De bästa VPN-leverantörerna för Mac. Topp 3 Mac VPN: er | VPNoverview

Med en bra VPN för din Mac kan du se till att du kan surfa på webben säkert och anonymt. Dessutom hjälper ett VPN dig att få mycket mer internetfrihet, som du till exempel kan använda för att titta på Netflix-innehållet i ett annat land. Dessutom kan du använda offentliga Wi-Fi-nätverk utan att behöva oroa dig för att hackare stjäl din personliga information. I den här artikeln kommer du att ta reda på vad de bästa VPN-leverantörerna för Mac är.


En VPN för Mac: vad man ska se upp för

Virtuell routerDet finns många leverantörer att välja mellan när du letar efter ett VPN för din Mac. Det viktigaste villkoret är att leverantören erbjuder mjukvara för MacOS, Mac-operativsystemet. Lyckligtvis gör nästan alla premium-VPN-leverantörer det.

En annan sak att leta efter är anslutningshastigheter. Det kan vara väldigt irriterande om ditt internet bromsas avsevärt av din VPN. Det är exakt varför vi utsätter alla VPN-leverantörer för hastighetstester för att se om de presterar bra. Eftersom resultaten kan vara mycket olika är det bra att ha detta i åtanke när du väljer ett VPN för Mac.

Slutligen finns det många personliga preferenser vad gäller VPN: er. En person kanske tycker att det är mycket viktigt att VPN-leverantören tillåter nedladdning av torrent, medan den andra vill kunna använda sitt konto på 5 enheter samtidigt. De bästa VPN-leverantörerna tillgodoser allas behov och erbjuder stort värde för pengarna.

Bästa VPN-leverantörer för Mac

Med tanke på alla väsentliga funktioner är följande urval av VPN-leverantörer bäst lämpat för MacOS. Alla leverantörer nedan har bra programvara och appar för andra operativsystem, som Android, iOS och Windows, också.

ExpressVPN för Mac

Du kan inte skapa en lista över bra VPN-leverantörer för Mac utan att nämna ExpressVPN. De erbjuder ett stort antal servrar (3000+) i ett lika imponerande antal länder (94). Dessa servrar möjliggör en snabb och stabil anslutning. Du kan ladda ner via P2P-nätverk och ExpressVPN fungerar till och med med Netflix, vilket innebär att du till exempel kan titta på det stora urvalet av filmer och serier i den amerikanska versionen av Netflix.

ExpressVPN har utmärkta applikationer för alla operativsystem. Appen för MacOS är mycket enkel och tydlig. Deras säkerhetsåtgärder följer de högsta internationella standarderna så att du kommer att vara mycket säker och anonym. ExpressVPN har varit i våra topp 5 de senaste åren av en anledning.

Surfshark för Mac

Surfshark är inte bara en mycket prisvärd VPN-leverantör, utan erbjuder också ett stort servernätverk som består av mer än 1000 servrar i 61 länder. Dessutom är Surfshark förvånansvärt snabb för en VPN i sina prisklasser och ger till och med många dyrare konkurrenter en löpning för sina pengar. Surfshark erbjuder också en fantastisk app för MacOS, som är mycket användarvänlig och fungerar mycket intuitivt.

När det gäller säkerhet och integritet är Surfhark precis där uppe med det bästa. Surfshark hävdar att det inte samlar in och lagrar användarloggar, vilket vi finner en trovärdig fordran med tanke på vilken jurisdiktion den är bunden till (Brittiska Jungfruöarna).

Surfshark möjliggör också nedladdning av torrent, vilket även tillhandahåller speciella P2P-skivor för. Inte alla VPN-leverantörer tillåter nedladdning av torrent men Surfshark är en nedladdningsvänlig VPN-leverantör. Det som också är bra att veta är att Surfshark fungerar bra med den amerikanska versionen av Netflix.

Du kan prova Surfshark på din Mac i 30 dagar med deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Privat Internet-åtkomst för Mac

Privat Internet-åtkomst har också en trevlig app för MacOS. Denna leverantör sätter sina kunders integritet på nummer ett. De erbjuder utmärkta säkerhetsstandarder, säkra krypteringsprotokoll och behåller inga loggar. PIA tillåter också nedladdning av torrent.

Ett annat stort plus är att PIA är mycket prisvärd. Eftersom Mac-datorer är tillräckligt dyra som det är, kan det vara trevligt att spara lite pengar på din VPN. Du kan få ett abonnemang hos PIA för bara ett par dollar i månaden.

Installera ett VPN på Mac

Med en prenumeration på en av de leverantörer som nämns ovan är det mycket enkelt att konfigurera en VPN-anslutning på din Mac. De flesta premium-VPN-leverantörer erbjuder en enkel applikation som gör deras VPN mycket användarvänliga. Men du kanske vill ställa in din VPN-anslutning själv. Använd följande steg för att ställa in ett VPN för din Mac:

  • Gå till Apple-menyn genom att gå till “Systeminställningar”.
  • Välj nätverk”.
  • Klicka på plustecknet i det nedre vänstra hörnet.
  • Välj ”VPN” under gränssnittet.
  • Välj det protokoll du föredrar. OpenVPN är det säkraste och generellt bästa alternativet.
  • Fyll i din inloggningsinformation. Du kan få den här informationen från din VPN-leverantørs webbplats.

Vi rekommenderar att du använder den enkla installationsguiden och appen som de flesta VPN-leverantörer erbjuder, helt enkelt för att det är lättare. Om du dessutom ställer in en VPN-anslutning manuellt och vill ändra inställningarna måste du gå tillbaka till systeminställningarna medan VPN-appen automatiskt kan ändra allt åt dig.

Slutgiltiga tankar

ExpressVPN, Surfshark och Private Internet Access är alla bra alternativ om du vill använda ett VPN för din Mac. För några dollar varje månad kan du vara mycket mer skyddad och anonym online. Använd deras enkla applikationer för att skapa en säker anslutning via en av deras VPN-servrar. Om du vill kan du också ställa in VPN-anslutningen själv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me