Välja den bästa VPN för din Android-enhet, en topp 3

Om du äger en Android-smartphone eller surfplatta kan du överväga att använda ett VPN. En VPN låter dig säkrare din anslutning på offentliga Wi-Fi-nätverk och till och med strömma amerikanska Netflix var du än är i världen. Oavsett anledning, det finns en hel del VPN för Android. Detta kan göra det svårt att göra rätt val för en VPN som bäst passar dina behov. Vissa Android-VPN: er är långsamma, andra är snabba men osäkra, och andra är faktiskt inte VPNs alls, utan proxyer. I den här artikeln hjälper vi dig att välja den bästa Android VPN för din situation.


Vad du ska leta efter när du väljer den bästa Android VPN?

Om du vill ha en utmärkt VPN-leverantör för Android, se till att du väljer en snabb, säker VPN med rätt serverplatser. Beroende på vad som är viktigt för dig kan vissa VPN: n vara mer lämpade än andra. Strömmar du mycket? Gå sedan för en snabb VPN. Vill du att dina data ska vara säkra? Välj sedan ett säkert VPN. Vill du avblockera en viss webbplats från ett annat land? Kontrollera sedan om VPN som du vill välja har servrar i det landet. Dessutom är det givetvis användbart om VPN har en Android-applikation.

När du väljer ett VPN kan det vara bra att vara medveten om några viktiga aspekter av VPN: er. När vi bestämde våra 3 bästa Android VPN: er såg vi på följande aspekter:

 • Säkerhet och integritet: vi tittade främst på loggpolicy och krypteringsprotokoll för en VPN. Av sekretessskäl är det viktigt att en VPN-leverantör inte håller några loggar, annars lagras dina data fortfarande av VPN-företaget, något du definitivt inte vill ha när du använder ett VPN. Krypteringsprotokollen för en VPN avgör ofta hur svårt det är att knäcka en krypterad fil. De flesta VPN använder OpenVPN, men det finns några som inte gör det. Vi rekommenderar att du väljer en VPN-leverantör som använder OpenVPN.
 • Fart: hastighet kan vara mycket viktigt för ett VPN, särskilt under strömning, nedladdning och vardagsbruk. VPN kan minska din hastighet något, men med vissa VPN kommer du inte ens att märka detta, medan du med andra kommer definitivt att göra det. Vi rekommenderar endast VPN: er som påverkar din hastighet så lite som möjligt.
 • Enkel användning: vissa VPN: er kräver teknisk kunskap, andra inte. När vi väljer de bästa leverantörerna av Android VPN har vi fokuserat på VPN som passar alla. Med andra ord kan alla VPN i våra topp 3 enkelt användas av unga och gamla.
 • servrar: Om du använder ett VPN för att avblockera webbplatser är ett stort utbud av servrar mycket användbart. Om du till exempel har ett VPN som bara har servrar i Frankrike kommer du inte att kunna använda den för att avblockera amerikanska Netflix. Dessutom kommer en VPN att påverka din hastighet mindre om VPN-servern du använder är nära dig.
 • Ytterligare egenskaper: VPN erbjuder ibland ytterligare alternativ för att göra det lättare för användaren att surfa säkert eller strömma snabbare. Ibland i form av en kill switch, ibland i form av en dedicerad IP. Även om detta vanligtvis är en mindre viktig faktor, kan det vara bra att vara uppmärksam på detta om du har några speciella VPN-behov.
 • Pris: utöver den faktiska kvaliteten på VPN-tjänsten är det också bra att se om VPN-prenumerationen passar din budget. Chansen är stor att du vill ha en bra VPN, men inte vill betala för mycket för det. Det är därför vi har inkluderat pris som en aspekt i våra topp 3.

De bästa VPN: n för Android: vår topp 3

Baserat på ovanstående kriterier har vi valt följande tre VPN-leverantörer som vi anser är de bästa VPN: n för Android just nu:

1. Surfshark

Surfshark är en av de bästa och mest prisvärda VPN: erna. På nästan alla aspekter gör denna VPN mycket bra. Servrarna är snabba, du har ett brett urval av serverplatser i ett stort antal länder, VPN är lätt att använda och dessutom är denna VPN mycket billig för den kvalitet som tillhandahålls. Allt detta innebär att du kan strömma på dina Android-enheter till ett mycket lågt pris utan hicka. Det här är praktiskt om du tittar på många filmer eller serier på din Android-telefon eller surfplatta.

2. ExpressVPN

ExpressVPN är en fantastisk VPN för Android. VPN är extremt snabb, har många servrar och är mycket lätt att installera och konfigurera på Android-enheter. Appen ser automatiskt vilket språk din enhet är inställd på och justerar sig själv i enlighet därmed. Utöver sin höga hastighet har ExpressVPN också extremt bra kryptering. Du kan inte gå fel med ExpressVPN. Jämfört med Surfshark skulle vi säga att ExpressVPN är något bättre vad gäller kvalitet, men också mycket dyrare. Det är därför vi har fått den andra platsen på den här listan.

3. Privat Internet-åtkomst – PIA

Private Internet Access (PIA) är ett utmärkt VPN-alternativ för användare som letar efter en mycket säker och integritetsorienterad VPN. PIA är mycket fokuserat på online-säkerhet och har fortfarande utmärkta hastigheter. PIA är lite långsammare än ExpressVPN och lite dyrare än Surfshark, men ändå är detta VPN ett utmärkt val för Android. Vi gillar särskilt leverantörens säkerhet och kryptering.

Gratis kontra betalade VPN för Android

Förutom betalda VPN-tjänster har du också möjlighet att gå med ett gratis VPN. Även om det finns ett antal bra gratis VPN-tjänster är de flesta inte lämpliga för långvarig användning. Många gratis VPN-tjänster har begränsningar för hastighet, mängd data du kan använda per månad eller serverplatser. Ofta kommer datagränsen inte ens att du kan se en hel film. Gratis VPN utan datagräns eller med en mycket hög gräns kommer ofta att vara långsam eller osäkra. Det är därför vi vanligtvis rekommenderar att du betalar för ett betalt VPN.

Gratis Android VPN-appar som inte är faktiska VPN-appar

Om vi ​​talar om gratis VPN-appar för Android är det också bra att kort nämna proxyer. Dessa är appar som ofta är gratis och annonseras som VPN: er. Vanligtvis är detta emellertid proxyer: tjänster som ändrar din IP-adress men inte krypterar dina data. Ett exempel på detta är Hola. Denna tjänst annonserar sig som VPN, men ändrar bara din IP-adress till en annan Hola-användare. Om du använder Hola kommer din anslutning också att användas av andra Hola-användare. Detta är mycket osäkert eftersom andra människor använder din anslutning och som vet vad de använder den för.

Varför en VPN för Android?

Alla har olika skäl att använda ett VPN. De vanligaste orsakerna är följande:

Anledning
Förklaring
säkerhetEftersom din internettrafik är krypterad med ett VPN, kan andra inte bara få tillgång till dina data. Till exempel kan hackare, regeringar och internetleverantörer inte se vad du gör online. Detta är särskilt viktigt för Android-enheter eftersom du ofta ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk med din smartphone eller surfplatta.
IntegritetTack vare ett VPN är din egen IP-adress dold och du får en annan IP-adress från en av VPN-servrarna. Som ett resultat kan dina onlineaktioner inte spåras tillbaka till din enhet eller till dig som person. Detta används ofta i kombination med nedladdning av torrenter för att undvika böter. Sekretess och lagstiftning är också orsaken till att journalister, som bor i länder med mycket censur, använder ett VPN för att uttrycka sina åsikter med anonyma forum.
UnblockingVissa webbplatser och tjänster blockerar deras innehåll baserat på din plats. Till exempel har Netflix ett större utbud av filmer och serier i Amerika än i de flesta andra länder. Med hjälp av en VPN kan du kringgå den här typen av geografisk blockering för att fortfarande titta på filmer och serier från andra länder. Detta är också anledningen till att ett VPN ofta används i Kina, där webbplatser som YouTube och Facebook är blockerade.

Hur man installerar ett VPN på Android

Det finns flera sätt att installera ett VPN på en Android-enhet. Det enklaste är förmodligen genom en app från Play Store:

 1. Prenumerera på en VPN-leverantör;
 2. Ladda ner VPN-appen från Play Store;
 3. Öppna applikationen;
 4. Justera inställningarna vid behov;
 5. Slå på VPN (din Android-enhet kommer förmodligen att be dig ändra konfigurationen av VPN-anslutningar under “nätverk”, tillåt detta).

Sammanfattningsvis: den bästa VPN för Android, vår topp 3

Baserat på kriterierna som vi nämnde tidigare rekommenderar vi följande VPN: er för Android:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. PIA

Alla dessa leverantörer har utmärkt Android-programvara och är bra vad gäller pris, hastighet och säkerhet. Surfshark är den billigaste premium-VPN: n, ExpressVPN kan vara lite bättre men är också mycket dyrare, och PIA tar ytterligare steg när det gäller säkerhet. Om ingen av dessa leverantörer vädjar till dig kan du alltid titta på vår översikt över alla granskade VPN: er:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me