VPN på din Android TV. Den perfekta kombinationen!

Det användarvänliga operativsystemet Android används mer och ofta på smarta TV-apparater. På en Android TV kan du enkelt komma åt Google Play Store och ladda ner massor av (strömmande) appar till din TV. Eftersom du gör allt detta via en internetanslutning är det klokt att tänka på att använda ett VPN (Virtual Private Network). När allt kommer omkring erbjuder en VPN många integritets- och säkerhetsrelaterade fördelar, liksom möjligheten att få tillgång till mycket annat geo-begränsat innehåll.


På din Android TV har du tillgång till alla populära streamingtjänster, som Netflix, Hulu, HBO och mer. Tyvärr erbjuder streamingtjänster inte samma innehåll över hela världen. Det finns många geografiska begränsningar som kan begränsa ditt tittarglädje. Med ett VPN kan du kringgå dessa geografiska begränsningar och få tillgång till alla filmer och serier på dina favoritströmningstjänster. Dessutom kan detta vara användbart när du är på semester men du vill titta på en show på en av de nationella streamingtjänsterna i ditt hemland. Med ett VPN kan du ansluta till en server i ditt hemland och titta på den ändå.

Fördelen med ett VPN på din Android TV

Det finns flera orsaker till att en VPN kommer att förbättra din Android TV-upplevelse kraftigt.

  • säkerhet: När du ansluter till internet innebär detta risker för dina enheter och online-säkerhet. Med en VPN är dina data krypterade, vilket gör det mycket svårare för andra att spionera på dig. Detta gör det svårt, även för din internetleverantör, att se vilka webbplatser du besöker eller vilka filmer du strömmar.
  • Anonymitet: Med ett VPN kan du ändra din IP-adress. Som sådan blir det mycket mer komplicerat att spåra dina onlineaktiviteter till din plats eller person.
  • Frihet: Som nämnts tidigare är detta det viktigaste skälet att kombinera användningen av din Android TV med en bra VPN. Genom att ansluta till en VPN-server får du tillgång till internet med VPN-serverns IP-adress och det verkar som om du är någon annanstans i världen. På detta sätt kan du enkelt kringgå många geografiska begränsningar.

Den bästa VPN för Android TV

En bra VPN-leverantör är säker, snabb, har servrar i många olika länder och är användarvänlig. Snabbheten på din anslutning är viktig när du vill strömma serier eller filmer, eftersom det inte är kul att vänta en evighet för att din film ska buffras. Antalet platser för VPN: s servrar är viktigt om du vill komma runt geografiska begränsningar. Av dessa skäl är det ofta inte bra att använda en gratis VPN-tjänst på din Android TV. Gratis tjänster begränsar ofta hastighet, data och servrar och de kan ibland till och med vara osäkra. Följande VPN-leverantörer erbjuder fantastiska tjänster som fungerar bra med en Android-TV.

Allround bästa VPN för Android TV: ExpressVPN

ExpressVPN är snabb, säker, användarvänlig och har en noll-loggar policy. ExpressVPN-programvaran är tillgänglig för Windows, Mac, iOS, Android och Linux. De har över 3000 åtta i över 94 olika länder, vilket förmodligen kommer att ge dig tillräckligt med alternativ för att kringgå geografiska begränsningar. Viktigast av allt är att de har en enkel app för Android TV, vilket gör installation och användning av ExpressVPN till en bit kaka. Är du inte säker på om ExpressVPN är den bästa leverantören för dig? Testa deras tjänster med 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Bästa budget-VPN för Android TV: Surfshark VPN

Surfshark är inte bara en snabb och pålitlig VPN, utan också en mycket prisvärd. Deras billigaste prenumeration kostar knappt $ 2 i månaden. Till det priset får du ett VPN som erbjuder fantastiska säkerhetsprotokoll, men också mer än anständiga hastigheter för strömning, massor av servrar (över 1000 i 61 olika länder) för geo-avblockering och en mycket användarvänlig Android-app.

Bästa VPN för geo-avblockering av Android TV: NordVPN

NordVPN lyser verkligen när det gäller den kanske viktigaste VPN-applikationen för Android TV-användare: att ta sig runt geografiska begränsningar. När allt kommer omkring är NordVPN inte bara en utmärkt VPN för ett bra pris med bra hastigheter och bra säkerhetsfunktioner. Det erbjuder också en extra funktion som är mycket praktisk för att avblockera (strömmande) innehåll, som ExpressVPN och Surfshark inte erbjuder (ännu): en dedikerad IP-adress. En dedikerad IP-adress är en unik IP-adress som gör det mycket svårare för strömmningstjänster som Netflix att upptäcka att du använder ett VPN. Anledningen till att detta är en användbar funktion är att strömningstjänster ofta blockerar VPN-användare. Utöver detta erbjuder NordVPN även obuskerade servrar, vilket gör det ännu svårare att upptäcka NordVPN-användare.

Med andra ord, om du letar efter en bra VPN till ett anständigt pris, vilket är bra när det gäller att blockera geo-begränsat innehåll, rekommenderar vi helhjärtat NordVPN.

VPN vs DNS på din Android TV

Om du bara vill kringgå geografiska begränsningar kan SmartDNS också vara ett alternativ för dig. Med en DNS kan du få webbplatser att tro att du får tillgång till internet från en annan plats. En nackdel med DNS är att den inte krypterar din anslutning som en VPN eller döljer din IP-adress. Dessutom betalas också många SmartDNS-alternativ, så du kan lika gärna betala för ett VPN och få mer i gengäld.

Med ett DNS måste du se upp för DNS-kapning. Din internetleverantör går förbi DNS och kopplar en IP till din anslutning, vilket innebär att du inte kommer att kunna kringgå geo-blockering. I värsta fall kan dina enheter smittas med skadlig programvara. Av dessa skäl rekommenderar vi alltid att du använder ett VPN över användningen av DNS.

Kodi på din Android TV med en VPN

kodi tv vpnKodi är en populär streamingtjänst som är idealisk att använda i kombination med en Android TV. Appen kombinerar alla dina favoritströmningstjänster på ett ställe och gör det enkelt för dig att växla mellan de olika tjänsterna. Av den anledningen är det en populär app att installera på en Android TV. Vi rekommenderar att du alltid använder Kodi i kombination med ett VPN. På så sätt kan du hålla dig säker och anonym. Detta är viktigt med en app som tillåter användarlagda tillägg som inte alltid verifieras.

Installera ett VPN på din Android TV

Det finns flera sätt att installera ett VPN på din Android TV. Det enklaste sättet är med en VPN-app från Google Play Store. Om du vill skydda alla dina enheter på en gång kan det vara lättare att installera VPN på din router.

Slutgiltiga tankar

En VPN är idealisk om du vill utnyttja dina streamingtjänster på din Android TV. Du kan kringgå geografiska begränsningar så att du kan titta på dina favoritprogram när du är på semester eller få tillgång till innehåll som normalt bara finns i specifika länder. Eftersom du har enkel åtkomst till Google Play Store på en Android TV är det mycket enkelt att ladda ner en VPN-app. VPN kommer att ge dig mer innehåll och hålla dig säker och anonym samtidigt. Ingen kommer att kunna se vad du tittar på din Android TV förutom dig. Vi rekommenderar ExpressVPN, Surfshark eller NordVPN i kombination med en Android-TV, men om du vill ha en annan av de överallt bästa VPN-leverantörerna kan du också ta en titt på våra fem bästa VPN-enheter just nu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me