Bästa VPN för iPhone. De bästa testade och testade alternativen. VPNOverview

Idag blir det allt viktigare att vidta några extra försiktighetsåtgärder när du är online. Offentliga Wi-Fi-nätverk är inte alltid säkra att använda, och många webbplatser och organisationer spårar dina aktiviteter online. Som sådan, för att försäkra dig själv att det inte finns några (skadliga) parter som tittar på varje online drag, är det en bra idé att vidta vissa säkerhetsåtgärder, till exempel att använda ett VPN (Virtual Private Network).


iPhone-användare kan också dra stor nytta av att använda en VPN-anslutning. Det är sant att iPhones i allmänhet har bra anti-malware-funktioner. Men detta påverkar naturligtvis inte säkerheten för de nätverk du ansluter till, vilket fortfarande kan vara osäkert. Malware eller ingen skadlig programvara, genom att använda osäkra nätverk kan leda till en mängd problem, tänk bara på hackare som stjäl din data till exempel. Det är därför det är en bra idé att installera ett VPN, vilket säkerställer säkerheten för din anslutning. Detta är särskilt viktigt eftersom många iPhone- och smarttelefonanvändare förlitar sig på allmänna Wi-Fi-nätverk i dag, särskilt när de reser.

Lyckligtvis är det enkelt och enkelt att installera ett VPN på din iPhone. Vi kommer till detta senare. Men först, titta på vår guide för att välja en bra VPN för din iPhone och våra topp 3 av VPN för iPhone.

Vilket VPN att välja för din iPhone? – Våra topp 3

Naturligtvis måste du först veta vad du letar efter i ett VPN för att välja rätt VPN. Några viktiga kriterier som vi ägnade särskild uppmärksamhet åt när du valde våra topp 3 och som troligen är viktiga för dig att tänka på, hittas nedan.

 • Fart: VPN: er minskar hastigheten på din internetanslutning till en grad. Det finns emellertid stora skillnader i dessa hastighetsminskningar mellan olika leverantörer. Med några kommer du knappt att märka något och med andra märker du en betydande skillnad. Det är därför vi uppmärksammade detta när vi testade olika VPN på vår iPhone.
 • Säkerhet och integritet: För att bestämma graden av säkerhet och integritet som erbjuds av en VPN tittade vi på de protokoll som erbjuds och VPN: s loggningspolicy. Vi övervägde också om en VPN har fått någon negativ nyhetstäckning relaterad till säkerhets- eller sekretessbrott. Slutligen tog vi hänsyn till säkerhetsfunktioner, till exempel en kill-switch. 
 • Användarvänlighet: Eftersom det är uppenbart att människor är mindre angelägna om att installera och använda ett VPN som är svårt att navigera och inte användarvänligt betraktade vi också användarvänlighet som ett viktigt kriterium. Detta innebär att vi också uppmärksammade design och utseende på ett VPN-gränssnitt och kvaliteten på dess kundtjänstteam.
 • servrar: Om du använder ett VPN för att avblockera webbplatser, vill du att ett VPN ska ha många olika servrar i olika länder. Om du till exempel använder en VPN-server i Tyskland kommer du inte att kunna komma åt American Netflix. Ju närmare en VPN-server är din plats, desto snabbare kommer du att få hastigheterna.
 • Extra funktioner och alternativ: Naturligtvis är inte alla VPN skapade lika. Detta gäller även de extra alternativ som erbjuds av olika VPN-leverantörer. Medan vissa VPN kan betraktas som “no-frills” sekretesslösningar, går andra leverantörer ut ur deras sätt att erbjuda extra alternativ. Dessa kan variera från anti ad-trackers till obuskerade servrar. Vi uppmärksammade också extra alternativ som geo-blockering av funktioner och Netflix-kompatibilitet.
 • Kosta: Naturligtvis gillar alla att spara lite pengar. Det är därför vi också såg till att ta hänsyn till kostnader och värde.

Baserat på ovanstående kriterier, kom vi med följande topp 3 av de bästa VPN: erna för iPhone.

1. ExpressVPN

Vi rekommenderar ExpressVPN till alla iPhone-användare, eftersom denna premium-VPN praktiskt taget inte har några brister när det gäller säkerhet, snabbhet och användarvänlighet. Denna VPN skyddar dina data och har ett stort servernätverk med mer än 3000 servrar i 94 länder. För att göra sakerna ännu bättre är ExpressVPN en perfekt passform för iPhone tack vare sin fantastiska app. Appen är väl utformad och lätt att navigera. ExpressVPN är utan tvekan den bästa VPN just nu, vilket också råkar vara mycket väl lämpad för iPhone. Den enda nackdelen: Denna VPN är lite dyrare än många av sina konkurrenter. Lyckligtvis kan du dock prova VPN gratis, tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

2. CyberGhost

CyberGhost är en bra VPN-leverantör till ett mycket rimligt pris. Dess servrar är snabba, dess säkerhet är definitivt up-scratch och appen är mycket användarvänlig. En annan stor fördel som CyberGhost erbjuder är dess 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta är en längre tillbaka-garanti än de flesta andra VPN-leverantörer erbjuder. Som sådan kan du säga att du har en längre “provperiod” med CyberGhost. Det enda negativa, om du vill, som CyberGhost har, är att dess servrar är något långsammare än ExpressVPN: s servrar och Surfsharks servrar, enligt våra tester. Trots detta är CyberGhost fortfarande ett utmärkt val för en bra VPN på din iPhone.

3. Surfshark

Surfshark är definitivt en VPN som vi rekommenderar till iPhone-användare och till VPN-användare i allmänhet. En av orsakerna är att det utan tvekan ger det mesta värdet av alla premium-VPN där ute. Det är fullt möjligt den billigaste stora VPN-leverantören, endast $ 1,99 för ett 2-årigt abonnemang. Den erbjuder också bra hastigheter och en fantastisk, enkel att navigera mobilapp. Den säkerhet och integritet som erbjuds av Surfshark är toppklass. Surfshark är relativt nytt på VPN-marknaden och har visat en hel del förbättringar på kort tid. Den största anledningen för många att gå med denna leverantör är dock fortfarande det låga priset och det stora värdet som den erbjuder. Surfshark erbjuder också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Gratis vs betalade VPN-appar för iPhone

Med så många VPN där ute finns det naturligtvis också några gratis virtuella privata nätverk. Även om dessa kan tyckas bra till en början, har de flesta VPN-apparater några betydande nackdelar. Till exempel, många gratis VPN upprätthåller datagränser, hastighetsbegränsningar och ibland servergränser. Dessutom har det funnits forskning som tyder på att integriteten och säkerheten som erbjuds av gratis VPN: er ofta inte är upp till början.

Om du fortfarande vill se om en gratis VPN passar dig, rekommenderar vi att du läser vår artikel om de bästa gratis VPN-tjänsterna. I den här artikeln diskuterar vi flera gratis VPN-leverantörer som, till skillnad från många gratis VPN-tjänster, är mycket anständiga VPN. Observera att vi inte har lagt särskild uppmärksamhet åt iPhone-kompatibilitet när vi skapade vår lista över de bästa gratis VPN: erna.

Varför använda ett VPN för iPhone?

Om du använder offentliga Wi-Fi-nätverk finns det alltid en chans att andra försöker stjäla dina data. Speciellt i vissa semestermål är offentliga Wi-Fi-nätverk inte alltid säkra. Genom att använda ett VPN kan du göra det mycket svårare för cyberbrottslingar att få tag på dina uppgifter, till exempel din e-postinloggning eller dina onlinebankuppgifter. Ett VPN hjälper dig också att återfå din integritet online. Med ett VPN kan du också kringgå så kallade geo-restriktioner. Till exempel kan en VPN hjälpa dig att komma åt den amerikanska versionen av Netflix, oavsett var du är i världen.

Nu vet du förmodligen vad en VPN kan göra för dig. Men nedan hittar du en kort sammanfattning av fördelarna med att använda ett VPN på din iPhone.

Anledning
Förklaring
Att göra din internetanslutning säkrare.För många av våra läsare är detta det främsta skälet till att använda ett VPN. iPhone-användare är inte alltid medvetna om de risker som offentliga Wi-Fi-nätverk utgör för dem. Eftersom de integrerade säkerhetsfunktionerna på en iPhone ofta betyder att ingen extra antivirusprogram krävs, glömmer iPhone-användare ibland att nätverk också kan vara farliga. Offentliga Wi-Fi-nätverk kan utnyttjas av cyberbrottslingar för att få tillgång till dina uppgifter, till exempel lösenord, bilder och till och med inloggningsuppgifter för internetbanker. Därför är det viktigaste skälet för de flesta iPhone-användare att få ett VPN att säkra deras anslutning.
Skydda din integritet onlineMånga människor, iPhone-användare eller annars låter inte spionera ögon så långt som deras onlineliv går. När allt kommer omkring kan företag använda din personliga information för att visa dig riktade annonser och andra olägenheter. För många är det bara väsentligt viktigt att skydda deras integritet. I vissa länder som inte kännetecknas av mycket politisk eller religiös frihet kan det till och med vara farligt att besöka vissa webbplatser eller uttrycka vissa idéer online utan att använda något för att göra dig mer anonym online, till exempel en VPN. Slutligen använder många människor ett VPN för anonym nedladdning.
Avblockering av webbplatser och streamingtjänsterEn annan anledning till att människor använder ett VPN, som ökar i popularitet idag, är en VPN: s förmåga att avblockera mycket geo-begränsat innehåll. Till exempel kan en VPN hjälpa dig att få tillgång till utländska webbplatser eller innehåll, som annars skulle blockeras. Till exempel kan det hjälpa dig att komma åt den amerikanska versionen av Netflix, trots att du inte är i USA eller BBC iPlayer, utan att vara i Storbritannien.

Installera en VPN-app på iPhone

Det finns olika sätt att installera en VPN-app på din iPhone. De flesta VPN-leverantörer har också effektiviserat detta till en enkel och bekväm process. Vi kommer ändå att ge dig en kort steg-för-steg-guide nedan som är tillämplig för de flesta iPhone-användare.

 1. Skaffa en prenumeration hos en VPN-leverantör (en som du vet har en iPhone-app).
 2. Ladda ner VPN-appen från app-butiken.
 3. Öppna appen och logga in med dina inloggningsuppgifter.
 4. Om du vill kan du justera VPN: s inställningar efter dina önskemål. Tänk protokoll, ytterligare säkerhetsalternativ osv.
 5. Slutligen, slå på VPN-anslutningen. När du trycker på anslut kommer din iPhone sannolikt att uppmana dig att justera VPN-anslutningar. Följ bara stegen.

Installera ett VPN på din iPhone manuellt

Förutom att installera en dedicerad app kan du också installera ett VPN på din iPhone manuellt. För att göra detta behöver du några detaljer, som visas på skärmdumpen nedan.

Lägg till skärmbild för VPN-konfiguration

När du kommer till den här skärmen måste du fylla i några detaljer som du hittar på webbplatsen för din VPN-leverantör.

Följ de här stegen för att komma till den här skärmen:

 1. Gå först till inställningar.
 2. När du är där, bläddra ner till “Allmän”.
 3. Bläddra nu hela vägen ner och välj “VPN”.
 4. Slutligen, välj “Lägg till VPN-konfiguration”.

På så sätt kan du installera ett VPN manuellt på din iPhone. Notera dock att detta sätt att göra saker är betydligt mindre “användarvänligt”. När allt kommer omkring, om du vill justera din VPN-anslutning på något sätt, måste du alltid komma tillbaka till den här skärmen och ändra saker manuellt. När du använder en VPN-app är detta mycket enklare, det sker ofta automatiskt och det är mycket bekvämare att byta servrar.

Slutsats: den bästa VPN för iPhone

Kort sammanfattat, de bästa VPN: n för iPhone just nu i vår bok, är följande tre:

 1. ExpressVPN
 2. Cyberghost
 3. Surfshark

Alla VPN: n ovan fungerar bra på iPhone. När allt kommer omkring har de alla fantastiska, användarvänliga appar för iPhone och fungerar mycket bra när det gäller både hastighet och säkerhet. Dessutom är ExpressVPN inte bara en av de bästa VPN: erna för iPhone, utan också den bästa VPN i allmänhet enligt vår åsikt. CyberGhost erbjuder stort värde till mycket rimliga priser, medan Surfshark är så prisvärd för en premium-VPN, att det gör en fantastisk första gången VPN för iPhone-användare. Om du inte hittar ett VPN som du gillar mellan dessa tre alternativ, kan du också titta på vår praktiska översikt över alla VPN som vi testat. Dessutom låter den här knappen filtrera VPN: n efter allt från pris, till funktioner till iPhone-kompatibilitet. Glad och säker surfning!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me