Topp 5 verkligen gratis VPN-leverantörer av 2020. Hitta de bästa gratis VPN: erna!

Den här artikeln listar de bästa gratis VPN: n för tillfället. En VPN låter dig använda internet mer anonymt och säkert eftersom det ger dig en krypterad anslutning. De flesta VPN-leverantörer kräver att du betalar för att kunna använda sitt säkra servernätverk. Det finns dock vissa VPN-leverantörer som erbjuder en gratis VPN-anslutning.


När du börjar leta kommer du att märka att få gratis VPN-tjänster är av acceptabel kvalitet. Även de bästa gratis VPN-prenumerationerna har ofta datagränser eller hastighetskapslar. Vissa leverantörer erbjuder en begränsad grundläggande applikation gratis, med avsikt att övertyga dig att få ett betalt abonnemang efteråt. I den här artikeln lär du dig mer om gratis VPN-tjänster, hur de fungerar och varför du bör vara försiktig med dem. Dessutom rekommenderar vi fem utmärkta gratis VPN-tjänster som du kan börja använda direkt.

Prövningar med premium-VPN-leverantörer: värt att överväga

Du kanske letar efter en gratis VPN för att bläddra och ladda ner torrenter anonymt, eller för att kringgå en online-begränsning som hindrar dig från att komma åt Facebook på din arbetsplats eller skola, eller till och med ett geografiskt block. Även om vissa gratis VPN: er kommer att göra sitt jobb mycket bra i dessa fall kommer inte alla att kunna ge dig det du behöver. De kanske inte kan avmarkera de sidor du vill nå. Dessutom påstår många tjänster att de är “gratis”, men tar fortfarande något från dig, även om det inte är pengar. Vissa gratis VPN, till exempel Hola, säljer din dataförbindelse till andra. Andra gratisleverantörer registrerar även de webbplatser du besöker så att de kan sälja denna information till marknadsföringsbyråer. Med andra ord kanske du tror att ditt onlineliv är skyddat av VPN, men under tiden kompromissar din integritet ännu mer.

Du kanske överväger ett gratis VPN eftersom du vill prova ett (särskilt) VPN innan du åtar dig till en månatlig betalning. Detta är förståeligt, men du kanske inte får full upplevelse med ett gratisabonnemang. Betalda VPN är generellt säkrare och erbjuder fler alternativ, såsom obegränsad data, obegränsade hastigheter, korrekt kundsupport och tillgång till den amerikanska versionen av Netflix, oavsett var du är. Om du är försiktig med dina pengar, men vill ha en premium VPN, finns det en stark up-and-comer som vi helhjärtat rekommenderar: Surfshark. För bara några få dollar (för närvarande under $ 2 per månad) får du alla fördelarna med en premium-VPN. Surfshark erbjuder också en 30-dagars återbetalningsgaranti som kan vara användbar om du slutligen inte njuter av VPN – även om vi tvivlar på att detta kommer att vara fallet.

Om du helt enkelt letar efter det bästa VPN på marknaden kan du prova ExpressVPN. Denna VPN är stabil, snabb och har servrar i nästan 100 länder. De har en generös återbetalningsgaranti som gör att du kan testa deras tjänst 30 dagar utan risk. Om du registrerar dig för ett års prenumeration via knappen nedan får du till och med tre månader extra – gratis.

Lyckligtvis finns det några pålitliga alternativ om en gratis VPN verkligen är det du letar efter. Du kanske stöter på datagränser eller hastighetskapslar, men de gratis VPN-leverantörerna i listan nedan är generellt ganska bra. VPN: erna som vi kommer att diskutera härifrån och ut är helt gratis. Du behöver inte registrera dig med din betalningsinformation eller använda en återbetalningsgaranti. Gratis är verkligen gratis med dessa VPN-leverantörer.

Den bästa gratis VPN

trofénNär är en gratis VPN-tjänst kvalificerad som bra för vår lista? Tja, a bra gratis VPN borde åtminstone vara – du gissade det – gratis. Bortsett från det finns det ett par saker att hålla ett öga på: datagränser, hastighetskapslar, antalet samtidiga anslutningar (på olika enheter) det tillåter och serverplatserna VPN erbjuder. Gratis VPN: er har ofta en kombination av olika begränsande faktorer när det gäller data, internethastigheter och servertillgänglighet. Som sådan beror den mest lämpliga gratis VPN på dina personliga önskemål och behov.

Om du vill ha en snabb VPN bör du försöka hitta en gratis VPN-tjänst som har servrar i ditt land och inget hastighetslock (vilket kan vara svårt med tanke på det begränsade antalet servrar som de flesta gratis VPN-tjänster erbjuder). Tänker du använda VPN för streaming? Då är det viktigt att ha en stor datagräns (eller helst ingen gräns alls) och goda hastigheter. När det gäller strömning, betalar VPN-tjänster emellertid vanligtvis bättre för detta ändamål på grund av deras högre hastigheter och bristen på datakapslar. Trots att gratis VPN-prenumerationer vanligtvis är av lägre kvalitet än betalade, finns det ett par som är värda att prova.

Först ger vi dig de fem bästa gratis VPN: n i slumpvis ordning. Om du vill veta mer om dessa leverantörer bläddrar du ned och fortsätter att läsa.

Våra topp5 gratis VPN: er

Gratis VPN-leverantör
Snabbhet
Månadlig datagräns
Antal serverplatser
Netflix USA
Nedladdning anonymt
ProtonVPNNej*Ingen3JaNej
Göm migNej10SE5NejJa
TunnelBearNej500 MB (1,5 GB om du delar dem via Twitter)23NejNej
WindscribeNej2 GB (10 GB om du registrerar din e-post)10NejJa
ZoogVPNJa2GB3JaJa

* ProtonVPNs gratistjänst har ett begränsat antal servrar tillgängliga. När många användare är på dessa servrar samtidigt, vilket ofta är fallet, kan det påverka din internethastighet negativt.

Nedan hittar du mer djupgående information om gratis VPN på vår lista.

ProtonVPN

proton banner

Specifikationer ProtonVPN Free

 • torrents:
 • Netflix: +
 • Samtidiga anslutningar: 1
 • Serverplatser: 3
 • Datagräns: Ingen
 • Hastighetslock: Ingen
 • Pris: Helt gratis

ProtonVPN är en populär VPN-leverantör från Schweiz som också erbjuder en gratis tjänst. Deras mjukvara är mycket användarvänlig och säkerhetsnivån är stor. Den kostnadsfria versionen av ProtonVPN har inte en datagräns eller hastighetsbegränsning, även om deras servrar kan bli ganska långsamma när många använder dem samtidigt, vilket ofta är fallet. ProtonVPN stöder inte torrentnedladdningar, men ger dig ibland åtkomst till Netflix, beroende på servern.

Vi måste dock meddela dig att det är bäst att använda ProtonVPNs kostnadsfria testperiod om du är intresserad av att titta på Netflix med ett VPN. Denna test ger dig premiumfunktioner så att du har tillgång till mycket fler servrar än bara de åtta servrarna i USA, Nederländerna och i Japan. Under vårt senaste test av ProtonVPN: s kompatibilitet med Netflix (den 27 mars – vi testade den kostnadsfria testversionen eftersom vår testare automatiskt fick åtkomst till detta när vi registrerade ett nytt konto) fann vi att många av ProtonVPN: s servrar är blockerade av Netflix. Men vi hittade i slutändan en server som vi kunde se Netflix med. Som sådan rekommenderar vi dig att använda den kostnadsfria provversionen för Netflix så att det är mer troligt att du hittar en server som fungerar med strömningstjänsten.

Om du använder denna gratisversion försöker programvaran regelbundet övertyga dig om att uppgradera till den betalade versionen. ProtonVPN ger dig tillgång till tre serverplatser: tre finns i Nederländerna, tre i Japan och två i USA. Du kan använda ProtonVPN Free på en enhet åt gången, men eftersom det är gratis kan du teoretiskt registrera flera gånger med olika e-postadresser.

Bortsett från ProtonVPNs gratistjänst har vi också granskat premiumleverantören (betald) av denna leverantör. Vi är mycket nöjda med ProtonVPN i allmänhet, och du kan läsa vår fullständiga recension här.

Göm mig

hide.me-logotyp

Specifikationer Hide.me VPN

 • torrents: +
 • Netflix:
 • Samtidiga anslutningar: 1
 • Serverplatser: 5
 • Datagräns: 10 GB per månad
 • Hastighetslock: Nej
 • Pris: Helt gratis

Hide.me erbjuder både en betald och en gratis VPN. Det gratis abonnemanget ger dig tillgång till fem servrar: i Nederländerna, Kanada, Singapore och två i USA. Den fria versionen av Hide.me har en datagräns på 10 GB per månad. Du kan bara skydda en av dina enheter i taget, men tjänsten håller en “ingen logg” -policy.

Med stöd för Windows, iOS, MacOS, Android och FireOS kan Hide.me användas på nästan alla enheter. Tjänsten också tillåter P2P-trafik, även med sitt gratis VPN-abonnemang. Detta betyder att du kan ladda ner torrenter, även om du troligen kommer att nå datagränsen relativt snabbt om du väljer att använda VPN för detta ändamål. Den gratis versionen av Hide.me ger dig också 24/7 tillgång till kundsupport.

TunnelBear

Tunnelbear-logotyp

Specifikationer TunnelBear VPN

 • torrents:
 • Netflix:
 • Samtidiga anslutningar: 5
 • Serverplatser: 20
 • Datagräns: 500 MB – 1,5 GB per månad
 • Hastighetslock: Nej
 • Pris: Helt gratis

TunnelBear är ett annat bra alternativ om du letar efter ett gratis VPN. Gränssnittet är tydligt, roligt och enkelt att använda. Att installera VPN är också snabbt och enkelt. Dessutom är säkerhet och kryptering upp till par. Den kostnadsfria versionen av TunnelBear har inte hastigheter. Men det har en datagräns på 500MB per månad. Du kan sträcka denna gräns till 1,5 GB genom att marknadsföra TunnelBear på Twitter.

Även med sin gratisversion låter TunnelBear dig välja bland alla deras 23 servrar. Det här är bra, eftersom det betyder att servrarna inte kommer att sakta lika mycket som servrar som tillhör gratis VPN med bara en handfull servrar. När det gäller serverplatser inkluderar dina alternativ (men är inte begränsade till) USA, Storbritannien, Kanada, Tyskland, Japan, Nederländerna och Italien. Vi kunde använda flera olika online-streamingtjänster, nämligen Hulu, BBC iPlayer och YouTube. TunnelBear är tillgängligt för Windows, Mac, Android och iOS. Denna leverantör har vissa begränsningar, men är fortfarande en perfekt bra gratis VPN. Om du vill ladda ner gratisversionen klickar du på ‘Prissättning’ högst upp på deras webbplats. Välj sedan gratisabonnemanget.

Windscribe

Windscribe banner

Specifikationer Windscribe VPN

 • torrents: +
 • Netflix:
 • Samtidiga anslutningar: Obegränsat
 • Serverplatser: 11
 • Datagräns: 2 GB – 10 GB per månad
 • Hastighetslock: Nej
 • Pris: Helt gratis

Windscribe har användarvänlig programvara och appar som är lätta att installera. Detta gratis VPN har en datagräns på 2 GB per månad. Men om du väljer att dela din e-postadress med Windscribe kan du använda det upp till 10 GB en månad. Kom igen ihåg att det här är en teknisk betalning: du betalar med din e-postadress och får mer information i gengäld. Även med den gränsen kommer du dock att få slut på data efter en dag med tung internetanvändning, särskilt när du laddar ner eller strömmar. Dessutom erbjuder gratisversionen av Windscribe inte samma säkerhetsnivå som den betalade versionen. Inte för att Windscribes säkerhet saknas, men det kan vara bättre.

Windscribe erbjudanden 11 servrar över olika länder till sina fria användare. Detta borde vara tillräckligt för den genomsnittliga gratis VPN-användaren. Dessutom kan du använda Windscribe på så många enheter du vill.

ZoogVPN

Zoog banner

Specifikationer Zoog VPN

 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Samtidiga anslutningar: 1
 • Serverplatser: 3
 • Datagräns: 2 GB per månad
 • Hastighetslock: Ja
 • Pris: Helt gratis

ZoogVPN är en gratis VPN-tjänst med en ganska säker anslutning. Zoog VPN verkar inte logga din internettrafik. De indikerar dock att deras betalda version är säkrare än deras gratisversion. ZoogVPN har tre servrar tillgängligt för gratis användare: en i Amsterdam (Nederländerna), en i London (Storbritannien) och en i Washington (USA). Gratisversionen kan bara användas på en enhet vid en tid. Dessutom har ZoogVPN båda en datagräns på 2 GB per månad och a hastighetslock. Denna VPN-leverantör är ganska snabb, men om dess servrar upplever stor trafik kommer fria användare att vara de första som märker det. Deras anslutningar kommer att avta betydligt.

Gratis VPN vs Betald VPN

Du måste vara försiktig när du använder gratis VPN-tjänster. En studie bland över 300 gratis VPN-applikationer har visat att många av dem inte fungerar ordentligt eller inte behandlar dina uppgifter bra. Tillgång till alla typer av onödig känslig information (som dina kontakter, foton och sociala medier) begärs, och vissa gratis leverantörer smittar till och med din enhet med spionprogram och andra skadliga program. Många gratis VPN-tjänster ägs också av kinesiska företag, vilket kan leda till att du har några misstankar om deras avsikter och VPN: s säkerhetsnivå. Eftersom vi alla direkt använder internet idag, betalar det att använda en bra och pålitlig VPN-tjänst.

Betalda VPN-tjänster kommer i allmänhet att vara mer medvetna om din integritet och erbjuder en mer avancerad säkerhetsnivå, liksom många andra extrafunktioner. Till exempel tenderar anslutningar att bli mycket snabbare, du får flera samtidiga anslutningar (så att du kan dela ditt prenumeration med vänner och familj eller helt enkelt använda ett konto på både din bärbara dator och din telefon), och du kan till och med få tillgång till strömning tjänster som Netflix. Du kan också ladda ner torrenter på ett säkert sätt och du behöver inte oroa dig för datagränser. De flesta av dessa funktioner är inte tillgängliga med gratistjänster. Dessutom har betalda VPN-prenumerationer blivit ganska billiga. Om du vill veta vilka leverantörer som är de bästa VPN-tjänsterna för tillfället vill vi hänvisa dig till denna översikt:

Billiga VPN: er

Det finns stora prisskillnader mellan betalade VPN: er. Särskilt om du letar efter ett gratis VPN kan prissättningen för vissa premium-VPN-leverantörer chocka dig. Lyckligtvis finns det ett antal VPN-leverantörer som erbjuder fantastiska VPN-anslutningar till mycket låga priser. För bara några dollar i månaden kan du få en riktigt bra VPN och njuta av din sinnesfrid när det gäller säkerheten för din internetanslutning och data. Ett bra exempel på en bra VPN som kostar lite är Surfshark. Vill du veta mer om de olika billiga VPN-enheterna där ute? Du kanske vill kolla in vår artikel:

Gratis VPN utan databegränsningar

Som ni har sett kommer de flesta bra gratis VPN med datagränser. Gratis VPN-användare är begränsade på detta sätt, eftersom det kräver pengar att underhålla VPN-servrar och VPN-anslutningar. Datagränser gör det möjligt för leverantören att du kan lära känna deras VPN-tjänst utan att det kostar dem för mycket pengar. Ändå finns det en bra gratis VPN utan datagräns: ProtonVPN. Istället för en datagräns kan den fria versionen av detta VPN ibland vara ganska långsam eftersom alla dess fria användare är spridda över bara tre servrar. När dessa servrar blir för trånga kommer din hastighet att minska. Proton hoppas att detta gör att användningen av deras gratistjänster blir mindre attraktiv. Om reducerade hastigheter inte är ett problem för dig (till exempel när du inte behöver din VPN när du strömmar), är ProtonVPN verkligen värt att överväga.

En stor nackdel med datagränserna för gratis VPN är att de ofta hindrar dig från att titta på en hel film eller show. Om du tittar på något i en online-ström eller till och med på Netflix, kommer du att träffa din datagräns efter en timme eller två redan. Så även om hastigheten på anslutningen inte är något problem kommer ditt visningsglädje att vara kortvarigt.

Gratis VPN utan hastighetskapslar

Eftersom de flesta gratis VPN-apparater redan använder datagränser, ser de inte behovet av att även verkställa hastighetstak. Som ett resultat är dessa VPN ofta lika snabba som betalade VPN: er. Vissa gratis VPN: er väljer att inte tillämpa hastighetskapslar eftersom deras gratis servrar är så upptagna att anslutningen inte kommer att bli så snabb i alla fall. Lyckligtvis finns det leverantörer som erbjuder relativt många servrar som en del av sina gratisabonnemang, som TunnelBear och Windscribe. Detta betyder att även om VPN-anslutningen är gratis, är hastigheterna fortfarande mycket anständiga. Speciellt TunnelBear visar tydligt hur ett betalt abonnemang hos dem skulle se ut, eftersom de ger dig tillgång till alla deras servrar.

Gratis VPN för alla dina enheter

De flesta bra gratis VPN: er erbjuder programvara och appar som är kompatibla med de vanligaste enheterna och operativsystemen. Detta innebär att sådana VPN: er är lätta att installera på din dator, smartphone och surfplatta. Vissa VPN erbjuder till och med mjukvara för mindre kända operativsystem, vilket gör det möjligt att till exempel använda ett gratis VPN på Linux. Vi diskuterar kort de olika enheterna nedan.

Gratis VPN för din dator eller Mac

De flesta gratis VPN är tillgängliga för Windows och Mac. Det finns två sätt på vilka du kan använda ett VPN på din dator: antingen laddar du ner ett program för ditt operativsystem eller lägger till en webbläsarextension till dina webbläsare. Vissa VPN: er är bara tillgängliga som webbläsarförlängning, till exempel för Chrome eller Firefox. Detta innebär att de INTE skyddar all din internettrafik, inklusive torrenter och e-post. Det enda som en VPN-webbläsarförlängning skyddar är internettrafiken som går igenom din webbläsare, till exempel nätbank via din banks webbplats.

Olika operativsystem kräver olika typer av VPN-programvara. Linux-användare har ofta svårare tid att ställa in en VPN-anslutning än Windows- eller Mac-användare. Att installera en VPN på Windows eller Mac handlar vanligtvis bara om att ladda ner och installera programmet, medan Linux-användare ofta måste konfigurera sin VPN-anslutning manuellt.

Gratis VPN för iOS och Android

VPN på mobilFörutom VPN: er för stationära datorer, blir VPN: er för smartphones allt mer populära. Inte bara använder vi våra smartphones mer och mer, vi tenderar också att ansluta dem till oskyddade Wi-Fi-nät oftare än vi gör med en dator. En gratis VPN är därför definitivt av mervärde för alla smarttelefonanvändare som ofta finner sig själv ute och använder sig av dessa nätverk. Förutom Windows och Mac erbjuder nästan alla bra gratis VPN-programvara programvara för både Android och iOS. Alla VPN: n som vi har listat ovan som de bästa gratis VPN: n för tillfället erbjuder mjukvara för både Android och iOS.

Gratis VPN för surfplatta

Smarttelefoner är inte de enda enheterna som körs på Android och iOS: iPads och Android-surfplattor gör det också. Det är väldigt enkelt att installera och konfigurera den gratis VPN-programvaran på din surfplatta om du redan har det på din telefon, eftersom det fungerar på samma sätt för båda. Detta är perfekt om du till exempel vill titta på den amerikanska versionen av Netflix på din iPad. Precis som för smartphones har alla gratis VPN-enheter som anges ovan programvara för både iPads och Android-surfplattor.

Gratis VPN-serverplatser

När det gäller serverplatser, erbjuder de flesta gratis VPN: er en liten provstorlek på deras betalda prenumeration, med undantag för TunnelBear. TunnelBear ger dig åtkomst till hela det globala nätverket av servrar.

Gratis VPN
Serverplatser
ProtonVPNUSA, Nederländerna och Japan
Göm migUSA (Öst, Väst, Mellanöstern), Nederländerna, Tyskland och Kanada
TunnelBearAlla deras globala servrar inklusive USA och Storbritannien
WindscribeUSA, Storbritannien, Nederländerna, Kanada, Hong Kong, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Norge och Rumänien
ZoogVPNUSA, Storbritannien och Nederländerna

Slutsats: Vad är den bästa gratis VPN?

Gratis VPN är lämpliga när du bara använder dem då och då och inte behöver för mycket data. Exempelvis är ett gratis VPN praktiskt att snabbt kringgå en IP-adress (geo-) block. De gratis VPN-tjänsterna som vi har diskuterat i den här artikeln stöder generellt flera plattformar och operativsystem. Oavsett om du letar efter en gratis VPN för iPad, en gratis VPN för Android eller en gratis VPN för iPhone, borde ovannämnda VPN-tjänster fungera för din enhet. Men i det ögonblick du börjar använda ett gratis VPN för Netflix eller Popcorn Time kommer du troligtvis att få problem med datagränser och hastighetskapslar. På samma sätt kommer du att uppleva begränsningar för nedladdning av program och filmer med en gratisversion. Som ett resultat kommer du antagligen att behöva ett betalt VPN för det mesta om du vill ladda ner eller använda video- och ljudströmningstjänster.

Det är inte lätt att ge ett tydligt svar på frågan om vilken gratis VPN-tjänst som är bäst. Om du vill gå till en gratis VPN-tjänst, se till att välja en av de leverantörer vi har listat. Speciellt eftersom många gratis VPN-appar i Play Store och App Store inte fungerar korrekt – eller till och med är skadliga för din enhet / din integritet – rekommenderar vi att du inte laddar ner det första gratis VPN som du hittar. Håll dig till exempel långt borta från gratis VPN Hola. När allt kommer omkring börjar säkerheten på internet med en bra VPN, och en dålig VPN kan ha motsatt effekt.

Nedan hittar du en tabell som innehåller det vi anser vara de bästa gratis VPN-leverantörerna när man överväger olika kriterier:

Criterium
Bästa gratis VPN-alternativ
FartWindscribe
DataProtonVPN
ServerplatserTunnelBear
SäkerhetProtonVPN
Enkel användningTunnelBear
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map