Beste VPN voor China: omzeil de Chinese firewall | VPNoverview.com

China is een land met een ongekende economische groei. In een mum van tijd is China een van ‘s werelds grootste mogendheden geworden. Helaas is China ook een land waar gratis internet niet zo algemeen beschikbaar is als in het Westen. Iedereen die naar China reist, zal merken dat sites zoals Gmail, Facebook en YouTube niet meer werken. Het is jammer, want het maakt westerse toeristen, bedrijven en expats bang. Bovendien hebben Chinese burgers geen toegang tot alle informatie die er is.


Gelukkig is er een manier om Chinese barrières te omzeilen. De oplossing is vrij eenvoudig: gebruik een VPN. Een VPN is een softwareprogramma dat je internetverbinding beschermt en je verbindt met internet via een server in een ander land. Lees verder om erachter te komen hoe dit precies werkt en welke VPN’s de beste keuze zijn in China.

De grote firewall van China: waarom blokkeert China websites?

China met slot

De Grote Firewall van China, ook wel bekend als het ‘Gouden Schild’, is het grootste internetcensuursysteem ter wereld. Niet alle delen van internet waar u in de Verenigde Staten gemakkelijk toegang toe heeft, zijn ook toegankelijk in China. Google, Facebook, Twitter, YouTube en vele andere websites zijn geblokkeerd. Maar waarom?

Het punt is: door sites te blokkeren, probeert de Chinese regering haar burgers te beschermen tegen inhoud die als gevaarlijk of ongepast kan worden beschouwd. Het is echter de Chinese regering die beslist wat ongepast is en wat niet. Dit betekent bovendien dat Chinese bedrijven ook worden beschermd tegen concurrentie uit het buitenland. Omdat burgers bijvoorbeeld alleen toegang hebben tot de Chinese versie van Facebook, zijn ze gedwongen die te gebruiken in plaats van een concurrent van buiten China. Het maakt het voor de overheid ook makkelijker om de gegevens van Chinese bedrijven en burgers te controleren.

Om dit te bereiken bestaat de firewall uit verschillende technologieën. Dit omvat het blokkeren van IP-adressen van websites en het filteren van Domain Name Systems (DNS), URL’s en pakketten. China blokkeert ook actief VPN’s. Maar China is een enorm land, dus het is voor de regering onmogelijk om alle internetactiviteiten van haar burgers in de gaten te houden. Als gevolg hiervan kan de firewall erg inconsistent zijn: een site die in de ene provincie is geblokkeerd, is mogelijk toegankelijk in een andere provincie.

Dit betekent dat de enorme firewall niet perfect is beveiligd. Het is een doorlopend kat-en-muisspel tussen geblokkeerde sites en de Chinese autoriteiten. Iemand vindt eerst een gat in de muur, daarna sluit China dit gat en begint de cirkel opnieuw.

Welke websites zijn geblokkeerd in China?

De Chinese regering heeft verschillende redenen om sites te blokkeren. Soms is het een kwestie van hun burgers ‘beschermen’, soms om concurrentie van buitenaf te voorkomen en soms om een ​​bepaalde ideologie af te dwingen of te verbieden. Wat de reden ook is, het is vervelend voor westerse bezoekers van dit prachtige land.

Hieronder vindt u een overzicht van geblokkeerde sites. We vermelden niet alle sites die zijn geblokkeerd (die lijst is gewoon veel te groot), maar we bieden u een aantal bekende en veelgebruikte geblokkeerde sites.

GEBLOKKEERDE SITE 
GEBLOKKEERD SINDS 
Chinese Wikipedia (deel)Mei 2015
OnenigheidJuli 2018
DropboxJuni 2014
DuckDuckGoSeptember 2014
FacebookJuli 2009
FlickrJuli 2014
Google (kaarten, documenten, Gmail etc.)Mei 2014
HBOJuni 2018
InstagramSeptember 2014
Microsoft OneDriveJuli 2014
NetflixOnbekend
PinterestMaart 2017
PornhubMei 2012
RedditAugustus 2018
SlideShareOnbekend
The Pirate BayFebruari 2012
TondelOnbekend
Torproject2008
Twitch.tvSeptember 2018
TwitterJuni 2009
VimeoOktober 2009
WhatsAppSeptember 2017
YouTubeMaart 2009

Gmail, Facebook en YouTube in China

Gelukkig is een VPN een eenvoudige en redelijk bekende oplossing om Chinese internetcensuur tegen te gaan. Met een VPN kunt u de barrières gemakkelijk omzeilen, omdat deze u met internet verbindt via een server buiten China. Internetverkeer kan bijvoorbeeld worden omgeleid via Duitsland. De Chinese firewall kan alleen zien dat u verbinding maakt met een Duitse server en niet dat u verbinding maakt met Google. Deze server is toegestaan, dus er kan een verbinding tot stand worden gebracht. China weet niet dat u Google daadwerkelijk via die externe server gebruikt. Het kan moeilijk zijn om precies te begrijpen hoe een VPN werkt, maar over het algemeen werkt het als volgt:

Toegang tot YouTube vanuit China zonder een VPN

Youtube in China zonder PVN

Zonder een VPN ziet de Chinese firewall dat je probeert toegang te krijgen tot een site die ze hebben geblokkeerd. U krijgt een bericht dat de site die u probeert te bezoeken niet toegankelijk is.

Toegang tot YouTube vanuit China met een VPN

YouTube China met een VPN

Met een VPN worden je gegevens versleuteld en ziet de Chinese firewall alleen dat je verbinding wilt maken met een server in een ander land. De Chinese firewall herkent dit niet als een geblokkeerde website en staat de verbinding toe. De site die u probeert te bezoeken, is nu toegankelijk.

De top drie VPN’s voor China

Er zijn VPN’s met speciale functies waarmee ze de Chinese firewall kunnen omzeilen zonder te worden gedetecteerd. Je kunt deze VPN’s vaak op je smartphone of tablet installeren, zodat je ze in China vrij kunt gebruiken. Hieronder vind je een overzicht van de beste VPN-providers voor China. Op zoek naar meer? Bekijk onze VPN-vergelijkingstool.

ExpressVPN voor China

ExpressVPN is niet de goedkoopste VPN-service, maar wel een van de beste voor China. Het maakt gebruik van stealth-servers in Hong Kong die speciaal zijn ontworpen om de firewall te omzeilen. ExpressVPN heeft ook servers in de buurt van China voor een zo snel mogelijk censuurvrij internet. ExpressVPN gebruikt een kill-schakelaar voor de privacy van haar klanten. Dit stopt alle internettoepassingen zodra de VPN wordt verbroken. Dit betekent dat er geen informatie wordt weergegeven via een onbeveiligde verbinding. De VPN-service biedt ook DNS-lekbescherming, WebRTC-lekbescherming en OpenVPN-codering met perfecte voorwaartse geheimhouding om uw informatie te coderen en uw privacy te waarborgen. Het klinkt misschien een beetje technisch, maar het komt erop neer dat je veilig en anoniem blijft, zelfs in China.

NordVPN voor China

NordVPN gebruikt een andere methode om de firewall ‘Obfsproxy VPN-technologie’ te omzeilen. Dit is dezelfde robuuste technologie die Tor gebruikt om barrières te overwinnen. Met deze service hoeft u zich geen zorgen te maken over privacy. NordVPN gebruikt ook een kill-schakelaar en biedt DNS-lekbescherming. NordVPN heeft OpenVPN-codering met perfecte voorwaartse geheimhouding. Je moet wel verbinding maken via een speciale NordVPN-server omdat je Obfsproxy moet gebruiken.

VyprVPN voor China

VyprVPN maakt gebruik van poortselectie en stealth-technologie genaamd ‘Chameleon’. Deze technologie is speciaal ontworpen om de firewall te omzeilen. Het zorgt ervoor dat uw versleuteld VPN-verkeer eruitziet als gewoon internetverkeer. Het meest opvallende aan deze VPN-service is dat hij volledige controle heeft over zijn volledige infrastructuur. Er zijn geen derde partijen die zowel de snelheid als de privacy verhogen. Nadelen zijn dat verbindingslogs worden bewaard (wanneer je verbinding maakt met de VPN) en dat P2P (torrenting) niet is toegestaan.

Een VPN voor China installeren

Je hebt vrijwel geen technische kennis nodig om een ​​VPN te installeren. U kunt een VPN eenvoudig installeren door een bestand te downloaden en uit te voeren. Het werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Spotify installeren. Installeer een VPN op uw desktop met behulp van deze stapsgewijze handleiding:

 • Ga naar de website van de door u gekozen VPN-provider
 • Selecteer een abonnement vorm en account aanmaken
 • Download het VPN-installatiebestand voor uw besturingssysteem of log in op de website en download het installatiebestand van uw accountpagina
 • Voer het installatiebestand uit zodra het downloaden is voltooid
 • Voer de installatiewizard uit uit het gedownloade bestand
 • Wanneer de VPN-software is geïnstalleerd, kunt u dat doen Open het
 • Na het openen van de software kan dat log in met het account dat je hebt aangemaakt
 • Nadat u zich heeft aangemeld, bevindt u zich in de VPN-software. Je kunt uiteindelijk wijzig instellingen en kies een server
 • Schakel de VPN in. Er is meestal een voor de hand liggende knop of schakelaar in de VPN-software. Zodra de VPN is verbonden, kunt u in China genieten van censuurvrij internet

Op Android of iOS werkt dit vrijwel hetzelfde, maar je kunt de software gewoon downloaden via de App Store of Google Play. Het is ook handig dat u niet voor elk apparaat een apart account hoeft te hebben. Je kunt je VPN op al je apparaten installeren en je hebt maar één account en abonnement nodig om in te loggen.

Houd er rekening mee dat: Sommige sites van VPN-providers zijn geblokkeerd in China. Dit betekent dat u de VPN niet kunt downloaden en installeren terwijl u in China bent. Zorg er dus altijd voor dat je de VPN installeert voordat je naar China gaat. Het kan moeilijk zijn om een ​​VPN-abonnement vanuit China te beëindigen.

Zijn VPN’s legaal in China?

Omdat China VPN’s blokkeert, vraagt ​​u zich misschien af ​​of VPN’s in China illegaal zijn. Dit is een beetje een grijs gebied. Er zijn tot nu toe geen gevallen gemeld waarin iemand in de problemen komt vanwege het gebruik van een VPN, maar China probeert het gebruik van een VPN zo moeilijk mogelijk te maken. VPN-sites zijn geblokkeerd en de VPN-software voor Android en iOS is niet beschikbaar in de App Stores. In 2015 werden de telefoonverbindingen van alle VPN-gebruikers in Xinjiang verbroken. Deze verbinding is pas hersteld nadat de VPN-software is verwijderd. Dit was echter eenmalig.

Als buitenlander kom je weinig problemen tegen als je een VPN in China gebruikt. Hoewel VPN’s die niet door de staat zijn goedgekeurd, onlangs in China zijn verboden, is hier nog niets aan gedaan. Kortom: u hoeft zich nog geen zorgen te maken, maar het is een goed idee om op de hoogte te blijven van nieuws over VPN-gebruik in China.

Chinese alternatieven voor westerse sites

Misschien wil je geen VPN gebruiken of ben je benieuwd naar de Chinese alternatieven voor westerse sites. China heeft voor bijna elke bekende westerse site een eigen tegenhanger. Ze hebben hun eigen zoekmachines, videowebsites en sociale media. Het is best interessant om te zien. Misschien kunt u zelfs beter contact maken met de lokale bevolking door deze sites te gebruiken. WeChat is vooral populair in China. Het wordt voor bijna alles gebruikt en je zou het echt verliezen als je lange tijd in China bent en het niet gebruikt. In de onderstaande tabel staan ​​in ieder geval enkele veelvoorkomende westerse sites en services naast hun Chinese tegenhanger. Het is niet altijd alleen maar een verbod. Soms zijn er andere redenen waarom sites goed werken in het Westen maar niet in China (zoals concurrentie, wetgeving, etc.).

GEMEENSCHAPPELIJKE SITE OF SERVICE 
CHINESE ALTERNATIEF 
FacebookWeChat *, QQ
GoogleBing, Google.cn (werkt niet altijd), Baidu
Google MapsGoogle.cn, Baidu Maps, Open Street Map, Mapquest
Nieuwssites Quartz, Asia Times, China Daily, The Diplomat, South China Morning Post
Websites voor online winkelenTaobao, Tmall
PinterestWoxihuan
Resteraunt beoordelingssites Dianping
TondelTantan
TwitterWeibo
UberDiDi, Mobike (voor fietsen)
YouTubeYouko Tudou, Bilibili

* WeChat (Weixin) vergelijken met Facebook doet echt geen recht. WeChat is veel groter en wordt voor veel meer doeleinden gebruikt. Het is een soort megaplatform bestaande uit Instagram, Facebook, WhatsApp, Uber, Apple Pay en meer. U kunt vragen stellen, een taxi bestellen, in restaurants betalen enzovoort. De Chinezen gebruiken het voor bijna alles en het is dan ook ten zeerste aan te raden om het te bekijken en te gebruiken als je lange tijd in China blijft. Er zijn ook enkele Chinese sites en services waar we eigenlijk geen alternatief voor hebben. Een voorbeeld hiervan is Douban. Douban is een combinatie van IMDb, Spotify, SoundCloud en Myspace. Het is een ontmoetingsplek voor allerlei culturele interesses zoals films en muziek.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map