Den bästa VPN för Apple TV | Få ut det mesta av din TV! | VPNOVerview

Svart fyrkant med Apple TV-logotyp och blå sköld som säger


Idag äger många människor en Apple TV. En Apple TV förvandlar i princip en vanlig TV till en smart TV, där du kan spela filmer och serier direkt från internet. Tyvärr gör dock all internettrafik från och som går till en Apple TV det via en osäker anslutning. Detta har några säkerhetsrisker. Lyckligtvis kan du göra din Apple TV mycket säkrare genom att använda ett VPN (Virtual Private Network). En VPN tillåter dig också att använda din Apple TV på ett mycket friare, mindre begränsat sätt. När allt kommer omkring, en VPN gör att du kan kringgå många geografiska begränsningar.

Många strömningstjänster som kan användas på din Apple TV, som Netflix, Hulu, BBC iPlayer och YouTube verkställer så kallade geo-restriktioner. Till exempel är Netflix erbjudande av serier och filmer annorlunda i alla länder. Till exempel den amerikanska versionen av Netflix, som erbjuder fler show än någon annan version, är bara tillgänglig i USA. Hulu är inte tillgängligt helt utanför USA. Denna begränsning kommer sannolikt att påverka dig om du inte bor i USA eller om du är på semester till ett främmande land. BBC iPlayer, som används av många för att titta på populära brittiska sändningar, är normalt bara tillgängligt i Storbritannien. En VPN tillåter dig dock att kringgå en hel del av dessa strömmande geo-restriktioner.

En VPN erbjuder många fler fördelar, förutom att den är användbar för att avblockera geo-restriktioner. Om du vill lära dig mer om alla dessa fördelar, titta på den här artikeln. De flesta av de fördelar som VPN erbjuder erbjuder en av tre kategorier: säkerhet, integritet och frihet. I nästa del sammanfattar vi kort och tydligt alla tre av dessa typer av fördelar som erbjuds av VPN: er.

Vad är fördelen med att använda en VPN för min Apple TV?

Det finns några goda skäl att använda ett VPN på din Apple TV. De viktigaste orsakerna är:

  • Säkerhet: Det finns många företag och regeringar på internet som försöker skapa en “digital profil” på dig. Å andra sidan finns det också hackare som följer din personliga, konton- och betalningsinformation. Genom att använda en VPN krypterar du din internettrafik, vilket gör det mycket svårare för företag, regeringar och hackare att få din personliga information. Därför är du mycket bättre skyddad online om du använder ett VPN.
  •  Integritet: En VPN ändras och döljer därför din IP-adress. Detta innebär att webbplatser kommer att ha svårare tid att tillskriva dina online-aktiviteter till dig och i princip avslöja din identitet. Detta innebär att använda en VPN ökar din nivå av anonymitet och integritet.
  • Unblocking / frihet: De flesta använder ett VPN på grund av VPN: s förmåga att kringgå geografiska begränsningar. Genom att använda ett VPN kan du få tillgång till innehåll som normalt inte skulle vara tillgängligt i det land du är i. Detta gör att du till exempel kan komma åt den amerikanska versionen av Netflix utanför USA. Eller för att få tillgång till BBC iPlayer utanför Storbritannien. Det är dock inte bara strömmande innehåll som VPN: er kan spärra. På grund av deras avblockeringskapacitet kan VPN också hjälpa till att bekämpa censur och återkräva ens online-frihet.

De bästa VPN-tjänsterna för Apple TV

En bra VPN är säker och pålitlig, snabb, användarvänlig och har servrar i ett stort antal länder. En VPN för din Apple TV måste vara snabb, eftersom annars kommer strömning av serier och filmer att vara en verklig smärta. Naturligtvis vill du inte vänta en evighet för att din favoritprogram ska buffras. Det är dessutom viktigt att ett VPN har ett stort antal servrar och serverplatser. När allt kommer omkring, ju fler serverplatser en VPN erbjuder, desto mer innehåll kan du avblockera, eftersom du måste ansluta till en server i det land / länder som innehållet är begränsat till. Att ha servrar i många länder är därför i grunden ett måste för en Apple TV VPN. Tyvärr uppfyller de flesta gratis VPN inte ovanstående kriterier. Därför rekommenderar vi att du använder en av följande tre premium-VPN-leverantörer istället.

ExpressVPN för Apple TV

ExpressVPN är möjligen den bästa VPN-leverantören just nu. Denna leverantör erbjuder mycket användarvänlig mjukvara och är mycket snabb. ExpressVPNs mjukvara är tillgänglig på Windows, Mac Os, iOS, Android och Linux. ExpressVPN är mycket lämplig för att kringgå geografiska begränsningar, eftersom VPN har över 3000 servrar i 94 olika länder. ExpressVPN erbjuder också en tydlig och lätt att följa guide för att ställa in en ExpressVPN-anslutning på din Apple TV. Allt detta betyder att ExpressVPN definitivt är en av de bästa VPN-leverantörerna för Apple TV. Dessutom kan du prova ExpressVPN i 30 dagar och se om det är rätt leverantör för dig, eftersom de erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti.

NordVPN för Apple TV

NordVPN är en av de mer prisvärda VPN-leverantörerna tillgängliga. Dessutom är det ett av de säkraste VPN-alternativen andra där. När allt kommer omkring erbjuder NordVPN (dubbel) militär kvalitet, AES 256-bitars kryptering. Detta anses vara en mycket säker typ av kryptering. Dessutom erbjuder NordVPN mycket intuitiv och användarvänlig programvara. Detta gör VPN lätt att använda, även för personer för första gången VPN-användare. Förutom att erbjuda stort värde ger NordVPN också alla sina kunder en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Surfshark Apple TV

Om du letar efter en mycket prisvärd VPN för din Apple TV, som kan konkurrera mycket bra med sina premiumkonkurrenter, är Surfshark en bra leverantör att följa med. Med tanke på Surfsharks mycket konkurrenskraftiga pris är hastigheterna det hanterar minst sagt imponerande. Speciellt de amerikanska servrarna som vi testade (från vårt kontor i Nederländerna) presterade bra och var mycket snabba. Naturligtvis är detta bra för människor som gillar att använda sin Apple TV för att använda amerikanska strömningstjänster, som Netflix och Hulu.

Dessutom har Surfshark mer än 1000 servrar i 61 länder. Detta gör Surfshark till en mycket lämplig VPN för avblockering. Surfshark erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du kan prova det innan du verkligen börjar göra någonting.

Ställa in ett VPN på din Apple TV

När du har fått dig ett VPN-abonnemang vill du naturligtvis ställa in ditt VPN på din Apple TV. Detta kan göras genom att installera en VPN på din router eller på en virtuell router på din Windows- eller Mac-dator. Så snart du ansluter din Apple TV till din router kommer din Apple TV också att vara ansluten till din VPN. Vill du veta exakt hur du installerar ett VPN på din router? Läs sedan vår fördjupade guide om hur du gör det.

Slutgiltiga tankar

I den här artikeln har du kunnat läsa varför det är viktigt och användbart att använda en VPN på din Apple TV. Med en VPN som körs på din Apple TV kommer du att vara mer anonym, säkrare och friare online. Den här artikeln diskuterade också de tre bästa VPN: erna för din Apple TV. Leverantörer som ExpressVPN, NordVPN och Surfshark kan hjälpa dig att använda din Apple TV på ett säkert sätt. Slutligen förklarade den här artikeln hur du ställer in ett VPN på din Apple TV.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me