Beste VPN-er for iPhone. De beste alternativene prøvd og testet. VPNOverview

I disse dager blir det mer og mer viktig å ta noen ekstra forholdsregler når du er online. Offentlige Wi-Fi-nettverk er ikke alltid trygge å bruke, og mange nettsteder og organisasjoner sporer online aktivitetene dine. Som sådan, for å forsikre deg om at det ikke er noen (ondsinnede) parter som ser på hvert eneste online trekk, er det en god idé å ta noen sikkerhetstiltak, for eksempel å bruke et VPN (Virtual Private Network).


iPhone-brukere kan også ha stor fordel av å bruke en VPN-tilkobling. Det er sant at iPhones generelt har gode anti-malware-funksjoner. Imidlertid påvirker dette selvfølgelig ikke sikkerheten til nettverkene du kobler til, som fremdeles kan være usikre. Malware eller ingen skadelig programvare, ved bruk av usikrede nettverk kan føre til en rekke problemer, bare tenk på at hackere stjeler dataene dine for eksempel. Det er derfor det er en god idé å installere en VPN, som hjelper deg med å sikre sikkerheten til forbindelsen din. Dette er spesielt viktig fordi mange brukere av iPhone og smarttelefoner stoler på offentlige Wi-Fi-nettverk i disse dager, spesielt når du reiser.

Heldigvis er det enkelt og enkelt å installere en VPN på din iPhone. Vi kommer til dette senere. Men først, se på guiden vår for å velge en god VPN for din iPhone og våre topp 3 av VPNer for iPhone.

Hvilken VPN skal du velge for din iPhone? – Topp 3 våre

Unødvendig å si, for å velge riktig VPN, må du først vite hva du leter etter i en VPN. Noen viktige kriterier som vi la særlig vekt på når du valgte topp 3 og som sannsynligvis er viktige for deg å vurdere, finner du nedenfor.

 • Hastighet: VPN-er reduserer hastigheten på internettforbindelsen din til en grad. Imidlertid er det store forskjeller i disse hastighetsnedgangene mellom forskjellige tilbydere. Hos noen vil du knapt merke noe, og hos andre merker du en betydelig forskjell. Derfor har vi lagt merke til dette når vi testet forskjellige VPN-er på iPhone-en vår.
 • Sikkerhet og personvern: For å bestemme graden av sikkerhet og personvern som tilbys av en VPN, så vi på protokollene som tilbys og VPNs loggføringspolicy. Vi vurderte også om en VPN har fått negativ nyhetsdekning relatert til brudd på sikkerhet eller personvern. Til slutt tok vi hensyn til sikkerhetsfunksjoner, for eksempel en kill-switch. 
 • Brukervennlighet: Fordi folk åpenbart er mindre opptatt av å installere og bruke en VPN som er vanskelig å navigere og ikke brukervennlig, så vi også brukervennlighet som et viktig kriterium. Dette betyr at vi også ga oppmerksomhet til design og utseende av et VPN-grensesnitt og kvaliteten på kundeserviceteamet.
 • servere: Hvis du bruker en VPN for å oppheve blokkering av nettsteder, vil du at en VPN skal ha mange forskjellige servere i forskjellige land. Hvis du for eksempel bruker en VPN-server i Tyskland, vil du ikke kunne få tilgang til amerikanske Netflix. Dessuten, jo nærmere en VPN-server er stedet ditt, jo raskere går hastighetene.
 • Ekstra funksjoner og alternativer: Selvfølgelig er ikke alle VPN-er opprettet like. Dette gjelder også de ekstra alternativene som tilbys av forskjellige VPN-leverandører. Mens noen VPN-er kan anses som “no-frills” personvernløsninger, går andre leverandører ut av deres måte å tilby ekstra alternativer. Disse kan variere fra anti ad-trackere til obfuscated servere. Vi ga også oppmerksomhet til ekstra alternativer som geo-unblocking-muligheter og Netflix-kompatibilitet.
 • Koste: Selvfølgelig liker alle å spare litt penger. Derfor sørget vi også for å vurdere kostnader og verdi.

Basert på kriteriene ovenfor, kom vi med følgende topp 3 av de beste VPN-ene for iPhone.

1. ExpressVPN

Vi anbefaler ExpressVPN til alle iPhone-brukere, fordi denne premium VPN praktisk talt ikke har noen feil når det kommer til sikkerhet, hastighet og brukervennlighet. Denne VPN vil beskytte dataene dine og har et stort servernettverk på mer enn 3000 servere i 94 land. For å gjøre ting enda bedre, er ExpressVPN en god passform for iPhone, takket være den fantastiske appen. Appen er godt designet og enkel å navigere. ExpressVPN er uten tvil den beste VPN-en akkurat nå, som også tilfeldigvis er veldig godt egnet for iPhone. Den eneste ulempen: Denne VPN-en er litt dyrere enn mange av konkurrentene. Heldigvis kan du imidlertid prøve VPN gratis, takket være 30 dager pengene-tilbake-garanti.

2. CyberGhost

CyberGhost er en flott VPN-leverandør til en veldig rimelig pris. Serverne er raske, sikkerheten er definitivt oppdatert og appen er veldig brukervennlig. En annen stor fordel som tilbys av CyberGhost er 45-dagers pengene-tilbake-garanti. Dette er en lengre pengene-tilbake-garanti enn tilbudt av de fleste andre VPN-leverandører. Som sådan kan du si at du har en lengre “prøveperiode” med CyberGhost. Det eneste negative hvis CyberGhost har, er at serverne er litt tregere enn ExpressVPNs servere og Surfsharks servere, ifølge testene våre. Likevel er CyberGhost fremdeles et godt valg for en god VPN på iPhone.

3. Surfshark

Surfshark er definitivt en VPN vi anbefaler til iPhone-brukere og til VPN-brukere generelt. En av grunnene er at den uten tvil tilbyr mest mulig verdi av premium VPN der ute. Det er mulig den billigste store VPN-leverandøren, til bare $ 1,99 for et 2-årig abonnement. Den tilbyr også gode hastigheter og en flott mobil-app som er lett å navigere. Sikkerheten og personvernet som tilbys av Surfshark er helt topp. Surfshark er relativt nytt på VPN-markedet, etter å ha vist mange forbedringer på kort tid. Hovedgrunnen til at mange går med denne leverandøren, er likevel den lave prisen og den store verdien den tilbyr. Surfshark tilbyr også 30 dager pengene-tilbake-garanti.

Gratis vs betalte VPN-apper for iPhone

Med så mange VPN-er der ute, er det selvfølgelig også noen gratis virtuelle private nettverk. Selv om disse kan virke bra med det første, har de fleste VPN-er noen betydelige ulemper. For eksempel håndhever mange gratis VPN-er datagrenser, fartsgrenser og noen ganger servergrenser. Videre har det vært forskning som indikerer at personvernet og sikkerheten som tilbys av gratis VPN-er ofte ikke er opp til grunn.

Hvis du fremdeles vil se om en gratis VPN er riktig for deg, anbefaler vi deg å lese artikkelen vår om de beste gratis VPN-tjenestene. I denne artikkelen diskuterer vi flere gratis VPN-leverandører som, i motsetning til mange gratis VPN-tjenester, er veldig anstendige VPN-er. Legg merke til at vi ikke har lagt spesiell vekt på iPhone-kompatibilitet når du oppretter listen over de beste gratis VPN-ene.

Hvorfor bruke en VPN for iPhone?

Hvis du bruker offentlige Wi-Fi-nettverk, er det alltid en sjanse for at andre prøver å stjele dataene dine. Spesielt i noen feriedestinasjoner er offentlige Wi-Fi-nettverk ikke alltid trygge. Ved å bruke en VPN kan du gjøre det mye vanskeligere for nettkriminelle å få tak i dataene dine, for eksempel din e-postlogging eller nettbankinformasjonen din. En VPN hjelper deg også med å kreve ditt personvern online. Med en VPN kan du også omgå såkalte geo-restriksjoner. For eksempel kan en VPN hjelpe deg med å få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix, uansett hvor du er i verden.

Nå vet du sannsynligvis hva en VPN kan gjøre for deg. Likevel nedenfor vil du finne et kort sammendrag av fordelene ved å bruke en VPN på din iPhone.

Årsaken
Forklaring
Gjør internettforbindelsen din mer sikker.For mange av leserne våre er dette hovedgrunnen til å bruke en VPN. iPhone-brukere er ikke alltid klar over risikoen som offentlige Wi-Fi-nettverk utgjør for dem. Siden integrering av sikkerhetsfunksjonene til en iPhone ofte betyr at det ikke er behov for ekstra antivirusprogramvare, glemmer iPhone-brukere noen ganger at også nettverk kan være farlige. Offentlige Wi-Fi-nettverk kan utnyttes av nettkriminelle for å få tilgang til dataene dine, for eksempel passord, bilder og til og med logge på detaljer for nettbank. Derfor er den viktigste grunnen for de fleste iPhone-brukere å få et VPN, å sikre tilkoblingen deres.
Beskytte ditt personvern onlineMange mennesker, iPhone-brukere eller annet, purre ikke spionerer i øynene så langt online-livet deres går. Tross alt kan selskaper bruke din personlige informasjon til å vise deg målrettede annonser og andre plager. For mange er det bare viktig å beskytte deres privatliv. I noen land som ikke er preget av mye politisk eller religiøs frihet, kan det til og med være farlig å besøke visse nettsteder eller uttrykke visse ideer på nettet uten å bruke noe for å gjøre deg mer anonym på nettet, for eksempel en VPN. Til slutt bruker mange mennesker en VPN for anonym nedlasting.
Fjern blokkering av nettsteder og strømmetjenesterEn annen grunn til at folk bruker en VPN, som øker i popularitet i disse dager, er en VPNs mulighet til å fjerne blokkering av mye geobegrenset innhold. For eksempel kan en VPN hjelpe deg med å få tilgang til utenlandske nettsteder eller innhold, som ellers ville blitt blokkert. Det kan for eksempel hjelpe deg med å få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix, til tross for at du ikke er i USA, eller BBC iPlayer, uten å være i Storbritannia.

Installere en VPN-app på iPhone

Det er en rekke måter å installere en VPN-app på din iPhone. De fleste VPN-leverandører har også strømlinjeformet dette til en enkel og praktisk prosess. Likevel vil vi gi deg en kort trinn-for-trinn-guide nedenfor som er aktuelt for de fleste iPhone-brukere.

 1. Få et abonnement hos en VPN-leverandør (en som du vet har en iPhone-app).
 2. Last ned VPN-appen fra app-butikken.
 3. Åpne appen og logg på med påloggingsdetaljene dine.
 4. Hvis du vil, kan du finpusse innstillingene til VPN etter ønske. Tenk protokoller, ekstra sikkerhetsalternativer osv.
 5. Til slutt, slå på VPN-tilkoblingen. Når du trykker på koble til, vil iPhone mest sannsynlig be deg om å justere VPN-tilkoblingskonfigurasjonen. Bare følg trinnene.

Installere en VPN på iPhone manuelt

Bortsett fra å installere en dedikert app, kan du også installere en VPN på iPhone manuelt. For å gjøre dette, trenger du noen få detaljer, som vist på skjermdumpen nedenfor.

Legg til skjermbilde for VPN-konfigurasjon

Når du kommer til dette skjermbildet, må du fylle ut noen få detaljer som du kan finne på nettstedet til VPN-leverandøren din.

Følg disse trinnene for å komme til dette skjermbildet:

 1. Gå først til innstillinger.
 2. Når du er der, blar du ned til “Generell“.
 3. Nå bla helt ned og velg “VPN“.
 4. Til slutt, velg “Legg til VPN-konfigurasjon“.

På denne måten kan du installere en VPN manuelt på iPhone. Merk imidlertid at denne måten å gjøre ting på er betydelig mindre “brukervennlig”. Tross alt, hvis du vil finpusse VPN-tilkoblingen din på noen måte, vil du alltid måtte komme tilbake til dette skjermbildet og endre ting manuelt. Mens du bruker en VPN-app er dette mye enklere, ofte skjer det automatisk og å bytte servere er mye mer praktisk.

Konklusjon: den beste VPN for iPhone

Kort oppsummert, de beste VPN-ene for iPhone akkurat nå i vår bok, er følgende tre:

 1. ExpressVPN
 2. CyberGhost
 3. Surfshark

Alle VPN-ene ovenfor fungerer bra på iPhone. Tross alt har de alle gode, brukervennlige apper for iPhone og fungerer veldig bra når det gjelder både hastighet og sikkerhet. Dessuten er ExpressVPN ikke bare en av de beste VPN-ene for iPhone, men også den beste VPN generelt etter vår mening. CyberGhost tilbyr god verdi til veldig rimelige priser, mens Surfshark er så rimelig for en premium-VPN, at det gir en flott førstegangs VPN for iPhone-brukere. Hvis du ikke finner en VPN du liker mellom disse tre alternativene, kan du også se på den praktiske oversikten over alle VPN-ene vi testet. Dessuten lar denne knappen deg filtrere VPN etter alt fra pris, til funksjoner til iPhone-kompatibilitet. Glad og trygg surfing!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me