Beste VPN’s voor iPhone. De beste opties, beproefd en getest. VPNOverzicht

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om extra voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer u online bent. Openbare wifi-netwerken zijn niet altijd veilig te gebruiken en veel websites en organisaties volgen uw online activiteiten. Om jezelf ervan te verzekeren dat er geen (kwaadwillende) partijen zijn die je elke online beweging volgen, is het een goed idee om enkele veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een VPN (Virtual Private Network).


Ook iPhone-gebruikers kunnen enorm profiteren van het gebruik van een VPN-verbinding. Het klopt dat iPhones over het algemeen goede antimalwarefuncties hebben. Deze hebben natuurlijk geen invloed op de veiligheid van de netwerken waarmee u verbinding maakt, die mogelijk nog steeds onveilig zijn. Malware of geen malware, het gebruik van onbeveiligde netwerken kan tot een groot aantal problemen leiden, denk bijvoorbeeld aan hackers die uw gegevens stelen. Daarom is het een goed idee om een ​​VPN te installeren, wat de veiligheid van je verbinding helpt garanderen. Dit is vooral belangrijk omdat veel iPhone- en smartphonegebruikers tegenwoordig afhankelijk zijn van openbare Wi-Fi-netwerken, vooral tijdens het reizen.

Gelukkig is het installeren van een VPN op je iPhone eenvoudig en gemakkelijk. We komen hier later op terug. Maar kijk eerst eens naar onze gids voor het kiezen van een goede VPN voor je iPhone en onze top 3 van VPN’s voor iPhone.

Welke VPN moet je kiezen voor je iPhone? – Onze top 3

Onnodig te zeggen dat je, om de juiste VPN te kiezen, eerst moet weten wat je zoekt in een VPN. Enkele belangrijke criteria waar we speciale aandacht aan hebben besteed bij het kiezen van onze top 3 en die waarschijnlijk belangrijk voor u zijn om te overwegen, vindt u hieronder.

 • Snelheid: VPN’s verlagen de snelheid van uw internetverbinding tot op zekere hoogte. Er zijn echter grote verschillen in deze snelheidsverlagingen tussen verschillende providers. Bij sommigen merk je nauwelijks iets en bij anderen merk je een significant verschil. Daarom hebben we hier op gelet bij het testen van verschillende VPN’s op onze iPhone.
 • Veiligheid en privacy: Om de mate van veiligheid en privacy van een VPN te bepalen, hebben we gekeken naar de aangeboden protocollen en het logboekbeleid van de VPN. We hebben ook overwogen of een VPN negatieve berichtgeving heeft gekregen over veiligheid of privacyschendingen. Ten slotte hebben we rekening gehouden met veiligheidsvoorzieningen, zoals een kill-switch. 
 • Gebruikers vriendelijkheid: Omdat mensen uiteraard minder geïnteresseerd zijn in het installeren en gebruiken van een VPN die moeilijk te navigeren en niet gebruiksvriendelijk is, beschouwden we ook gebruiksvriendelijkheid als een belangrijk criterium. Dit betekent dat we ook aandacht hebben besteed aan het ontwerp en het uiterlijk van een VPN-interface en de kwaliteit van het klantenserviceteam.
 • Servers: als je een VPN gebruikt om sites te deblokkeren, wil je dat een VPN veel verschillende servers in verschillende landen heeft. Als u bijvoorbeeld een VPN-server in Duitsland gebruikt, heeft u geen toegang tot Amerikaanse Netflix. En hoe dichter een VPN-server bij uw locatie is, hoe hoger de snelheden zijn die u zult halen.
 • Extra functies en opties: Natuurlijk zijn niet alle VPN’s gelijk gemaakt. Dit geldt ook voor de extra opties die door verschillende VPN-providers worden aangeboden. Terwijl sommige VPN’s kunnen worden beschouwd als privacy-oplossingen zonder poespas, doen andere providers hun best om extra opties aan te bieden. Deze kunnen variëren van anti-ad-trackers tot verduisterde servers. We hebben ook aandacht besteed aan extra opties zoals geo-deblokkeringsmogelijkheden en Netflix-compatibiliteit.
 • Kosten: Natuurlijk houdt iedereen ervan om wat geld te besparen. Daarom hebben we ook rekening gehouden met kosten en waarde.

Op basis van de bovenstaande criteria hebben we de volgende top 3 van beste VPN’s voor iPhone bedacht.

1. ExpressVPN

We raden ExpressVPN aan aan alle iPhone-gebruikers, omdat deze premium VPN vrijwel geen gebreken vertoont als het gaat om veiligheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Deze VPN beschermt uw gegevens en heeft een groot servernetwerk van meer dan 3000 servers in 94 landen. Om het nog beter te maken, is ExpressVPN uitstekend geschikt voor de iPhone, dankzij de geweldige app. De app is goed ontworpen en gemakkelijk te navigeren. ExpressVPN is op dit moment misschien wel de beste VPN, die ook heel goed geschikt is voor de iPhone. Het enige nadeel: deze VPN is een beetje duurder dan veel van zijn concurrenten. Gelukkig kun je VPN gratis proberen, dankzij de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

2. CyberGhost

CyberGhost is een geweldige VPN-provider voor een zeer redelijke prijs. De servers zijn snel, de beveiliging is absoluut up-to-scratch en de app is zeer gebruiksvriendelijk. Een ander groot voordeel van CyberGhost is de 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Dit is een langere geld-terug-garantie dan aangeboden door de meeste andere VPN-providers. Als zodanig zou je kunnen zeggen dat je een langere “proefperiode” hebt bij CyberGhost. Het enige negatieve, als je wilt, dat CyberGhost heeft, is dat zijn servers iets langzamer zijn dan de servers van ExpressVPN en die van Surfshark, volgens onze tests. Desalniettemin is CyberGhost nog steeds een goede keuze voor een goede VPN op je iPhone.

3. Surfshark

Surfshark is absoluut een VPN die we aanbevelen aan iPhone-gebruikers en aan VPN-gebruikers in het algemeen. Een van de redenen is dat het aantoonbaar de meeste waarde biedt van elke premium VPN die er is. Het is heel goed mogelijk de goedkoopste grote VPN-provider, voor slechts $ 1,99 voor een abonnement van twee jaar. Het biedt ook goede snelheden en een geweldige, gemakkelijk te navigeren mobiele app. De beveiliging en privacy die Surfshark biedt, zijn van het hoogste niveau. Surfshark is relatief nieuw op de VPN-markt en heeft in korte tijd veel verbeteringen laten zien. De belangrijkste reden voor velen om voor deze provider te kiezen, is echter nog steeds de lage prijs en de grote waarde die het biedt. Surfshark biedt ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Gratis versus betaalde VPN-apps voor iPhone

Met zoveel VPN’s die er zijn, zijn er natuurlijk ook enkele gratis Virtual Private Networks. Hoewel deze in het begin misschien geweldig lijken, hebben de meeste VPN’s een aantal belangrijke nadelen. Veel gratis VPN’s dwingen bijvoorbeeld gegevenslimieten, snelheidslimieten en soms serverlimieten af. Bovendien is er onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de privacy en beveiliging van gratis VPN’s vaak niet op peil zijn.

Als je nog steeds wilt zien of een gratis VPN geschikt voor je is, raden we je aan om ons artikel over de beste gratis VPN-services te lezen. In dit artikel bespreken we verschillende gratis VPN-providers die, in tegenstelling tot veel gratis VPN-services, zeer degelijke VPN’s zijn. Merk op dat we geen speciale aandacht hebben besteed aan iPhone-compatibiliteit bij het maken van onze lijst met de beste gratis VPN’s.

Waarom een ​​VPN voor iPhone gebruiken??

Als je openbare wifi-netwerken gebruikt, is er altijd een kans dat anderen je gegevens proberen te stelen. Vooral in sommige vakantiebestemmingen zijn openbare wifi-netwerken niet altijd veilig. Door een VPN te gebruiken, kunt u het voor cybercriminelen veel moeilijker maken om uw gegevens in handen te krijgen, zoals uw e-mailaanmelding of uw gegevens voor online bankieren. Ook helpt een VPN u om uw online privacy terug te vorderen. Ook kunt u met een VPN zogenaamde geo-restricties omzeilen. Zo kan een VPN je helpen om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix, waar ter wereld je ook bent.

U weet nu waarschijnlijk wat een VPN voor u kan doen. Desalniettemin vindt u hieronder een korte samenvatting van de voordelen van het gebruik van een VPN op uw iPhone.

Reden
Uitleg
Uw internetverbinding veiliger maken.Voor veel van onze lezers is dit de belangrijkste reden om een ​​VPN te gebruiken. iPhone-gebruikers zijn zich niet altijd bewust van de risico’s die openbare wifi-netwerken voor hen vormen. Aangezien de geïntegreerde veiligheidsfuncties van een iPhone vaak betekenen dat er geen extra antivirussoftware nodig is, vergeten iPhone-gebruikers soms dat netwerken ook gevaarlijk kunnen zijn. Openbare Wi-Fi-netwerken kunnen door cybercriminelen worden misbruikt om toegang te krijgen tot uw gegevens, zoals wachtwoorden, afbeeldingen en zelfs inloggegevens voor online bankieren. Daarom is de belangrijkste reden voor de meeste iPhone-gebruikers om een ​​VPN te krijgen, het beveiligen van hun verbinding.
Bescherming van uw online privacyVeel mensen, iPhone-gebruikers of anderszins, zien geen spionnen in hun online leven. Bedrijven kunnen uw persoonsgegevens immers gebruiken om u gerichte advertenties en andere overlast te tonen. Voor velen is het beschermen van hun privacy gewoon intrinsiek belangrijk. Bovendien kan het in sommige landen die niet worden gekenmerkt door veel politieke of religieuze vrijheid, zelfs gevaarlijk zijn om bepaalde websites te bezoeken of bepaalde ideeën online uit te drukken zonder iets te gebruiken om jezelf online anoniemer te maken, zoals een VPN. Ten slotte gebruiken veel mensen een VPN om anoniem te downloaden.
Deblokkeren van websites en streamingdienstenEen andere reden waarom mensen een VPN gebruiken, dat tegenwoordig steeds populairder wordt, is het vermogen van een VPN om veel geografisch beperkte inhoud te deblokkeren. Een VPN kan u bijvoorbeeld helpen toegang te krijgen tot buitenlandse websites of inhoud, die anders geblokkeerd zouden zijn. Het kan u bijvoorbeeld helpen om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix, ondanks dat u zich niet in de VS of de BBC iPlayer bevindt, zonder in het VK te zijn.

Een VPN-app op de iPhone installeren

Er zijn verschillende manieren om een ​​VPN-app op je iPhone te installeren. Ook hebben de meeste VPN-providers dit gestroomlijnd tot een eenvoudig en gemakkelijk proces. Desalniettemin geven we u hieronder een korte stapsgewijze handleiding die van toepassing is op de meeste iPhone-gebruikers.

 1. Neem een ​​abonnement bij een VPN-provider (waarvan u weet dat deze een iPhone-app heeft).
 2. Download de VPN-app uit de app-store.
 3. Open de app en log in met je inloggegevens.
 4. Als je wilt, kun je de instellingen van de VPN naar wens aanpassen. Denk aan protocollen, aanvullende veiligheidsopties, enz.
 5. Schakel ten slotte de VPN-verbinding in. Zodra u op connect drukt, zal uw iPhone u waarschijnlijk vragen om de configuratie van de VPN-verbindingen aan te passen. Volg gewoon de stappen.

Handmatig een VPN op uw iPhone installeren

Naast het installeren van een speciale app, kunt u ook handmatig een VPN op uw iPhone installeren. Om dit te doen, heb je een paar details nodig, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Screenshot VPN-configuratie toevoegen

Zodra u bij dit scherm komt, moet u een paar details invullen die u kunt vinden op de website van uw VPN-provider.

Volg deze stappen om naar dit scherm te gaan:

 1. Ga eerst naar Instellingen.
 2. Eenmaal daar scrolt u omlaag naar ‘Algemeen‘.
 3. Blader nu helemaal naar beneden en selecteer “VPN‘.
 4. Kies ten slotte ‘Voeg VPN-configuratie toe‘.

Op deze manier kunt u handmatig een VPN op uw iPhone installeren. Merk echter op dat deze manier van doen aanzienlijk minder “gebruiksvriendelijk” is. Als u uw VPN-verbinding op wat voor manier dan ook wilt aanpassen, moet u immers altijd naar dit scherm terugkeren en de dingen handmatig wijzigen. Tijdens het gebruik van een VPN-app is dit veel eenvoudiger, gebeurt het vaak automatisch en is het wisselen van server veel handiger.

Conclusie: de beste VPN voor iPhone

Kort samengevat zijn de beste VPN’s voor iPhone die momenteel in ons boek staan, de volgende drie:

 1. ExpressVPN
 2. CyberGhost
 3. Surfshark

Alle bovenstaande VPN’s werken prima op de iPhone. Ze hebben tenslotte allemaal geweldige, gebruiksvriendelijke apps voor de iPhone en presteren erg goed als het gaat om zowel snelheid als beveiliging. Bovendien is ExpressVPN niet alleen een van de beste VPN’s voor iPhone, maar naar onze mening ook de beste VPN in het algemeen. CyberGhost biedt grote waarde voor zeer redelijke prijzen, terwijl Surfshark zo betaalbaar is voor een premium-VPN, dat het een geweldige eerste keer VPN is voor iPhone-gebruikers. Als u tussen deze drie opties geen VPN kunt vinden die u bevalt, kunt u ook een kijkje nemen in ons handige overzicht van alle VPN’s die we hebben getest. Bovendien kunt u met deze knop VPN’s filteren op alles, van prijs tot functies tot iPhone-compatibiliteit. Gelukkig en veilig browsen!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me