VPN-verbinding instellen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me