Hur man använder ett VPN med din Chromecast 2019 | VPNOverview

Google Chromecast är en användbar mediaspelare som låter dig strömma filmer, serier, sport och musik från dina enheter till din TV. Du kan utnyttja din Chromecast-dongle på bästa sätt med en VPN. I den här artikeln berättar vi dig om de olika fördelarna med att använda din Chromecast i kombination med ett VPN och hur du använder den.


Med en Chromecast kan du enkelt strömma media till din TV. Vissa strömningstjänster kan dock införa geografiska begränsningar för visst innehåll. För att få tillgång till allt detta begränsat material kan du använda ett VPN. Dessutom ser en VPN till att allt du gör online, inklusive streaming, är anonymt och säkert. Ingen hacker eller regering borde kunna se vad du strömmar, rätt?

De bästa VPN-leverantörerna för Google Chromecast

Vad ska du leta efter i ett VPN för Google Chromecast? Den viktigaste funktionen är förmodligen hastigheten. Streaming av filmer eller musik kräver en snabb och stabil anslutning till internet. Vissa VPN-leverantörer bromsar din anslutning något på grund av de olika säkerhetslagren. Om du letar efter en bra VPN att strömma med är hastighet viktigt att leta efter.

De flesta VPN-leverantörer har servrar i många länder. Platserna för deras servrar är avgörande om du planerar att ändra din virtuella plats med ett VPN. Det är praktiskt att ha många länder att välja mellan eftersom det ökar chansen att du hittar ett land där din ström är tillgänglig.

Slutligen kommer den totala kvaliteten på en VPN att påverka din upplevelse med den i kombination med din Chromecast. De bästa VPN-leverantörerna har användarvänliga applikationer och bra kundservice. Läs också vår artikel med recensioner av de övergripande bästa VPN-leverantörerna.

Med dessa funktioner i åtanke skapade vi en topp tre av de bästa VPN-leverantörerna att använda i kombination med din Chromecast.

1. ExpressVPN för Chromecast

ExpressVPN har varit en av de bästa VPN-leverantörerna i flera år nu. De har över 2000 servrar i mer än 90 olika länder. Detta är mer än tillräckligt för att alltid hitta det land du behöver för din specifika ström.

ExpressVPN är mycket snabbt, så strömmande filmer, serier och musik bör inte vara ett problem.

Deras applikationer är användarvänliga och tydliga. Om du inte kan ta reda på hur du får något att fungera kommer deras kundservice gärna att hjälpa dig när som helst. Läs allt om denna leverantör i vår kompletta ExpressVPN-utvärdering.

2. Surfshark för Chromecast

Surfshark har på kort tid visat sig vara en mycket pålitlig och prisvärd tjänst. De har en av de bästa erbjudandena där ute med $ 1,80 per månad och ett mycket pålitligt servernätverk med över 1000 olika servrar i 61 länder. Surfshark har också ganska bra kundservice som kommer att besvara alla dina frågor via e-post, även om det kan ta en dag. Deras kryptering och användarvänlighet är också stor. Sammantaget är surfshark ett bra val för streaming av Chromecast.

3. CyberGhost för Chromecast

CyberGhost har över 2700 servrar världen över. Detta erbjudande ger dig tillräckligt med val för att alltid kunna komma åt geo-blockerat material.

Denna leverantör har tillräckligt höga hastigheter för alla dina streaming sessioner. Dessutom är CyberGhost bekvämt om du vill komma åt strömningstjänster som Netflix.

CyberGhost tillåter 7 enheter att samtidigt ansluta till internet med bara ett prenumeration. De är också mycket prisvärda. Kolla in vår testrapport från CyberGhost för att lära dig mer.

Varför använda ett VPN med din Google Chromecast?

Det finns flera skäl till att använda ett VPN med din Google Chromecast kan ha fördelar. Viktigast av allt är det att du kan kringgå geografiska begränsningar. Det säkerställer också din internetanslutning och anonymiserar dina onlineaktiviteter.

Bypass geografiska begränsningar med VPN

Det viktigaste skälet för människor att använda ett VPN i kombination med Chromecast är att få tillgång till mer innehåll. Vissa innehåll på strömningstjänster som Netflix är dolda bakom geografiska begränsningar. Detta innebär att det finns länder där visst innehåll är tillgängligt och andra där det inte finns. Till exempel har Netflix US mer än tre gånger så mycket innehåll som strömningstjänsten har i de flesta andra länder. Distribuerande rättigheter och upphovsrättsfrågor hindrar strömningstjänster från att erbjuda samma innehåll över hela världen.

Med ett VPN kan du komma åt din streamingtjänst som om du var i ett annat land. VPN-leverantörer har servrar i många olika länder. När du har installerat din VPN-programvara ansluter du helt enkelt till en server i ett valfritt land. Om du är i Frankrike men ansluter till en amerikansk server verkar det som om du kommer åt Internet från USA. Du har nu tillgång till allt USA-innehåll på dina olika streamingtjänster. Det finns helt enkelt mer att skicka till din Chromecast med ett VPN!

Chromecast är så liten att det är lätt att ta med sig vart du än går. Om du är på semester och vill använda en streamingtjänst som bara är tillgänglig i ditt hemland kan du också använda ditt VPN för att ansluta till en server i ditt hemland.

Om du vill lära dig mer om att titta på USA: s Netflix-innehåll kan du läsa vår artikel om att titta på Netflix med ett VPN.

Onlinesäkerhet med VPN

En VPN krypterar all din datatrafik och säkrar din anslutning till internet. På så sätt kan ingen regering, hackare, annonsör, internetleverantör eller företag se allt du gör online. Du kommer att ha anonymitet och din personliga information, som inloggningsdata och lösenord, är säker. Du kanske tror att du inte har något att dölja. Företag kan dock använda den information de får från ditt streamingbeteende för att rikta dig mot vissa annonser eller innehåll. På det här sättet bestämmer de vad du får se online och du kommer att förlora en del av din online-frihet. Läs mer om denna användning av ett VPN i vår artikel om anonym surfning.

En VPN i kombination med Kodi

Kodi är en populär multimedia-spelare med öppen källkod. Det samlar alla dina favoritströmningstjänster i en tjänst så att du inte behöver växla mellan dem. Som du kan föreställa tjänsterna för Google Chromecast, Kodi och en VPN är perfekt lämpliga att kombinera. Du kommer att ha allt på ett ställe, du kan kasta det till din TV-apparat och VPN kommer att ge dig mer innehåll och en säker anslutning.

Gratis VPN

Du kanske inte vill spendera pengar på de fördelar en VPN har att erbjuda. Om så är fallet kan du titta på vår artikel om de bästa gratis VPN-tjänsterna. Men om du funderar på att använda ett VPN för att strömma kommer en gratis VPN inte att vara till någon nytta. De flesta gratis VPN-leverantörer begränsar mängden data du får använda varje månad. Oftast räcker inte denna mängd data för att strömma en film.

Dessutom begränsar de hastigheten för obetalda användare. Det betyder att det kan ta åldrar att ladda en video eller en låt. Lägg till det faktum att du troligen inte kommer att få tillgång till strömningstjänster som Netflix, du kanske vill tänka igen om att använda ett gratis VPN. Om du bara söker anonymt surfa på internet kan en gratis VPN vara det du behöver.

Installera ditt VPN på din Chromecast

Det finns olika sätt du kan installera ditt VPN så att det fungerar i kombination med din Chromecast. Du kan inte installera ett VPN direkt på en Chromecast men du kan installera den på enheterna du använder för att casta till Chromecast. De flesta leverantörer gör denna process extremt enkel med en trevlig installationsguide.

Det säkraste alternativet är att installera ditt VPN på din router så att alla enheter som är anslutna genom den routern skyddas. Det andra alternativet är att skapa en hotspot på din PC eller Mac men det kan göra att anslutningen bromsar.

Google Chromecast-inställningsillustration

Installera och använda Chromecast för Linux

Vissa Linux-användare kanske också vill kasta sina strömmar på en större skärm. Du kan läsa här för att hitta rätt VPN för Linux. Det skiljer sig efter distribution, men om du kör Linux Mint, Ubuntu eller någon annan debian-baserad distro kan du använda MkChromecast eller den senaste versionen av VLC-mediaspelare (Det måste vara åtminstone version 3.0).

Du kan ladda ner båda efter dessa kommandon

  • sudo apt-get install mkchromecast
  • sudo apt-get install vlc

När du har öppnat en fil med VLC kan du klicka i toppmenyn för uppspelning > Renderer > och välj sedan chromecast.

Med MKChromecast måste du hålla terminalen öppen och använda dessa kommandon.

  • mkchromecast –video -i “/path/to/file.mp4”

Om du vill lägga till undertexter:

  • mkchromecast –video -i “~ / Videos / Example.mp4” –subtitles ~ / Videos / Example.srt

Om du vill casta en video från en webbplats:

  • mkchromecast -y https://www.youtube.com/watch?v=NxD_kWK8A5M –video

Slutgiltiga tankar

Att använda ett VPN i kombination med din Chromecast har många fördelar. Det låter dig kringgå geografiska begränsningar och få tillgång till innehåll från hela världen. Dessutom ser det till att din anslutning skyddas mot tredje parts engagemang och att du förblir anonym medan du strömmar.

ExpressVPN, Surfshark och CyberGhost är solida leverantörer som kan hjälpa dig att uppnå det mesta med din Chromecast. De gör alla bra på hastighet och serverplats.

Du kanske tror att du vill ha ett gratis VPN men kommer att ta reda på att det inte är ett alternativ om du vill strömma filmer eller musik.

Att installera ett VPN för din Chromecast kan vara utmanande men det finns guider som tar dig igenom processen steg för steg.

Njut av att strömma fritt och anonymt!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me