Ta reda på hur du använder ett VPN med din Fire TV Stick här!

Amazon Fire TV Stick kombinerar alla dina favoritströmningstjänster på ett ställe. Med pinnen kan du göra din vanliga TV till en smart-tv. För att öka denna bekvämlighet ännu mer kan du använda Fire TV Stick i kombination med en VPN. En VPN ser till att du kan strömma anonymt och säkert och låter dig titta på geo-blockerat innehåll.


Varför använda en VPN med din Amazon Fire TV Stick?

En tjänst som Amazon Fire TV Stick är idealisk för att samla alla dina streamingtjänster på din TV. Men du måste komma ihåg att detta använder internet precis som dina andra enheter. Med internet måste vi alltid beakta vår integritet och anonymitet. Med ett VPN kan du säkra din onlineaktivitet och få frihet och anonymitet.

Omkoppling av geografiska begränsningar

Förmodligen den viktigaste funktionen i en VPN för film- och musikälskare är förmågan att kringgå geo-blockerat material. Streamingtjänster som Netflix, HBO och Hulu har lagt geografiska begränsningar för vissa material. De måste göra detta på grund av de kontrakt de har med distributörer i olika länder. Så du kanske inte kan titta på en viss film i ditt land, medan du skulle kunna se den om du skulle resa till USA. Med ett VPN kan du ändra din virtuella plats och låtsas komma åt internet från ett annat land. Av denna anledning gillar människor att använda ett VPN för att få tillgång till detta geo-blockerade material.

Anonymitet och säkerhet

Den viktigaste funktionen hos en VPN är skyddet är erbjudanden. VPN-programvaran krypterar all din onlinetrafik och ser till att ingen har åtkomst till dina personuppgifter. Dessutom är din IP-adress som är fingeravtrycket för din onlineaktivitet dold. När du använder ett VPN tar du på IP-adressen till VPN-servern du är ansluten till. Ingen ser din riktiga IP-adress. Således kommer ingen att kunna länka din online-aktivitet till din internetanslutning, plats och så småningom person. Du kan vara helt anonym. Ta reda på allt du någonsin ville veta i vår omfattande artikel om att använda ett VPN.

Vad man ska leta efter i en VPN-leverantör för Amazon Fire TV Stick

Varje VPN-leverantör erbjuder ett något annat paket med funktioner. Vissa leverantörer är fokuserade på den allmänna internetanvändaren och andra är mer fokuserade på die-hard-spelare. För att ta reda på vilka VPN-leverantörer som går bra med användningen av en Amazon Fire TV Stick finns det flera saker att tänka på.

Först och främst är anslutningshastigheten och stabiliteten viktiga. När du strömmar medier vill du inte vänta en timme på att din film laddas. Hastighet är något att se efter eftersom vissa leverantörer bromsar din anslutning på grund av de höga säkerhetsåtgärder som omdirigerar ditt internet. Lyckligtvis finns det många leverantörer som knappt bromsar din anslutning. Om du vill använda ett VPN för mycket streaming är det dessa leverantörer att se upp för.

För det andra, om du använder ditt VPN för att kringgå geografiska begränsningar behöver du en hel del servrar i olika länder, så att du kan växla mellan platser. Således är antalet åtta och deras platser något att se upp när du letar efter ett VPN. Oftast räcker det med några olika länder att ansluta till för att se allt du gillar. Det kan dock vara så att du letar efter tv från ett specifikt land. Om så är fallet är det klokt att kontrollera i förväg om en leverantör har en server i det landet.

Slutligen är leverantörens övergripande kvalitet av stor betydelse för din streamingupplevelse. Kvaliteten på deras skydd, kundservice och appar är alla viktiga för den allt användarvänlighet som en leverantör har att erbjuda. Vi testade alla dessa funktioner utförligt så att du inte behöver göra det själv.

Viktigt: Medan en VPN kan ge dig åtkomst till geo-blockerat material på vissa streamingtjänster, måste du ha ett prenumeration på dessa tjänster till att börja med.

De bästa VPN-leverantörerna för Amazon Fire TV Stick

Tänk på leverantörernas hastighet, servrar och övergripande kvalitet och vi kan rekommendera följande två tjänster för användning i kombination med Amazon Fire TV Stick.

1. ExpressVPN

ExpressVPN är en av våra favoritleverantörer att använda i kombination med Amazon Fire TV Stick. Den har stark 256-bitars kryptering och bra kundsupport. Deras app är mycket användarvänlig och tillgänglig för Amazon Fire TV Stick, vilket är idealiskt för installations- och konfigurationsändamål.

Hastigheten på deras anslutningar är så hög att du knappast kommer att märka någon skillnad med din vanliga hastighet. Detta gör det enkelt att strömma och titta på filmer, serier och musik utan fördröjning.

Med över 1700 servrar i mer än 90 olika länder kommer du alltid att kunna hitta en server som kan avblockera dina favoritfilmer.

På grund av deras stora överkvalitativa kvalitet är ExpressVPN något dyrare än din vanliga VPN-tjänst.

2. Privat Internet-åtkomst

Private Internet Access (PIA) är ett perfekt alternativ om du letar efter en billigare tjänst. PIA är känt för deras stora skydd för din integritet och håller inte loggar av något slag.

De har mer än 3000 servrar i 25 olika länder, vilket borde vara tillräckligt för att passa alla dina strömningsbehov. Hastigheten och stabiliteten i deras anslutning är tillräckligt bra för att strömma utan fördröjning.

Installera en VPN för din Fire TV Stick

Det finns flera olika sätt att installera en VPN på din Amazon Fire TV Stick. Ta en titt på vår detaljerade guide som förklarar hur du kan göra det. Du kommer att se att det finns några appar du kan installera direkt på din Fire TV Stick. Men i de flesta fall är detta inte möjligt. Du måste installera VPN på din router eller på en virtuell router på din PC eller Mac. Fördelen med dessa sista metoder är att alla dina hemanordningar skyddas. När du har installerat ett VPN kan du strömma fritt, anonymt och säkert med din Fire TV Stick.

Amazon Fire Stick Set Up Illustration

Slutgiltiga tankar

Att kombinera funktionerna i din Amazon Fire TV Stick med funktionerna i en VPN-tjänst är ett bra sätt att strömma filmer och musik anonymt. VPN tillåter dig att kringgå alla geografiska begränsningar och göra det genom en krypterad anslutning. Om du tittar på mängden servrar och snabbheten och stabiliteten i anslutningen kan du hjälpa dig hitta rätt leverantör för strömning. ExpressVPN och PIA är båda bra alternativ att strömma på din Fire TV Stick bekymmersfri.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me